Dziwne oczekiwania faceta? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-02, 14:53   #1
kasia5266
Zadomowienie

Dziwne oczekiwania faceta?

1,5 tygodnia temu koleżanka dała swojemu znajomemu mój numer gg, bo widział mnie na fb i stwierdził, że mu się spodobałam.Dość fajnie się nam pisało do pewnego czasu.Od kilku dni nagle stwierdził, że ma zły humor, niby pisał ale rzadziej i jakoś tak bardziej oschle. Niby każdy ma prawo mieć gorszy czas, ale zastanawia mnie pewna zbieżność. Dzień wcześniej z jego strony padło pytanie czemu taka fajna dziewczyna jest sama.No to mówię, że jakoś tak wyszło po prostu. A ten czy długo jestem sama itp. itd. Mówię, że prawie rok. Ogólnie spotykałam się z kilkoma facetami ale to nie były jakieś długie znajomości. Potem dodałam że nie chcę o tym mówić bo w sumie po co. On na to, że rozumie i w ogóle. Wieczorem jeszcze popisaliśmy i on rzucił jakiś erotyczny żart odnośnie programu o seksie który oglądał.( chodziło o kamasutrę taki program na polsat play) Odpisałam, że nie będę się na ten temat wypowiadać, zwłaszcza, że nie jestem jakimś znawcą.Może lepiej zmieńmy temat.No i gdzieś od następnego dnia zaczęło się dziwne zachowanie.Dlatego przyszła mi do głowy pewna rzecz.Faceta zraziło to że jak wywnioskował nie mam doświadczenia w związkach i w łóżku?? I uznał, że szkoda czasu...Jak sobie pomyślałam, że tak mogło być (oczywiście mam nadzieję, że powód jest inny) to poczułam się upokorzona I cieszę się że się nie spotkaliśmy. To co następnym razem mam przed facetem udawać, że byłam kilku długich szczęśliwych związkach, na każdy żart erotyczny odpowiadać na luzie, a jak już będziemy ze sobą bliżej to udawać, że mam doświadczenie w łóżku?Oczywiście nie mówię tego bardzo na serio, ale może tego faceci oczekują?Jak tak to ja wolę być sama.
kasia5266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 15:38   #2
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: Dziwne oczekiwania faceta?

Cytat:
Napisane przez kasia5266 Pokaż wiadomość
1,5 tygodnia temu koleżanka dała swojemu znajomemu mój numer gg, bo widział mnie na fb i stwierdził, że mu się spodobałam.Dość fajnie się nam pisało do pewnego czasu.Od kilku dni nagle stwierdził, że ma zły humor, niby pisał ale rzadziej i jakoś tak bardziej oschle. Niby każdy ma prawo mieć gorszy czas, ale zastanawia mnie pewna zbieżność. Dzień wcześniej z jego strony padło pytanie czemu taka fajna dziewczyna jest sama.No to mówię, że jakoś tak wyszło po prostu. A ten czy długo jestem sama itp. itd. Mówię, że prawie rok. Ogólnie spotykałam się z kilkoma facetami ale to nie były jakieś długie znajomości. Potem dodałam że nie chcę o tym mówić bo w sumie po co. On na to, że rozumie i w ogóle. Wieczorem jeszcze popisaliśmy i on rzucił jakiś erotyczny żart odnośnie programu o seksie który oglądał.( chodziło o kamasutrę taki program na polsat play) Odpisałam, że nie będę się na ten temat wypowiadać, zwłaszcza, że nie jestem jakimś znawcą.Może lepiej zmieńmy temat.No i gdzieś od następnego dnia zaczęło się dziwne zachowanie.Dlatego przyszła mi do głowy pewna rzecz.Faceta zraziło to że jak wywnioskował nie mam doświadczenia w związkach i w łóżku?? I uznał, że szkoda czasu...Jak sobie pomyślałam, że tak mogło być (oczywiście mam nadzieję, że powód jest inny) to poczułam się upokorzona I cieszę się że się nie spotkaliśmy. To co następnym razem mam przed facetem udawać, że byłam kilku długich szczęśliwych związkach, na każdy żart erotyczny odpowiadać na luzie, a jak już będziemy ze sobą bliżej to udawać, że mam doświadczenie w łóżku?Oczywiście nie mówię tego bardzo na serio, ale może tego faceci oczekują?Jak tak to ja wolę być sama.
Twoja wersja jest możliwa. Ale możliwe też, że po prostu uznał Cię za sztywną, bo zamiast odpowiedzieć żartem na żart twardo zakończyłaś temat, mozliwe, że faktycznie miał zły humor, możliwe, że nie wiązał z Twoją osobą jakichś większych planów. Jest dużo opcji, i chyba nie zgadniemy która prawdziwa
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 15:50   #3
kasia5266
Zadomowienie

Co do tych żartów erotycznych to zdarzyło się wcześniej, że z dwa razy zażartował i ja również obróciłam sytuację w żart, przez co nawet raz mi napisał widzę, że masz poczucie humoru i nie jesteś sztywna, więc ta opcja odpada.W tym wypadku po prostu ten żart wydał mi się głupi i mało śmieszny.Zresztą tu już nie chodzi o tego kolesia tylko ogólnie. Bo jak większość facetów oczekuje kobiety doświadczonej to pozostaje mi albo kłamać, albo jeszcze dłuuugi czas pozostać samej.
Stary 2013-03-02, 15:54   #4
panna mati_
Zakorzenienie

Nie wiadomo o co chodzi, ale nie ma nic na siłę. Może faktycznie pomyślał, że nie masz poczucia humoru. Albo mu głupio, ze wyskoczył z takim żartem, a Ty go zgasiłaś.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Co do tych żartów erotycznych to zdarzyło się wcześniej, że z dwa razy zażartował i ja również obróciłam sytuację w żart, przez co nawet raz mi napisał widzę, że masz poczucie humoru i nie jesteś sztywna, więc ta opcja odpada.W tym wypadku po prostu ten żart wydał mi się głupi i mało śmieszny.Zresztą tu już nie chodzi o tego kolesia tylko ogólnie. Bo jak większość facetów oczekuje kobiety doświadczonej to pozostaje mi albo kłamać, albo jeszcze dłuuugi czas pozostać samej.
Ty to źle odbierasz. Wcale nie jest tak, że większość oczekuje doświadczonej. Nie zrażaj się tak na przyszłość. A ile lat ma ten chłopak? A ile Ty?
Stary 2013-03-02, 15:56   #5
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Ile masz lat, że tak bardzo boli Cię to 'doświadczenie'?
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 16:01   #6
kasia5266
Zadomowienie

22 lata a on 26. Hm mnie tak nie boli, ale widzę, że facetów tak. No i dlatego pytanie czy przy kolejnym lepiej kłamać i liczyć że się nie wyda?
Stary 2013-03-02, 16:06   #7
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
22 lata a on 26. Hm mnie tak nie boli, ale widzę, że facetów tak. No i dlatego pytanie czy przy kolejnym lepiej kłamać i liczyć że się nie wyda?
Najlepiej po prostu bądź sobą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 16:17   #8
Buenaestrella
Rozeznanie

Mysle, ze zaden normalny facet nie chce sluchac o doswiadczeniach milosnych i erotycznych swojej dziewczyny

Edytowane przez Buenaestrella
Czas edycji: 2013-03-02 o 16:18
Buenaestrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 16:23   #9
8dffddb6e628bfb98112858ba516cbd40bf27d07_5e28e2031c1d9
Konto usunięte

Może tak jak piszesz - miał zły dzień albo liczył na to, że inaczej odpowiesz na jego żart. My tego nie wiemy. Wie o tym on, więc jeśli dalej będzie się tak zachowywał to może zapytaj go co się dzieje. A co do kolejnego chłopaka to mów prawdę. Nie ma co kłamać, bo kłamstwo ma krótkie nogi. Jeśli chłopak będzie Tobą zainteresowany na poważnie to taka szczerość nie będzie problemem.
8dffddb6e628bfb98112858ba516cbd40bf27d07_5e28e2031c1d9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 16:28   #10
Precious things
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Nie wiadomo o co chodzi, ale nie ma nic na siłę. Może faktycznie pomyślał, że nie masz poczucia humoru. Albo mu głupio, ze wyskoczył z takim żartem, a Ty go zgasiłaś.
W sumie to nie dojdziemy tu o co mu może chodzić tak naprawdę ,ale ja też pomyślałam o tym zacytowanym.
Tzn. on się wysilił na jakiś żart, który wg. Ciebie był idiotyczny, więc mu odpisałaś adekwatnie, a on się poczuł jak dureń

Precious things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 16:28   #11
madana
Zakorzenienie

Cytat:
- chcesz powiedzieć,ze faceci wolą takie, przez które pułk wojska przeszedł?

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2013-03-02 o 16:32
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 16:31   #12
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- chcesz powiedzieć,ze faceci wolę takie, przez które pułk wojska przeszedł?
No ja też miałam zwrócić na to uwagę
Stary 2013-03-02, 16:40   #13
monika192
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- chcesz powiedzieć,ze faceci wolą takie, przez które pułk wojska przeszedł?
własnie mi się wydaje że faceci wolą bardziej te dziewczyny "nie używane" bo lubią jak są tymi pierwszymi. Wiecie ich duma ze to oni mogli pierwsi wziąść kluczyk i dostać się do "skarbca"
Może lubią dzikie babki które nie boją się rozmawiać na temat seksu ale na pewno nie lubią kobiet które mają bujne zycie erotyczne i przeskoczyły milion łóżek. Takie moje zdanie

Edytowane przez monika192
Czas edycji: 2013-03-02 o 16:42
monika192 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 16:46   #14
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika192 Pokaż wiadomość
własnie mi się wydaje że faceci wolą bardziej te dziewczyny "nie używane" bo lubią jak są tymi pierwszymi. Wiecie ich duma ze to oni mogli pierwsi wziąść kluczyk i dostać się do "skarbca"
Może lubią dzikie babki które nie boją się rozmawiać na temat seksu ale na pewno nie lubią kobiet które mają bujne zycie erotyczne i przeskoczyły milion łóżek. Takie moje zdanie
I ja popieram takie zdanie
Stary 2013-03-02, 17:41   #15
201803290936
Konto usunięte

Może to po prostu manipulator i teraz chce zobaczyć, czy będziesz za nim "latała" (a raczej "klikała" )? Ale ja jednego nie rozumiem: dziewczyna się facetowi podoba, nieco miło poklikali i co? I nic - randki nie zaproponował. Za to jakieś podpytywanie o seks. Nasuwa mi się myśl, że po prostu głównie o znalezienie chętnej i niezbyt opierającej się chodziło, a nie poznanie Cię naprawdę. Szkoda życia na takie pisanie w necie bez sensu.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez monika192 Pokaż wiadomość
(...)
A wg mnie naprawdę fajni, normalni, dojrzali faceci nie zastanawiają się aż tak bardzo nad takimi rzeczami. Oceniają to co widzą i słyszą, a nie przemyślenia na temat tego, czy dziewczyna 5 lat temu straciła dziewictwo, czy wczoraj. I wielu takich na szczęście znam.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 18:36   #16
alexandraa13
Rozeznanie

Cytat:
a mi się wydaje, że nadinterpretujesz (może to nie do końca dobre słowo). Z kolesiem masz kontakt od 1,5 tygodnia! Wyrażenia "do tego czasu", "rzadziej pisał", "ma gorszy czas" sugerują, że masz pewne pojęcie o tym, co dla niego jest normą, a co nietypowym zachowaniem, możesz wysnuwać wnioski, że nagle coś się zmieniło, doszukiwać się przyczyn. Ale tu? Tysiąc innych rzeczy mogło to spowodować. A może on taki jest normalnie, a przez 3 dni miał wyjątkowo dobry humor? Myślę, że za szybko wyciągasz wnioski i to takie dość naciągane. Równie dobrze mogę wymyślić tysiąc innych przyczyn.
alexandraa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 19:39   #17
kasia5266
Zadomowienie

Ja już nie wiem, co do tych "manipulatorów" to faktycznie może być tak, bo już trafiałam na takich. O randce wspominał kilkukrotnie, że jak wyzdrowieje to chciałby się zapoznać osobiście, ale jak patrzę na te humory to i mi się kompletnie odechciało.Najgorsze, jest właśnie to jak ktoś niby pisze, ale ten ton jest taki oschły jakby od niechcenia. To już wolałabym jakby mi w takiej sytuacji ktoś napisał przepraszam odwidziało mi się miło było poznać pa

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

I zgadzam się z wypowiedzią, że szkoda czasu na bezsensowne pisanie.Lepiej w takiej sytuacji spotkać się po kilku dniach i sprawdzić jaki ktoś jest w realu.To na pewno zapamiętam
Stary 2013-03-03, 13:44   #18
pannamonroe
Raczkowanie

jestem oburzona zawsze, gdy ktoś uzywa okreslenia "nie uzywana", "uzywana", ale gdy robi to dziewczyna, to juz naprawde jest przegiecie, az sie rzygac chce, zero szacunku do samej siebie.
pannamonroe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 15:05   #19
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dla mnie to ogólnie dziwne, że znasz faceta lekko ponad tydzień, z tego co zrozumiałam tylko przez gg czy inny komunikator, a on Ci tu wali jakieś seksualne podteksty i żarty i na tej podstawie ocenia czy jesteś sztywna... Takie to trochę... hm... Nie wiem jak to ująć, ale osobiście wolę jak facet najpierw mnie trochę pozna, a ja jego, spotkamy się parę razy, coś może zaiskrzy, i wtedy można sobie seksualnie żartować albo używać podtekstów

A tak, to facet robi wrażenie internetowego podrywacza co to obczai dziewczynę na fb, uzna że ładna, to sobie "klika" a nią, a może i na randce do czegoś dojdzie. Nie wiem czy taki jest, ale takie by na mnie zrobił wrażenie.

A co do doświadczenia, to nie kłam w tej sprawie. Nie musisz też się zagłębiać w detale ani tłumaczyć dlaczego... Normalni, dojrzali ludzie nie poświęcają aż tak wiele uwagi tej kwestii. Jeśli ktoś się im spodoba, odpowiada im intelektualnie, dobrze się razem czują itp itd, to jakie znaczenie ma niewielkie doświadczenie seksualno-związkowe? Każdy kiedyś zaczyna

No i prawda, że nie znasz go za dobrze, więc ciężko wnioskować o powodach jego zachowania. Proponuję żebyś się nie przejmowała - idź sobie na spacer, albo do koleżanki, albo pooglądaj serial... znajdź sobie coś miłego na niedzielę, zamiast myśleć o jego humorach

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2013-03-03 o 15:06
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 16:20   #20
kasia5266
Zadomowienie

Sprawa się wyjaśniła.Nie powiem , że byłam zaskoczona tym co mi napisał. Facet stał się oschły, ponieważ niektóre moje wypowiedzi (przytoczył mi 2) przypominają mu jego byłą, która była jak to określił "rozpieszczoną księżniczką".Napisałam mu, że nie wiem jak na podstawie dwóch zdań może oceniać kogoś kogo w ogóle nie zna. I widać nie wyleczył się jeszcze z poprzedniego związku, skoro jest tak przewrażliwiony na tym punkcie. I skoro tak to niech się po prostu nie odzywa.Zresztą po tym to nie wyobrażam sobie spotkania z nim. Chyba na kartce musiałabym napisać sobie których zdań nie wolno mi używać żeby szanownego pana nie urazić
Stary 2013-03-03, 17:17   #21
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

I słusznie, nie zna Cię w ogóle, a już zdążył pokazać humorki bo mu jakiś tekst przypomniał byłą... Bez przesady Łatwo mu przychodzi oceniać kobiety, skoro dwie wypowiedzi dały taki efekt.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 17:25   #22
2988c920f887451997ed59670eafbe58b42f5da3_61df6c3a62fb8
Konto usunięte

Cytat:
Sprawa się wyjaśniła.Nie powiem , że byłam zaskoczona tym co mi napisał. Facet stał się oschły, ponieważ niektóre moje wypowiedzi (przytoczył mi 2) przypominają mu jego byłą, która była jak to określił "rozpieszczoną księżniczką".Napisałam mu, że nie wiem jak na podstawie dwóch zdań może oceniać kogoś kogo w ogóle nie zna. I widać nie wyleczył się jeszcze z poprzedniego związku, skoro jest tak przewrażliwiony na tym punkcie. I skoro tak to niech się po prostu nie odzywa.Zresztą po tym to nie wyobrażam sobie spotkania z nim. Chyba na kartce musiałabym napisać sobie których zdań nie wolno mi używać żeby szanownego pana nie urazić
brawo
2988c920f887451997ed59670eafbe58b42f5da3_61df6c3a62fb8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości