![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zniszczenie mienia w klubie- POMOCY
Na wstepie nadmienie, ze jestem osoba niepelnosprawna i poruszam sie przy pomocy balkonika. Wczoraj wyszlam ze znajomymi do klubu. I wszystko bylo w porzadku do czasu kiedy w lokalu zaczela sie szarpanina pijanego mezczyzny z "ochrona". Zamiast go unieszkoddliwic i wyrzucic ochroniarz go bil i rzucal na co popadnie. Wpadl na moj wozek stojacy przy stoliku. Wygladalo to tak, ze ochroniarz po prostu zaparl tego goscia na moim balkoniku. Ja spadlam z krzesla.. Balkonik jest caly polamany i do smietnika.
Nikt z obslugi sie mna nie zainteresowal. W czasie bójki krzyczalam, zeby odeszli .. ludzie wszystko widzieli nikt nic nie zrobil. Kiedy pochwycilam wozek rozpadl sie na czesci, bo rama jest zlamana. Natychmiast poprosilam kogos kto nadzoruje i decyduje w lokalu kiedy nie ma kierownika. Pan "menager" powiedzial, ze nie moze decydowac za szefa. Zadzwonilam do kierownika. Wlasciwie to kolezanka, bo ja nie moglam wyjsc. Powiedzial krotko, ze monitoring bedzie ogladl rano i koniec rozmowy. W zaistnialej sytuacji zadzwonilam po policje. Nie chcieli przyjechac, bo mam przyjsc na komisariat, ktory jest 300m dalej. Tlumaczylam, ze nie wyjde z loakalu o wlasnych silach, bo zniszczono mi wozek. Po godzinie przyjechal patrol, podjechalismy na komende, nie zeznawalam, bo nie mieli dla mnie czasu. Mam przyjsc dzis. Tylko spisali moje kolezanki. I nie chcieli odwiezc do domu. .. W koncu mnie zabrali. Chce sie dogadac z wlascicielem lokalu. Choc, watpie czy on chce. Bede dzis dzwonic o 12 jak otworza. Moje pytanie brzmi czy moge cos zrobic (powolac sie na przepis) w rozmowie z kierownikiem/? W tej chwili watpie czy odbierze telefon. Jesli zgodzi sie na rozmowe to moze powiedziec, ze na monitoringu nic nie ma. Moze mi odmowic. Mam tez swiadkow, obcych, ktorzy wszystko widzieli. Czy to ma znaczenie? Obslugaa sie wyprze, nie ma na nagraniu i zostal tylko zniszczony wozek i stluczona reka. Chce tylko pieniadze za wozek, Nie moge sie bez niego poruszac. Byl niedawno kupiony. Jestem przegrana jesli klub wszystkiemu zaprzeczy? Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2013-02-24 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Zniszczenie mienia w klubie- POMOCY
Cytat:
powinni miec ubezpieczenie oc, i wtedy zglaszasz szkode do firmy ubezpieczeniowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
skoro masz świadków to nie jesteś przegrana. równie dobrze możesz poprosić o to że chcesz razem z właścicielem obejrzeć film. jeżeli właściel powie że klub za szkody nie odpowiada to możesz zagroźić że podasz go do sądu o zniszczeniu mienia. policja też zachowała się nagannie. W sytuacji gdy nikt nie odpowie za zniszczenie twojego balkoniku możesz opisać całe zdarzenie w lokalnej gazecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jezeli nie uda mi sie z nim skontaktowac to tylko sąd. To nie jest wielka kwota- 750zl, ale nie moge sobie na to pozwolic. Zreszta co innego jakbym zniszczyla (zuzyla go) i odkladala kase.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
generalnie, moze potrwać długo. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nikt nie odbiera. Mam jechac do lokalu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Sytuacja skandaliczna.
Na Twoim miejscu dzwoniłabym po 12tej do skutku i w momencie odwracania kota ogonem zagroziła sądem, policją, gazetą, telewizją - czymkolwiek. Samo wejście na drogę sądową będzie trwać bardzo długo. Przejdź się tam z kilkoma znajomymi na bezpośrednią rozmowę z szefem. Druga rzecz - spróbuj dostać się jeszcze raz na komendę policji - ktoś inny jest teraz na zmianie, więc możliwe, że podejdą inaczej do sprawy. Bo o co bym się bała - że film z nagrania zostanie zniszczony, i nie wiem czy tylko policja nie miałaby środków, żeby do tego nie dopuścić. Powodzenia! ![]() Musisz być teraz w b.trudnej sytuacji. Życzę Ci polubownego załatwienia sprawy, ale tak czy inaczej pieniędzy raczej nie dostaniesz już teraz. Masz czym się poruszać? Trzeba działać! Jestem zbulwersowana tą sytuacją, podejściem ludzi wokół etc., chociaż zachowanie ochrony i pijanych i agresywnych (jak zwykle) 'gości' klubu mnie NIESTETY nie dziwi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety czesto ochroniarze w klubach niczym sie nie roznia od dresiarzy z osiedla i ![]() Idz z osoba ktora byla z toba na tej imprezie i pogadaj z tym szefem. Tu nie chodzi tylko o zniszczony balkonik ale takze o zachowanie ^ochroniarza^ menagera^ ktorzy powinni byc ukarani . Naleza ci sie pieniadze i przeprosiny. PS napisz gdzie to bylo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odzyskam pieniedzy? Nie mam jak sie poruszac.. Nie jedze na wozku inwalidzkim. Zadzwonie czy ktos ma cos na zbyciu, ale to mnie nie ratuje, bo nie potrafie poruszac sie na wozku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mozesz wynająć odpłatnie inny balkonik i fakturą obciążyć sprawcę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzwoń do tego szefa. Idź tam (z kimś!) na rozmowę. Spytaj się jakie jest wyjście z tej sytuacji, kiedy potrzebujesz wózka teraz. Może jest to ok człowiek, i wypłaci zaliczkę z kasy od razu. Natomiast jeśli będzie oczekiwanie na rozwiązanie formalne tj. kasa z ubezpieczenia etc., to może trwać, niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To bylo w Poznaniu na Starym Rynku ul. Rynkowa. Klub FEVER |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Znam, nie lubię. Rzeczywiście mordownia w samym centrum rynku.
(przyjemniejsze i bardziej kulturalne są np. LizardKing, Meskalina, Brovaria - także na samym rynku; w porównaniu do pijalni wódek i piwa i tego typu knajp te zachowują poziom kultury) Co do policji poznańskiej na nocnych zmianach też mam niepochlebne zdanie. Dochodź swoich praw. Naprawdę oburza mnie taka sytuacja. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znalam tego klubu. Znajomi chcieli swietowac moje urodziny i mialo byc jak najbardziej komfortowo- bez schodow, przystepna toaleta. Dodzwonilam sie do kierownika. Wyjasnilam, ze chce sie szybko dogadac i nie zalezy mni na aferze, ale jezeli nie bede miec wyjscia to nie zostawie tego. Pojde do radia, gazety, gdzie sie da i straca klientow. Pan powiedzial, ze mam zadzwonic za godzine. Nie widzial jeszcze monitoringu. Powiedzialam, by mnie zaprosil poniewaz rowniez chce widziec nagranie z wczorajszego wieczoru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie podoba mi sie, ze to ja mam odzwonic. Jakby sie nie poczuwał? Moze juz widzial te nagranie i mnie zbywa. Co w sytuacji, jesli powie, ze na nagraniu nic nie ma a ja sie zapre, ze tez chce zobaczyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Buc
|
Cytat:
btw, moim zdaniem powinnaś tam pojechać a nie załatwiać tego na przysłowiową gębę. jeśli nie możesz to wyślij kogoś kumatego w swoim imieniu. powodzenia.
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak pojechac.. Kiedy nie mam jak. Pojade, ale kiedy bede wiedziec co dalej . A nie siedziec tam i czekac- to nie ma sensu. Potraktuja mnie jak wczoraj i kazdy rece umyje, bo kierownika nie ma. Wysylanie kogos swiadczyloby o tym, ze skoro sie kims wysluguje to mi az tak nie zalezy. A oni maja wiedziec, ze nie moge tam dotrzec, bo zniszczyli mi wozek. Czekam na ruch kierownika. Zadzwonie o 14, by mial chwile na przemyslenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
skandaliczne zachowanie w klubie! zarówno manager i ochrona w klubie w ogóle nie wiedzą jak się zachować....
mam nadzieję,że ugodowo uda Ci się załatwić sprawę po Twojej myśli.
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Sytuacja wyglada nastepujaco.: zadzwonilam po ponad godzinie. Uslyszalam, ze kierownika nie ma i mam zadzwonic za godzine. ..Juz wiemy czym to pachnie..Poprosilam o imie i nazwisko kierownika, pani przy telefonie wykrecila sie, ze jest nowa i nie wie.. KPINA. Poszla zapytac.. czekalam 5 min na telefonie po czym uslyszalan, ze wolalaby danych nie podawac.. Zadzwonie, ale beda mnie unikac- wiadomo. Co teraz? Powiedzialam, ze mam swiadkow i zdjecia..
Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2013-02-24 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Buc
|
Cytat:
telefonami dużo nie zdziałasz.
![]() |
![]() |
#27 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Buc
|
może napisz do niech jeszcze emaila? że w nawiązaniu do rozmowy w sprawie zdarzenia oczekujesz na kontakt w dniu jutrzejszym - będziesz miała dowód, że coś robisz, oni równie dobrze mogą się wyprzeć, że dziś dzwoniłaś.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Napisze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.