Promocje w sklepie kosmetycznym. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-29, 11:36   #1
toksynka
Przyczajenie

Promocje w sklepie kosmetycznym.

Witajcie!
Pracuję w osiedlowym sklepie kosmetycznym. Chciałabym Was zapytać jakich promocji oczekujecie w takich sklepach? Wiadomo, że z oczywistych powodów promocje typu "-40% na cokolwiek" odpadają

Czy przyszłybyście do takiego sklepu wiedząc, że jest dzień dajmy na to tuszy do rzęs i wszystkie mascary dostępne w sklepie kosztują np. o 10 % mniej? To mogłyby być dni różu, czy cieni, albo pielęgnacji (kremy, balsamy)

Powiecie mi co tak naprawdę by Was kręciło?
toksynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 12:04   #2
theMonique
Zakorzenienie

Dot.: Promocje w sklepie kosmetycznym.

10% to dla mnie za malo, zeby sie skusic na zakup - przyzwyczailam sie do wiekszych rabatow i tylko wtedy kupuje wszystko, nawet produkty spozywcze
podobaja mi sie np. te akcje w Biedronce, ale jesli juz trafilo na moja kategorie to kupuje tylko 25% lub 30% taniej

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 13:20   #3
agusiek2323
Raczkowanie

Małe sklepiki raczej nie mają szans wygrać z sieciami ceną. Może lepiej skupić się na asortymencie, którego nie znajdziemy w dużych drogeriach? Ciężko dostać np. produkty polskich firm, w Rossmanie i Naturze albo ich nie ma, albo są tylko wybrane z serii
agusiek2323 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 14:03   #4
j_ka
Rozeznanie

Też bym proponowała skupić się na asortymencie polskich firm. Produkty są bardzo dobre, a w sieciówkach ich nie ma. A może Inglot zgodziłby się z Tobą współpracować. Może makijaż za darmo przyciągnąłby klientów?
j_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 15:03   #5
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiek2323 Pokaż wiadomość
Małe sklepiki raczej nie mają szans wygrać z sieciami ceną. Może lepiej skupić się na asortymencie, którego nie znajdziemy w dużych drogeriach? Ciężko dostać np. produkty polskich firm, w Rossmanie i Naturze albo ich nie ma, albo są tylko wybrane z serii
Zgadzam się. Jeśli zachodze do osiedlowej drogerii to nie dla promocji cenowych a dlatego, ze tylko tam mają kosmetyki Celii, Joko, Hean, Vipery, z pielęgnacji Barwa, Bandi, Mincer itd. Mając ofertę powyższych firm można trafić na ich listę dystrybucji a to dodatkowa reklama, bo ludzie często szukają, gdzie mogą kupić kosmetyki tych firm.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.

Edytowane przez BioIvO
Czas edycji: 2013-09-29 o 15:07
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 15:18   #6
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiek2323 Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja odwiedzam małe drogerie, dlatego, że są tam kosmetyki, których w sieciowych nie znajdę

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 15:21   #7
201604181004
Konto usunięte

10% to dla mnie za mało żebym zawlokła tyłek do drogerii

i zgadzam się, cenami ich raczej nie przyciągniesz, tylko markami.
joko (baza pod cienie joko virtual - po całym mieście szukam :/), bell itp.

ooo j/w BioIv ma racje!
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 15:45   #8
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez j_ka Pokaż wiadomość
Też bym proponowała skupić się na asortymencie polskich firm. Produkty są bardzo dobre, a w sieciówkach ich nie ma. A może Inglot zgodziłby się z Tobą współpracować. Może makijaż za darmo przyciągnąłby klientów?
Dokładnie, chętnie bym poszłabym do drogerii gdzie znalazłam bym pełną ofertę kosmetyków Ziaji, AA, Farmony, Avy, Celii, Delii, Micera, Daxa, Bell, Joko i Vipery, Golden Rose czy innych produktów typu Kallos, które trudno dostać stacjonarnie.
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 17:04   #9
Charmain
Zakorzenienie

