Dekoracja mojej sali :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 20:55   #1
sandrasandra
Przyczajenie

Dekoracja mojej sali :)

CZeść dziewczyny,
pomóżcie mi proszę z deco mojej sali, generalnie zdecydowałam się na bordo- biel i srebro... a sala jest super... przesyłam zdjęcia, dekoracja która jest na zdjęciu wygląda tragicznie na żywo,a pokrowce na krzesłach off

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (45,4 KB, 349 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala.jpg (32,7 KB, 323 załadowań)
sandrasandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-15, 21:38   #2
_narzeczona_
Rozeznanie

Dot.: Dekoracja mojej sali :)

Ten kolor na zdjęciach jest ciemny i daje uczucie ciężkości, moim zdaniem. Może zamiast grubego materiału, lepszy byłby taki cieńszy, jak tiul. Wtedy proponowałabym:
-dodać jeszcze materiał na sufit tak, aby były 3 szarfy przez całość sali albo zamiast materiału zbieranego do środka zrobić pasy w poprzek sali (zdjęcie)
-na środek dać kulę z kwiatów (sztuczne fajnie wyglądają, żywe nie wiem, czy wytrzymają)(na zdjęciu jest kolor biało-złoty)
-na bordowym materiale podwieszonym na suficie można dać jakiś srebrny akcent albo białe kwiaty (patrz zdjęcie)
- można przewiązać krzesła białym materiałem z jakimś srebrnym dodatkiem np. girlandą z kryształków
-dołożyłabym też trochę kwiatów na ściany

Nie wiem, czy stoły też czy tylko same ściany Cię interesują?

Edytowane przez _narzeczona_
Czas edycji: 2012-07-15 o 21:44
_narzeczona_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-15, 22:23   #3
morsmordre
sajkolidżist

Mnie się ogólnie nie podoba ten materiał podpięty do sufitu Nie cierpię sztucznych kwiatów, więc wszystkie bym wywaliła i zastąpiła chociażby niewielką ilością zywych. No i kolor - ja nie lubię bordo, postawiłabym na coś jaśniejszego, żywszego

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-16, 10:02   #4
_narzeczona_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Mnie się ogólnie nie podoba ten materiał podpięty do sufitu Nie cierpię sztucznych kwiatów, więc wszystkie bym wywaliła i zastąpiła chociażby niewielką ilością zywych. No i kolor - ja nie lubię bordo, postawiłabym na coś jaśniejszego, żywszego
Popieram, ze ten kolor nie bardzo pasuje, ale jeśli autorka już na takie kolory się zdecydowała to cóż poradzić. Lepsza byłaby może jasna zieleń z białym. Żywe owszem, ale na stoły, na ściany/sufity raczej nie wytrzymają.
Stary 2012-07-16, 12:05   #5
sandrasandra
Przyczajenie

Dzięki, ale raczej zrezygnuje całkowicie z ozdabiania sufitu wstęgami, wydają mi się tandetne i raczej przy tak zdobionym suficie zbędne, niestety ale na żadnym ze zdjęć sufit nie jest zdobiony więc musieli mieć wstęgi. Nie lubię koloru zielonego więc zotanę przy bordo itd. Chodziło mi bardziej o pomysły co można fajnego dodać na sali lub jak ozdobić barek, poręcze od balkonu, miejsce młodych, scenę itp, a nie o zmianę kolorów i dodanie wstęg. Pozdrawiam
Stary 2012-07-16, 12:32   #6
_narzeczona_
Rozeznanie

A masz jakieś lepsze zdjęcia sali? Bo tu niewiele widać.
Najczęściej balkon jest ozdabiany materiałami właśnie w takie półkola. Można tam dodać kwiaty (żywe lub sztuczne). Barek podobnie, można dać tam też jakieś świece i kwiaty w niskich wazonach. Jeśli chodzi o stół młodych to zwykle żywe kwiaty, a za nimi ozdobiona ściana. Nie przepadam za serduszkami, gołąbkami tp., bardziej podobają mi się inicjały. Dużo jest pomysłów w necie. Wrzucam kilka zdjęć, w różnych kolorach (bo nie znalazłam w bordo niektórych rzeczy), może coś Ci się spodoba.
Stary 2012-07-16, 13:59   #7
sandrasandra
Przyczajenie

Sufit ma prześliczny świetlik i do tego bardzo duży oprócz tego na całym suficie są gipsowe zdobienia więc na 100% odpadają szarfy, bo po co zasłaniać tak śliczny sufit.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (47,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (99,9 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (111,0 KB, 47 załadowań)
Stary 2012-07-16, 14:16   #8
_narzeczona_
Rozeznanie

Teraz już lepiej to widać Faktycznie, lepiej bez wstęg. Możecie ewentualnie coś z sufitu dać, żeby zwisało, jak te kule na zdjęciu. Tak, jak mówiłam, balkony w półkola, możecie w miejsce tych wstążek, co na zdjęciu są zielone, dać kule kwiatowe albo hortensje żywe lub inne kwiaty. Podobnie możecie dać na barku + dołożyłabym pływające świece na końcach. Nie bardzo rozumiem te kwiaty nad głośnikami, lepiej by one wyglądały przy tych lampach. Do nich również możecie dać kule kwiatowe, tak, aby trochę zwisały. Możecie też dać kwiaty na balkonie, na tym bordowym pasie na dole balkonu, przymocować za pomocą przyssawek albo zamocować właśnie zwisające kule. Spokojnie dostaniecie kule biało-bordowe z zielonymi dodatkami. Wydaje mi się, że to srebro tu nie pasuje i będzie już za dużo, ale jeśli chcesz to ewentualnie w drobnych dodatkach. Ewentualnie, zamiast kul kwiatowych możecie dać takie papierowe (zdjęcie). Musicie się zastanowić, czego właściwie chcecie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_kule_kwiatowe___ecru_z_krysztalkami.jpg (20,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KULA6.jpg (67,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kule kwiatowe.jpg (81,7 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-09-14, 19:55   #9
lolkafasolka
Raczkowanie

Piękna sala!ja bym postawiła na jakiś żywy kolor..pomarańcz z fuksją jest moim marzeniem na ślubie, ale jeżeli lubisz spokojniejsze to może błękit z brązem, ale nie ciemnym. na stoły organza w tych kolorach i na krzesła np. kokardy. do tego świece i kompozycje z kwiatów kolorystycznie pasujące..?
lolkafasolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 20:12   #10
lolkafasolka
Raczkowanie

Dwa zdjęcia z internetu dla inspiracji uwielbiam kolorowe sale, ale z pomysłem..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 82_&purple-green-wedding-centerpieces.jpg (121,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracja_stolu_panstwa_mlodych_fuksja_pomarancz_fiolet_kolorowa.jpg (72,1 KB, 34 załadowań)
lolkafasolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 14:45   #11
MlodaKobieta
Raczkowanie

My mamy tak piękne przystrojenie podstawowe sali w cenie, że trzeba było wybrać tylko kolor - ostatecznie zdecydowaliśmy się na łososiowy, bo fajnie ożywia salę Mamy za to inny problem - brak nam pomysłu na dekorację stołu i przestrzeni za nami...Nie chcemy jakichś kiczowatych ozdób, tylko żeby ładnie było, jakieś serce z kwiatów i napis Młoda Para, albo coś w tym stylu...Macie może jakieś propozycje? Najlepiej, żeby dało się samodzelnie wykonać (talent plastyczny posiadam), bo jak sprawdzałam w sieci ceny, to myślałam, że się przewrócę - nie dam 260 zł za serce, które ma tylko kilka godzin powisieć na ścianie :P
MlodaKobieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 10:48   #12
_narzeczona_
Rozeznanie

MłodaKobieta, wrzuciłam wyżej zdjęcia stołu dla Młodych, najbardziej mi się to drugie podoba z inicjałami. Złoty materiał możecie zastąpić łososiowym, a inicjały można zrobić samemu z gipsówki albo np. zrobić z niej takie kule, jak te z róż i powiesić w różnym ułożeniu na łososiowej wstążce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images33.jpg (10,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZTS-post20110705-InicjalyZGibsowki-01.jpg (34,4 KB, 17 załadowań)
Stary 2012-11-26, 07:57   #13
MlodaKobieta
Raczkowanie

Ja przez chwilę myślałam o takim sercu styropianowym, które udekorowałabym łososiowymi różami, ale nie wiem, gdzie mogę takie kupić... Zwykle zakupy w tematyce ślubno-weselnej robię na ulubionym portalu, tam planuję też zakupić dekoracje na samochód tego typu, ale niestety nikt nie odsprzedaje aktualnie ozdób na miejsce młodej pary...Właściwie zastanawia mnie to, dlaczego można kupić używane dekoracje na auto, używaną poduszkę na obrączki, a nie można kupić nigdzie np. używanych wieeeelkich obrączek do zawieszenia na ścianie
Stary 2012-11-26, 15:04   #14
marlenka1984
Przyczajenie

Witam. Zamiast gotowego serca kup styropian w markecie budowanym, mają rózne wielkości i grubości (nie bierz za cienkiego) narysuj kształt serca i wytnij. Główki róż wklejej na klej na gorąco obok siebie ale nie bardzo scisło. W pozostałe przestrzenie powpinaj szpilkami udrapowane paski organzy w podobnym odcieniu co róże. pozdrawiam
marlenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 16:35   #15
_narzeczona_
Rozeznanie

Nie wiem czy takie styropianowe się nadają, lepsze chyba byłby z gąbki florystycznej, którą można namoczyć, żeby te róże nie padły. Takie powinnaś dostać na giełdzie kwiatowej, być może w sklepie florystycznym lub papierniczym, w kwiaciarni czasami też sprzedają i na allegro może będzie. Chyba, że masz na myśli sztuczne róże to wtedy można wbić do styropianu. Najczęściej takie rzeczy mają firmy dekoratorskie, więc ich nie sprzedają, albo są one w postaci gąbki florystycznej, która potem nadaje się tylko do wyrzucenia. A poduszki i dekoracje na samochód można kupić samemu, a nie koniecznie tylko firmy je mają, dlatego łatwiej kupić potem używane
Stary 2012-11-27, 08:35   #16
MlodaKobieta
Raczkowanie

Ooo, dzięki, poszukam w hurtowni florystycznej Wolałabym żywe kwiaty, chociaż "nasza" restauracja ślubna ma tak piękne sztuczne róże, że w życiu bym nie powiedziała, iż to materiałowe kwiaty
Stary 2012-11-27, 10:31   #17
marlenka1984
Przyczajenie

Ja ogólnie pisałam o sztucznych. Jesli chcesz żywe to musisz kupić taj jak pisała koleżanka wyżej serce z gąbki flor. poszukaj takiej wzmacnianej drutem, jesli nie znajdziesz to dokup sobie klej florystyczny. Będziesz mieć pewność że ci kwiaty nie powypadają i dokup sobie jakiejś zieleninki to wypełnienia przestrzeni pomiędzy kwiatami
marlenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 18:24   #18
_narzeczona_
Rozeznanie

Jeśli wolałabyś żywe to jedynie gąbka florystyczna, którą trzeba odpowiednio namoczyć i potem wpiąć kwiaty. Znalazłam na allegro, ale są dość drogie, styropianowe kosztują natomiast grosze. Może na giełdzie kwiatowej czy hurtowni dostaniesz taniej
Stary 2012-11-28, 08:07   #19
MlodaKobieta
Raczkowanie

Dzięki, dziewczyny Po nowym roku zacznę poszukiwania, teraz już wiem, czego szukać, a do tego czasu zdążę się zastanowić, czy chcę sztuczne, czy prawdziwe
Stary 2013-01-24, 13:58   #20
ElkaMakeUp
BAN stały

witajcie i ja się pochwalę moja salą, ozdób na stołach zbytnio nie widać, ale całokształt tak, niebawem powinnam mieć więcej zdjęć to wam pokaże resztę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 622269_434094666648940_543299955_o.jpg (125,6 KB, 72 załadowań)
ElkaMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 14:22   #21
ellada23
Przyczajenie

pomóżcie mi dobrać kolor przewodni do tej sali http://www.hotel-gala.pl/imagesy/ser...kietowa_01.jpg
Stary 2013-02-01, 12:10   #22
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisane przez ellada23 Pokaż wiadomość
pomóżcie mi dobrać kolor przewodni do tej sali http://www.hotel-gala.pl/imagesy/ser...kietowa_01.jpg
Ja bym poszła w pastele żeby się nie gryzło z ciemnym drewnem.

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 14:27   #23
oneofakind
Przyczajenie

Piękny, delikatny wystrój. W jakim mieście znajduje się ta sala i jak się nazywa? Wystrój marzenie!
oneofakind jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 16:49   #24
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Ja bym poszła w pastele żeby się nie gryzło z ciemnym drewnem.

dokładnie- też bym postawiła na jasne kolory aby nie "przytłoczyć" pomieszczenia
Stary 2013-02-05, 09:53   #25
ElkaMakeUp
BAN stały

delikatne dodatki, może coś z zielenią
ElkaMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 07:59   #26
ktrn
BAN stały

Ja bym szczerze mówiąc odpuścił ciężko wyglądające wiszące materiały, dał coś lekkiego w jasnych kolorach, może z dodatkiem jasnej zieleni, dałbym na pewno kule kwiatowe wcześniej przedstawione, ale tylko kilka, sztuczne kwiaty słabo wyglądają, jeśli sala jest ładna i czysta to po co to nadmiernie dekorować...
ktrn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości