|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wolny brzeg pazura pod żelem, tipsem.
Nosze pazury już długo z rok czasu. I swoje pod paznokciem żelowym mam dość długie, wiadomo czasem sie coś odwarstwi , odejdzie więc frezarką podpiłuje. Więc paznokcie pod żelem są nierównej długości, nie podoba mi się to, a nie chce spiłować ich bo jednak jest to jakieś dodatkowe utwardzenie, zwłaszcza, że pazurki są dość długie.
Co moge zrobić. Kiedys myślałam zrobić coś w tym stylu http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...4&tx=100&ty=44 . Ale obawiam sie ze zaleje żelem całego swojego palucha hiihii. pomóżcie, bo psuje mi to cała estetykę paznokci. edit. dodam zdjęcie dla pokazania o co mi chodzi. http://www16.zippyshare.com/v/18473473/file.html brak tunelu, ale to dlatego ze jak zaczynałam robić paznokcie to nie umiałam wielu rzeczy. Trzymają się wiec nie poprawiam. Edytowane przez FantaSy1 Czas edycji: 2013-02-07 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wolny brzeg pazura pod żelem, tipsem.
Faktycznie wygląda to mało estetycznie, ogólnie dziwi mnie to, że naturalne paznokcie pod żelem (akrylem) się łamią?
![]() Co do tego co chciałabyś zrobić hmm cóż mi czasem przez przypadek tak zalewaly się paznokcie :P Nawet nie wiem czy ktoś robi taką operację specjalnie. Wiem, że nie za bardzo pomogłam ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
....
poprostu co kilka uzupełnień trzeba zdiąc mase,skrócic paznokcie i założyć od nowa....odrosnięty paznokiec pod masą jest przesuszony,kruchy zazwyczaj,a jeszcze jak sie odwarstwi od masy i przejedziesz go frezarą to w ogóle jest w złej kondycji... oczywiście obowiązkowo codziennie zapuszczamy oliwkę pod paznokcie ,żeby chociaz w ten sposób utrzymać ich elastycznośc.
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale jak ściągnę to automatycznie muszę skrócić długość, bo nie będą się tak dobrze trzymać, a jednak przyzwyczaiłam się do długich i w krótkich tak jakoś ''pusto'' mi . Wzięłam dziś lakier czarny i pomalowałam na czarno pod spodem. Tak chwilowo, bo jednak oddychać tez muszą (chociaz te wystające ;p). Co dalej wymyśle nie wiem. Szkoda mi spiłowywac, bo nie chce skracać długości. A oliwka to oczywiście zawsze smarowałam pod spodem jak i odrost ![]() Edytowane przez FantaSy1 Czas edycji: 2013-02-08 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wiem, że ci nic nie podpowiadam ale mam wiele klientek które noszą nie rok a...15lat bez przerwy nie zdejmując nawet na chwilę! I nie zakraplają oliwką bo twierdzą że nie po to sobie robią żel czy akryl żeby go pielęgnować. No, to tyle w tym temacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak coś sie stanie z pozanokciem pod masą<odspoli się,wykruszy itd..> to co z nim robisz?
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Kurczę, a to dziwne, że w ogóle odchodzi Ci paznokieć od tipsa? (czy żelu? bo nie wiem jaką metodą robisz) Nie powinny one się "odklejać" jeśli są prawidłowo zrobione, widocznie jakieś zapowietrzenia się dostają czy coś
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przesadzaj,to zupełnie normalne zjawisko,że cos się moze dziac z długim podsuszonym pazurem pod spodem,zwłaszcza jak babeczki nie dbają o pazury w domu...a zwłaszcza jak ich własne paznokcie pozostawiają kondycyjnie wiele do życzenia...szczególnie na odspolenie są narażone paznokcie naturalne typu ''rurka'' zwłaszcza jak sporo odrosną.
DO ZApamiętania : Dry skin is a lack of oil, dehydrated skin is a lack of water. wizażowo&pazurkowo Edytowane przez dark01 Czas edycji: 2013-02-10 o 06:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziwię się gdyż nigdy nie spotkałam takiego zjawiska
![]() Chociaż faktycznie jeśli ktoś ma paznokcie typu rurka jak to ładnie ujęłaś, mogą one odchodzić od masy bądź tipsa.
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak z szablonem... jedynie wefrezowanie od spodu pomoże na chwile,no i natłuszczanie oliwką jako pielęgnacja w domu.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Dobrze,że nic nie kombinowałam, bobym narobiła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
no i ja dałam sb spokój z cudownymi pomysłami. Podpiłowałam frezarką to co wystawało, pomalowałam lakierem pod spodem pod kolor żelu i niech tak zostanie.
Uwielbiam zmiany wiec planuje dać tylko warstwę budującego, wypolerować, wygładzić i malować lakierami. Zwykle po tygodniu czy dwóch pazury mi się nudzą a tak lakierami mogę zmieniać do woli (pod spodem maluje) bez obaw o to ze moja płytka moich szaleństw pazurkowych nie wytrzyma. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
dziewczyny co to za bzdury paznokiec jest martwym wytworem naskórka on nie musi oddychac a pod masą płytka jest wysuszona i nieestetycznie to wyglada no niestety tak jest jak sie amatorki biora za paznokcie. do paznokci naturalnych sa specjalne zele tyu easy off a twardy zel bedzie odchodzil przy wolnym brzegu i tyle bo masa nie jest elastyczna a paznokiec jest szczegolnie jak jest kruchy bo taki sie robi bedac pod zelem czy akrylem. nie kazde pazurki da sie pod masa zapuscicpozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie,któtko i tresciwie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.