|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dekoracja mojej sali :)
CZeść dziewczyny,
pomóżcie mi proszę z deco mojej sali, generalnie zdecydowałam się na bordo- biel i srebro... a sala jest super... przesyłam zdjęcia, dekoracja która jest na zdjęciu wygląda tragicznie na żywo,a pokrowce na krzesłach off ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dekoracja mojej sali :)
Ten kolor na zdjęciach jest ciemny i daje uczucie ciężkości, moim zdaniem. Może zamiast grubego materiału, lepszy byłby taki cieńszy, jak tiul. Wtedy proponowałabym:
-dodać jeszcze materiał na sufit tak, aby były 3 szarfy przez całość sali albo zamiast materiału zbieranego do środka zrobić pasy w poprzek sali (zdjęcie) -na środek dać kulę z kwiatów (sztuczne fajnie wyglądają, żywe nie wiem, czy wytrzymają)(na zdjęciu jest kolor biało-złoty) -na bordowym materiale podwieszonym na suficie można dać jakiś srebrny akcent albo białe kwiaty (patrz zdjęcie) - można przewiązać krzesła białym materiałem z jakimś srebrnym dodatkiem np. girlandą z kryształków -dołożyłabym też trochę kwiatów na ściany Nie wiem, czy stoły też czy tylko same ściany Cię interesują? Edytowane przez _narzeczona_ Czas edycji: 2012-07-15 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
sajkolidżist
|
Mnie się ogólnie nie podoba ten materiał podpięty do sufitu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Popieram, ze ten kolor nie bardzo pasuje, ale jeśli autorka już na takie kolory się zdecydowała to cóż poradzić. Lepsza byłaby może jasna zieleń z białym. Żywe owszem, ale na stoły, na ściany/sufity raczej nie wytrzymają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki, ale raczej zrezygnuje całkowicie z ozdabiania sufitu wstęgami, wydają mi się tandetne i raczej przy tak zdobionym suficie zbędne, niestety ale na żadnym ze zdjęć sufit nie jest zdobiony więc musieli mieć wstęgi. Nie lubię koloru zielonego więc zotanę przy bordo itd. Chodziło mi bardziej o pomysły co można fajnego dodać na sali lub jak ozdobić barek, poręcze od balkonu, miejsce młodych, scenę itp, a nie o zmianę kolorów i dodanie wstęg. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
A masz jakieś lepsze zdjęcia sali? Bo tu niewiele widać.
Najczęściej balkon jest ozdabiany materiałami właśnie w takie półkola. Można tam dodać kwiaty (żywe lub sztuczne). Barek podobnie, można dać tam też jakieś świece i kwiaty w niskich wazonach. Jeśli chodzi o stół młodych to zwykle żywe kwiaty, a za nimi ozdobiona ściana. Nie przepadam za serduszkami, gołąbkami tp., bardziej podobają mi się inicjały. Dużo jest pomysłów w necie. Wrzucam kilka zdjęć, w różnych kolorach (bo nie znalazłam w bordo niektórych rzeczy), może coś Ci się spodoba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Sufit ma prześliczny świetlik i do tego bardzo duży oprócz tego na całym suficie są gipsowe zdobienia więc na 100% odpadają szarfy, bo po co zasłaniać tak śliczny sufit.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Teraz już lepiej to widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Piękna sala!ja bym postawiła na jakiś żywy kolor..pomarańcz z fuksją jest moim marzeniem na ślubie, ale jeżeli lubisz spokojniejsze to może błękit z brązem, ale nie ciemnym. na stoły organza w tych kolorach i na krzesła np. kokardy. do tego świece i kompozycje z kwiatów kolorystycznie pasujące..?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dwa zdjęcia z internetu dla inspiracji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
My mamy tak piękne przystrojenie podstawowe sali w cenie, że trzeba było wybrać tylko kolor - ostatecznie zdecydowaliśmy się na łososiowy, bo fajnie ożywia salę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
