|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Promocje w sklepie kosmetycznym.
Witajcie!
Pracuję w osiedlowym sklepie kosmetycznym. Chciałabym Was zapytać jakich promocji oczekujecie w takich sklepach? Wiadomo, że z oczywistych powodów promocje typu "-40% na cokolwiek" odpadają ![]() Czy przyszłybyście do takiego sklepu wiedząc, że jest dzień dajmy na to tuszy do rzęs i wszystkie mascary dostępne w sklepie kosztują np. o 10 % mniej? To mogłyby być dni różu, czy cieni, albo pielęgnacji (kremy, balsamy) Powiecie mi co tak naprawdę by Was kręciło? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w sklepie kosmetycznym.
10% to dla mnie za malo, zeby sie skusic na zakup - przyzwyczailam sie do wiekszych rabatow i tylko wtedy kupuje wszystko, nawet produkty spozywcze
podobaja mi sie np. te akcje w Biedronce, ale jesli juz trafilo na moja kategorie to kupuje tylko 25% lub 30% taniej
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Małe sklepiki raczej nie mają szans wygrać z sieciami ceną. Może lepiej skupić się na asortymencie, którego nie znajdziemy w dużych drogeriach? Ciężko dostać np. produkty polskich firm, w Rossmanie i Naturze albo ich nie ma, albo są tylko wybrane z serii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Też bym proponowała skupić się na asortymencie polskich firm. Produkty są bardzo dobre, a w sieciówkach ich nie ma. A może Inglot zgodziłby się z Tobą współpracować. Może makijaż za darmo przyciągnąłby klientów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się. Jeśli zachodze do osiedlowej drogerii to nie dla promocji cenowych a dlatego, ze tylko tam mają kosmetyki Celii, Joko, Hean, Vipery, z pielęgnacji Barwa, Bandi, Mincer itd. Mając ofertę powyższych firm można trafić na ich listę dystrybucji a to dodatkowa reklama, bo ludzie często szukają, gdzie mogą kupić kosmetyki tych firm.
Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo) Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu. ![]() Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2013-09-29 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
10% to dla mnie za mało żebym zawlokła tyłek do drogerii
![]() i zgadzam się, cenami ich raczej nie przyciągniesz, tylko markami. joko (baza pod cienie joko virtual - po całym mieście szukam :/), bell itp. ooo j/w BioIv ma racje! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Dokładnie, chętnie bym poszłabym do drogerii gdzie znalazłam bym pełną ofertę kosmetyków Ziaji, AA, Farmony, Avy, Celii, Delii, Micera, Daxa, Bell, Joko i Vipery, Golden Rose czy innych produktów typu Kallos, które trudno dostać stacjonarnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wybrałabym taką drogerię i zapłaciła te 2-3 zł, więcej gdyby, np. kolorówka (szczególnie tusze) były zabezpieczone i miałabym pewność, że po tygodniu tusz nie będzie się kruszył i nadawał do kosza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Były bardzo pomocne
![]() Zgadzam się, że należy stawiać na polskie, ciężko dostępne firmy. Jako jedni z nielicznych mamy szafę Miyo i widzę duże zainteresowanie. Jeszcze raz dziękuję i jakby wpadły wam do głowy jeszcze jakieś sugestie proszę o zgłoszenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja w takich małych sklepach lubię jeszcze porozmawiać z panią ekspedientką, która często potrafi dobrze doradzić i wiem że nie jest "sponsorowana" przez jakąś firmę tylko doradza na podstawie właśnie rozmów z innymi klientami. No i pomyśl może żeby dodawać próbki kosmetyków do zakupów (tylko tak przemyślanie a nie dawać próbkę kremu przeciwzmarszczkowego dla 18 latki). Ktoś np kupuje żel do mycia twarzy do dorzuć mu próbkę kremu. No i z tymi markami to dziewczyny super Ci podpowiedziały, ja mam wiele kosmetyków za którymi muszę naprawdę się nachodzić bo w sieciówkach ich nie ma
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie raczej nie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie przyszłabym na promocję "-10% na cokolwiek" szczególnie jesli to "cokolwiek" moge dostać w Rossmannie, Naturze czy SP i tak taniej.
Ale przyszłabym po kosmetyki, których sieciówki nie oferują ![]() Postaw na polską kolorówkę, rzeczy niedostępne w innych sklepach. Jest tego sporo. Własnie po to zaglądam do małych drogerii. Aha i jako, że ostatnio zainteresowałam się tematem naturalnej pielęgnacji włosów bardzo by mnie kręciło gdybym mogła w drogerii stacjonarnej dostać kosmetyki np. Pervoe Reshenie.
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Cytat:
![]() A jak promocje to np - jeśli kupisz krem do rąk Ziaja, krem do twarzy dostaniesz gratis (z tej samej serii, np kozie mleko) przez ostatni miesiąc była promocja na cienie Inglot - po 12 zł ![]() I mimo! że obok jest Rossmann i Natura (dosłownie kilka minut pieszo) to drogeria istnieje odkąd pamiętam.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.