|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Yaz
Witajcie Dziewczyny!!
Wątek dotyczy tabletek YAZ, pozwoliłam go sobie założyć, bo są nowością i wiele z Was mogło je najwcześniej zacząć brać w 2008roku. Dzisiaj dostałam od Ginekologa recepte na tabletki YAZ. Są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i trochę się boję, dlatego mam parę pytań : 1. Jak Wasze odczucia? 2. Czy kochacie się już bez innych zabezpieczeń? Z góry wielkie dzięki ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Yaz
Taką nowością chyba nie są, skoro jest już kontynuacja wątku zbiorczego o tych tabletkach
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...&highlight=yaz
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
masz rację...nie zauważyłam ;/
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jednak mimo wszystko możecie tutaj napisać parę słów
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja akurat brałam tabl. Cilest, miałam wtedy 16lat
![]() Na początku wieczorami miałam bóle brzucha, ale było napisane w ulotce, że mogą być takie skutki uboczne, ogólnie chyba były dobre, bo nie używaliśmy innych zabezp. i jak na razie nie zaszłam w ciążę ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Jezu, dostałaś cały wątek zbiorczy na temat tych tabletek, kolejny na prawdę nie jest potrzebny!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No ok, tylko, że w tym całym wielkm wątku zbiorczym dziewczyny rozkminiają ulotkę, ewentualną ciążę lub to czym się różni biała od różowej...a ja pytam o zdaje się inną rzecz. Ale ok przenoszę się na tamten wątek z moimi pytaniami.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie, nie możemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Przeszłam na YAZ z tabletek Cilest i stosowałam je przez pół roku ale zrezygnowałam z Yaz z powodu większego bólu podczas miesiączki. Teraz wróciłam do Cilest i przeżywam koszmar - mam tak obfite i bolesne miesiączki jakich nie miałam nigdy. Nie wiem czy coś mi się w moim cyklu poprzestawiało czy jak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Moja lekarka też dziwnie wszystkim je przepisuje dlatego ja też na razie się wstrzymałam z nimi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
Mam mały problem z YAZ, zaczęłam nowy blister, ale to dziś czyli w środę powinnam wziąć pierwszą tabletkę a wzięłam wczoraj. Czy powinnam dziś wziąć tabletkę z środy i dalej kontynuować przyjmowanie? Czy pominąć dzisiejszą tabletkę i wziąć jutro tą na czwartek żeby wszystko się zgadzało? Z góry dziękuję za odpowiedź!! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Przyklej sobie w miejscu dni tygodnia naklejkę zaczynającą się od wtorku i bierz tabletki po kolei. Skróciłaś przerwę między różowymi tabletkami i tym samym przesunęłaś pierwszy dzień cyklu ze środy na wtorek.
A najlepiej przeczytaj ulotkę, tam są wszystkie informacje. Skoro wzięłaś już pierwszą tabletkę to musisz je dalej brać po kolei a nie robić sobie dowolnie przerwy bo pomyliłaś dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.