MłodaKobieta, wrzuciłam wyżej zdjęcia stołu dla Młodych, najbardziej mi się to drugie podoba z inicjałami. Złoty materiał możecie zastąpić łososiowym, a inicjały można zrobić samemu z gipsówki albo np. zrobić z niej takie kule, jak te z róż i powiesić w różnym ułożeniu na łososiowej wstążce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja przez chwilę myślałam o takim sercu styropianowym, które udekorowałabym łososiowymi różami, ale nie wiem, gdzie mogę takie kupić... Zwykle zakupy w tematyce ślubno-weselnej robię na ulubionym portalu, tam planuję też zakupić dekoracje na samochód tego typu, ale niestety nikt nie odsprzedaje aktualnie ozdób na miejsce młodej pary...Właściwie zastanawia mnie to, dlaczego można kupić używane dekoracje na auto, używaną poduszkę na obrączki, a nie można kupić nigdzie np. używanych wieeeelkich obrączek do zawieszenia na ścianie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Witam. Zamiast gotowego serca kup styropian w markecie budowanym, mają rózne wielkości i grubości (nie bierz za cienkiego) narysuj kształt serca i wytnij. Główki róż wklejej na klej na gorąco obok siebie ale nie bardzo scisło. W pozostałe przestrzenie powpinaj szpilkami udrapowane paski organzy w podobnym odcieniu co róże. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy takie styropianowe się nadają, lepsze chyba byłby z gąbki florystycznej, którą można namoczyć, żeby te róże nie padły. Takie powinnaś dostać na giełdzie kwiatowej, być może w sklepie florystycznym lub papierniczym, w kwiaciarni czasami też sprzedają i na allegro może będzie. Chyba, że masz na myśli sztuczne róże to wtedy można wbić do styropianu. Najczęściej takie rzeczy mają firmy dekoratorskie, więc ich nie sprzedają, albo są one w postaci gąbki florystycznej, która potem nadaje się tylko do wyrzucenia. A poduszki i dekoracje na samochód można kupić samemu, a nie koniecznie tylko firmy je mają, dlatego łatwiej kupić potem używane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ooo, dzięki, poszukam w hurtowni florystycznej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja ogólnie pisałam o sztucznych. Jesli chcesz żywe to musisz kupić taj jak pisała koleżanka wyżej serce z gąbki flor. poszukaj takiej wzmacnianej drutem, jesli nie znajdziesz to dokup sobie klej florystyczny. Będziesz mieć pewność że ci kwiaty nie powypadają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Jeśli wolałabyś żywe to jedynie gąbka florystyczna, którą trzeba odpowiednio namoczyć i potem wpiąć kwiaty. Znalazłam na allegro, ale są dość drogie, styropianowe kosztują natomiast grosze. Może na giełdzie kwiatowej czy hurtowni dostaniesz taniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dzięki, dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
witajcie i ja się pochwalę moja salą, ozdób na stołach zbytnio nie widać, ale całokształt tak, niebawem powinnam mieć więcej zdjęć to wam pokaże resztę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
pomóżcie mi dobrać kolor przewodni do tej sali http://www.hotel-gala.pl/imagesy/ser...kietowa_01.jpg
![]() |
#22 | |
sajkolidżist
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Piękny, delikatny wystrój. W jakim mieście znajduje się ta sala i jak się nazywa? Wystrój marzenie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
dokładnie- też bym postawiła na jasne kolory aby nie "przytłoczyć" pomieszczenia
![]() |
#25 |
BAN stały
|
delikatne dodatki, może coś z zielenią
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Ja bym szczerze mówiąc odpuścił ciężko wyglądające wiszące materiały, dał coś lekkiego w jasnych kolorach, może z dodatkiem jasnej zieleni, dałbym na pewno kule kwiatowe wcześniej przedstawione, ale tylko kilka, sztuczne kwiaty słabo wyglądają, jeśli sala jest ładna i czysta to po co to nadmiernie dekorować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.