|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jeden lakier ile użyć
Jak w tytule na ile użyć wystarcza wam buteleczka papieru chodzi mi nie o czas na jaki wam wystarcza tylko na ilość użyć (jak możecie po piszcie ile ml ma buteleczka ile użyć przy ilu warstwach). Wiem że to może i dziwne ale jestem bardzo ciekawa
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeden lakier ile użyć
Mam nadzieję, że chodziło ci o lakier, bo w tym temacie się wypowiem
Zacznę od tego, że nigdy nie zdarzyło mi się zużyć 1 całego lakieru do końca A jakbym miała w przybliżeniu podać średnią liczbę malowań jedną buteleczką to byłoby to ok. 30 przy 2 warstwach
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zależy jaki lakier, np pachnące Revlona, krycie mają tragiczne i przy 5 warstwach, po użyciu 2-3 razy widać znaczny ubytek. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
proponowałabym dopisać na jaką długość paznokcie, bo to generalnie ma ogromne znaczenie
![]() swoją drogą raczej nikt nie liczył, ew.na oko może określi, ale to dośc niedokładny pomiar. poza tym warstwa moze byc grubsza lub cieńsza ;p ale się wymądrzam ;D |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

Zacznę od tego, że nigdy nie zdarzyło mi się zużyć 1 całego lakieru do końca
A jakbym miała w przybliżeniu podać średnią liczbę malowań jedną buteleczką to byłoby to ok. 30 przy 2 warstwach