|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bezpieczeństwo wewnętrzne
Witam Was serdecznie.
Wiem, że już były podobne wątki, ale nie mogę się z nich dowiedzieć tego co bym chciała. Mam nadzieje, że ktoś mi pomorze. W maju piszę maturę i byłam na 100% pewna że wybieram się na pedagogikę wczesnoszkolną. Zawsze chciałam uczyć w szkole, ogólnie mieć prace, która pozwoli mi na kontakt z dziećmi. Niestety od piątku, gdy usłyszałam o kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne nie mogę przestać myśleć o tym kierunku. Spodobał mi się. Tylko mało o nim wiem. Czytałam co nieco, ale chciałbym dowiedzieć się czy trudno jest się dostać na ten kierunek, co się liczy świadectwo matura? Jakie bym musiała mieć wyniki szkolne? Na studia miałam zamiar wybrać się na UMK w Toruniu i na szczęście na tym Uniwersytecie jest ten kierunek. Proszę Was o pomoc bo nie długo zgłupieje. Edytowane przez daria2626 Czas edycji: 2013-02-16 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bezpieczeństwo wewnętrzne
Wymagania rekrutacyjne na umk: http://www.umk.pl/uczelnia/dokumenty...2012_WPiSM.pdf Jak widać opłaca się zdawać rozszerzenia, bo rozrzut przelicznika P i R jest duży. Myślę, że na ten kierunek 60-70% z rozszerzeń powinno wystarczyć, jak nie pierwszą to na którąś tam turę. Jak chcesz się dowiedzieć konkretów to poszukaj progów z poprzednich lat.
Z nową maturą i na państwową uczelnię liczy się matura wyłącznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
nouvelle90 dobrze radzi.
wystarczy włożyć trochę wysiłku i poszukać informacji w necie. matura liczy się ZAWSZE jak idziesz na dzienne studia na uczelni państwowej (na wieczorowe i weekendowe też ale nie zawsze) tylko zastanów się, co będziesz robić po tym kierunku w przyszłości. papierek magistra bądź licencjata nic nie znaczy dla potencjalnego pracodawcy, pamiętaj o tym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, dziewczyny mają rację.
I rozważ jeszcze to, czy po tym kierunku dostaniesz pracę i jaką ![]() edukacja wczesnoskolna jak najbardziej okej, przedszkoli jest naprawdę bardzo dużo więc praca jest ![]() ja mature zdaję za rok -.- ale leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W Stolicy na przykład ciężko z pracą po pedagogice. Łatwo zaś być nianią, ale to bez zatrudnienia z reguły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39380001]W Stolicy na przykład ciężko z pracą po pedagogice. Łatwo zaś być nianią, ale to bez zatrudnienia z reguły
![]() ZGADZAM SIĘ ![]() mam rodzinę w Warszawie i wszystkie moje kuzynki pracują jako nianie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.