Wybrałabym taką drogerię i zapłaciła te 2-3 zł, więcej gdyby, np. kolorówka (szczególnie tusze) były zabezpieczone i miałabym pewność, że po tygodniu tusz nie będzie się kruszył i nadawał do kosza.
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 17:28   #10
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Wybrałabym taką drogerię i zapłaciła te 2-3 zł, więcej gdyby, np. kolorówka (szczególnie tusze) były zabezpieczone i miałabym pewność, że po tygodniu tusz nie będzie się kruszył i nadawał do kosza.
Masz rację, to też jest na plus zdecydowanie

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 19:34   #11
toksynka
Przyczajenie

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Były bardzo pomocne .
Zgadzam się, że należy stawiać na polskie, ciężko dostępne firmy. Jako jedni z nielicznych mamy szafę Miyo i widzę duże zainteresowanie. Jeszcze raz dziękuję i jakby wpadły wam do głowy jeszcze jakieś sugestie proszę o zgłoszenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 06:45   #12
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Ja w takich małych sklepach lubię jeszcze porozmawiać z panią ekspedientką, która często potrafi dobrze doradzić i wiem że nie jest "sponsorowana" przez jakąś firmę tylko doradza na podstawie właśnie rozmów z innymi klientami. No i pomyśl może żeby dodawać próbki kosmetyków do zakupów (tylko tak przemyślanie a nie dawać próbkę kremu przeciwzmarszczkowego dla 18 latki). Ktoś np kupuje żel do mycia twarzy do dorzuć mu próbkę kremu. No i z tymi markami to dziewczyny super Ci podpowiedziały, ja mam wiele kosmetyków za którymi muszę naprawdę się nachodzić bo w sieciówkach ich nie ma
Stary 2013-09-30, 07:51   #13
toksynka
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź Próbki dostaje u nas każda klientka Mniejsze zakupy to próbka np. kremu, większe jakiś firmowy gadżet lub np. pełnowymiarowy żel pod prysznic czy płyn micelarny. Darmowe makijaże też bywają.
Stary 2013-09-30, 08:03   #14
chwast
Zakorzenienie

Nie raczej nie
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 10:20   #15
kuki9
Zakorzenienie

Nie, nie przyszłabym na promocję "-10% na cokolwiek" szczególnie jesli to "cokolwiek" moge dostać w Rossmannie, Naturze czy SP i tak taniej.

Ale przyszłabym po kosmetyki, których sieciówki nie oferują
Postaw na polską kolorówkę, rzeczy niedostępne w innych sklepach. Jest tego sporo. Własnie po to zaglądam do małych drogerii.

Aha i jako, że ostatnio zainteresowałam się tematem naturalnej pielęgnacji włosów bardzo by mnie kręciło gdybym mogła w drogerii stacjonarnej dostać kosmetyki np. Pervoe Reshenie.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 17:24   #16
ceciii
Zadomowienie

Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Jeśli zachodze do osiedlowej drogerii to nie dla promocji cenowych a dlatego, ze tylko tam mają kosmetyki Celii, Joko, Hean, Vipery, z pielęgnacji Barwa, Bandi, Mincer itd. Mając ofertę powyższych firm można trafić na ich listę dystrybucji a to dodatkowa reklama, bo ludzie często szukają, gdzie mogą kupić kosmetyki tych firm.
pod moim mieszkankiem jest taka drogeria malutka, ale dostanę w niej w/w produkty, do tego kosmetyki INGLOT, kosmetyki fryzjerskie (litrowe butle szamponów, masek, odżywek).
A jak promocje to np - jeśli kupisz krem do rąk Ziaja, krem do twarzy dostaniesz gratis (z tej samej serii, np kozie mleko)
przez ostatni miesiąc była promocja na cienie Inglot - po 12 zł

I mimo! że obok jest Rossmann i Natura (dosłownie kilka minut pieszo) to drogeria istnieje odkąd pamiętam.

23.09.2010r.

NO PAIN, NO GAIN!

Najpiękniejsza
<i>filmy zablokowane</i>
ceciii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości