|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
jak wystawić na allegro?
Mam nadzieję że poratujecie niedoświadczoną
![]() Nigdy nie kupowałam perfum na allegro, dlatego też nie wiem jak wystawić swoje, aby aukcja wyglądała wiarygodnie. Oprócz tego mam problem którego nie mogę rozgryźć- nie wiem jaką pojemność posiadam, bo literki na spodzie są tak maleńkie że nie jestem w stanie odczytać. Może któraś z Was ma DKNY women i powie mi jaką wysokośc ma flakonik 50 lub 100 ml? próbuję porównać je z innymi swoimi perfumami których pojemnośc znam, ale nijak nie mogę do tego dojść. No i jak udowodnić, że perfumy są oryginalne? nie mam pudełka do nich.. prosze pomóżcie, bo nie mogę się przekonać do tego zapachu po kilku użyciach, więc szkoda żeby leżały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak wystawić na allegro?
Moje 50ml jabłko ma nieco ponad 6cm wysokości i 24 cm obwodu w miejscu łączenia zakrętki z flakonem.
Edit: przepraszam nie doczytałam, że chodzi o inny zapach ![]() Zrób wyraźne zdjęcia.Obfotografuj naklejkę na dnie, wylot atomizera, złap na zdjęciu rurkę. Kartonik nie jest aż tak ważny.Myślę, że jeśli zdjęcia będą wyraźne to nikt nie uzna flaszki za podróbkę. Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2013-02-24 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
moje mają 18 cm, czyli to na pewno będzie 50 ml, dziękuję bardzo za podpowiedź
![]() teraz tylko pytanie za ile wystawić ![]() ![]() Edytowane przez bedeliciuos Czas edycji: 2013-02-24 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Duże jest zużycie?Porównaj z cenami na allegro, rzuć okiem na perfumerie internetowe i oszacuj za ile nie będzie Ci w razie czego szkoda puścić flakonu jeśli tylko 1 osoba zalicytuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Podbijam temat bo też mam kilka flakonów na zbyciu, ale nowych zupełnie i nie wiem jak to się robi.
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzeba ustalić co to za perfumy (jak masz nowe w kartonikach, to nie będzie problem żaden), sprawdzić ile mniej więcej są warte. Wystawiając aukcję ważne jest wybranie dobrej kategorii (wkurza mnie jak ktoś EDC sprzedaje w dziale dla EDP itp, poza tym utrudnia to wyszukiwanie), trzeba zawsze podać dokładną nazwę i pojemność oraz stan perfum. Dużo dają real foto zamieszczone na stronie aukcji. Ja osobiście nie podaję powodu sprzedaży i nie obchodzi mnie dlaczego ktoś sprzedaje, ale jak czytam, że ktoś sprzedaje 10-20 flaszek nieudanych prezentów, to nabieram podejrzeń. Dobrze jest krótko opisać zapach lub chociaż napisać nuty zapachowe. No i warto wypisać zasady panujące na aukcji. Co do ceny, można ustawić KT, ale ja zwykle robię aukcje bez ceny minimalnej od minimalnej kwoty jaka mnie interesuje. Jeśli cenę dasz za dużą, to nikt nie zalicytuje, przy atrakcyjnej może się kilka osób zainteresować i cena może pójść ładnie w górę. To chyba tyle. Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2013-02-24 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.