|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() kto mi pomoże dobrać kosmetyki? ;)
Witam kochane
![]() Mam problem. Zbliza sie połmetek i musze kupić sobie jakieś dwa odcienie cieni do powiek, tusz do rzęs, lakier do paznokci i jakiś błyszczyk... Jeśli o to chodzi to popatrze na KWC ale potrzebuje rady co do kolorystyki... *mam czarna spodnice i jasny gorset. *niebieskie oczy *wlosy z blond pasemkami *dosc jasna cere mysle ze jakies bardzo jasne barwy mogą wypaść dosc blado a tego bym nie chciala ![]() jakie kolorki cieni i lakieru beda mi pasowac??? jesli macie jakies fotki fajnych makijazy w w pasujacych do tego mojego nieszczesnego stroju kolorach to wklejajcie ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kto mi pomoże dobrać kosmetyki? ;)
dobrze byloby gdybyś wkleiła swoje zdjęcia i odpowiedziała na pytania:
1.Jak się opalasz-szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły-złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony,szaro-beżowy? 2.Kolor oczu-ciemne,jasne...czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę,czy kolor ich jest czysty ,a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? 3.Piegi-jesli występują,to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? 4.Cera-jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy ,oliwkowy,złotawy czy jasny,chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz,to na jaki kolor-czerwony czy różowy? 5.naturalny kolor włosów-ciemny ,jasny.Jaki odcień?czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie,bardziej popielate? 6.kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny ,różowy czy ciepły-nasycona czerwień,brzoskwinia czy koral? 7.W jakich kolorach czujesz się dobrze,a które źle podkreślają Twoja urodę? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Hmmm...... Joey ma rację... Trzba najpiew określić typ urody (ciepły czy zimny?). Sądze, że strój ma kolory tak uniwersalne, że do niego wszystko będzie pasować
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Do bladej cery pasuje kolor ciemny, Myślę że jak pomalujesz rzęsy na czarno,a do tego szary cień to będzie super....usta pomalować moze na jakiś jasny,albo sam błyszczyk wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
niestety nie mam na kompie zadnej fotki ale szybko odpowiadam na pytanka mam nadzieje ze Wam to cos ułatwi i pomozecie mi
![]() 1. opalam sie raczej wolno, najpierw na czerwono ale po jednym dniu robie sie delikatnie zloto-brazowa. 2.oczy raczej ciemne niebieskie z ciemniejsza obwodka, bez plamek 3.piegi tylko latem i malutko. delikatne zlotawe. 4.cera raczej chlodna, jasna, moze odrobine bezowa. 5.naturalny kolor- mysi bleah ![]() 6.kolor ust- blady, jasny 7. nie wiem szczerze mowiac w czym sie czuje dobrze. chyba odpada czerwien, czern i nasycony róż. i co kochane moje? da sie cos z tym zrobic? ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
zapomniałam o oprawie oczu: zdecydowanie jasna...
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
prawdopodobnie jesteś latem, a temu typowi pasują następujące kolory:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.