|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Eleganckie sukienki Katowice/Kraków
Cześć Dziewczyny
![]() W tym roku będę brać ślub w USC i zaczęłam poszukiwania sukienki. Nie do końca wiem, czego chcę, dlatego szukam sklepu, w którym znajdę fachową pomoc odnośnie wyboru kreacji, żeby ew. móc mi doradzić w sprawie kroju itp. Nie chcę standardowej sukienki ślubnej, szukam czegoś eleganckiego, nie białego (raczej ciemne kolory). Jeśli znacie jakieś sklepy z Katowic i Krakowa (bądź ich okolic) będę wdzięczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Eleganckie sukienki Katowice/Kraków
W Krakowie na ulicy Filipa jest kilka salonów z naprawdę ładnymi sukniami, 2 lata temu przyjaciółka brała ślub i nawet jak w jakimś salonie przeraziły ją ceny, to pracujące tam panie zasypywały ją poradami, w czym by jej było dobrze. Przeszłyśmy wszystkie te salony, mają typowe i nietypowe suknie. Nie wiem jak z kwestią koloru, ale pewnie to jest do uzgodnienia, w końcu nie każdy chce białą czy ecru.
Pamiętam w jednym salonie widziałam piękną suknię w kolorze starego złota, boska była, kolor był głęboki, śni mi się po nocach ta suknia do tej pory ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kolor z ciemnych to moze bordo -elegancki a cieply i wesoly? Bo jakosc czern czy szarosc nie pasuje do okazji. Sa za smutne.
A jakie kolory rozwazasz/sa korzystne dla Ciebie? Zona (byla) mojego kuzyna miala na slubie pomaranczowa odblaskowa - wiec jej nie przebijesz. A nie myslalas pochodzic po np galerii krak. tam jest pelno butikow w jednym miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za polecenie ul. Filipa i Galerię Krak - zapiszę sobie, żeby te dwa miejsca koniecznie odwiedzić.
Rena - nie myślałam, ponieważ nie jestem ani z Krakowa ani z Katowic i zupełnie nie znam tych miast. Jeżeli tak jak mówisz, w tej galerii znajdę kilka(naście) butików, to też pewnie tam wpadnę poszukać. Nie mam skonkretyzowanych planów - szarość odpada, bo ten kolor zupełnie mi nie pasuje. Czerń w ostateczności. Myślałam właśnie nad bordo bądź granatem/ciemnym zielonym - zależy mi jednak, żeby się znaleźć w miejscu, gdzie mi dobrze doradzą - w "standardowych" salonach mody ślubnej są świetne ekspedientki które doradzają zarówno co do kroju, jak i dodatków - szukam czegoś podobnego. Jaskrawe kolory typu pomarańcz wykluczam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W każdej sieciówce znajdziesz eleganckie sukienki. Chyb, że szukasz w atłasach i tiulach,
Czasami w salonach klasycznych sukien slubnych maja też suknie "cywilne" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
granatowy odradzam - kolor zimny, poza tym zbyt szkolny, jak jeszcze dasz jakies biale dodatki do tego to wyjdzie jaksbys urwala sie z matury czy egzaminu
![]() ![]() Zielony ok, byle niejaskrawy ( ![]() Kolor starozloty bardzo dobry pomysl. Oczywiscie dobrze wykonany. Granat bym ew zastapila niebieskim, ale to tylko wtedy jak bardzo lubisz, wyjatkowo korzystny dla Twojej urody (np masz niebieskie oczy), jego wada jest to ze jest zimny. A myslisz o materiale strojnym - tafta koronka, czy raczej fason? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
fasonów chciałabym uniknąć
![]() ale tak jak mówię - nie mierzyłam jeszcze nic, nie wiem w czym będę wyglądać dobrze ![]() marzy mi się koronka, ale do ciała do koronki brakuje mi jeszcze ze dwa rozmiary (obecnie noszę 42), więc nie zamykam się tylko na nią ![]() Zupełnie nie myślałam o granacie w tej sposób ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Polecam sklep Dagnez(tradycyjne) z przeróbkami nie ma problemów i Yoshe( bardziej dla odważnych młodych dziewczyn) w Galerii Krakowskiej. Na pewno znajdziesz coś dla siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jestes niska czy wysoka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
W Silesia City Center jest kilka eleganckich sklepów.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.