|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Włosy dla rockmena :P
Witam was wszystkich
Otóż mam pewien denerwujący mnie od lat problem. Otóż zawsze chciałem mieć długie włosy (jestem gitarzystą rockowym) ale niestety natura chyba ze mnie zakpiła, bo mam lekko kręcone, sztywne, skutecznie opierające się grawitacji włosy. Normalnie kiedyś jak nie obcinałem przez kilka miesięcy (jeszcze w podstawówce) to miałem "grzywę lwa" jak to koleżanki mówiły, wszystkie włosy do góry i na boki, a ja chciałbym mieć takie włosy jak ma każdy rockmen, a tu taka lipa. Próbowałem odżywek zmiękczających, myłem głowę wodą z octem (babcia radziła) i jakoś tak nie szło, przynajmniej nie na tyle co bym chciał. W desperacji błagam o pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy dla rockmena :P
Musisz mieć ekstra włosy, jesteś głupi, że chcesz mieć takie obleśne, "rockmenowe", ulizane strąki. No ale skoro chcesz...
Kreatynowe prostowanie powinno pomóc, sporo salonów ma to w ofercie
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Trochę spokojniej
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
A czy rockman nie może mieć długich włosów i fal przy tym? Też fajnie to wygląda, zakładając, że przetrwasz najgorsze momenty zapuszczania.
Jeśli nie, keratynowe prostowanie (użyj wyszukiwarki, jest tu o nim wątek) jest dobrą opcją.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Nie no fale są spoko, tylko że te włosy nie opadają. Jak zapuszczę, to robi się taki Jimi Hendrix, totalne afro :P
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa! Wtedy chyba tylko ten zabieg Ci zostaje.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Ja z fali bym nie rezygnowała, ale skoro nie chcesz być Hendrixem, a pójść bardziej w coś jak John Frusciante, to proponowałabym je po prostu jakoś wiązać na noc, np. w kitkę, ale na dół, może nawet spać w czapce
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Żel na lokasy, odpowiednio przy tym ugniatane, dodatkowo podkreśla skręt zazwyczaj, więc to raczej kiepska opcja. No chyba, że stworzymy strąki
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
A pamiętasz zespół "Europe" - ci to mieli super włosy, i takie afra
Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2015-03-24 o 10:49 |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
A ja dałabym sobie spokój i nie "walczyła" z tym jak jest. Czasami po prostu lepiej jest się poddać, bo można sobie zrobić krzywdę :P :P A tak na serio, może spróbuj je obciążać naturalnie wyglądającym, matowym produktem jak to? http://i-styl.pl/pasty-kremy-proszki...600224899.html Próbowałeś już czegoś podobnego?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

Otóż mam pewien denerwujący mnie od lat problem. Otóż zawsze chciałem mieć długie włosy (jestem gitarzystą rockowym) ale niestety natura chyba ze mnie zakpiła, bo mam lekko kręcone, sztywne, skutecznie opierające się grawitacji włosy. Normalnie kiedyś jak nie obcinałem przez kilka miesięcy (jeszcze w podstawówce) to miałem "grzywę lwa" jak to koleżanki mówiły, wszystkie włosy do góry i na boki, a ja chciałbym mieć takie włosy jak ma każdy rockmen, a tu taka lipa. Próbowałem odżywek zmiękczających, myłem głowę wodą z octem (babcia radziła) i jakoś tak nie szło, przynajmniej nie na tyle co bym chciał. W desperacji błagam o pomoc

Kreatynowe prostowanie powinno pomóc, sporo salonów ma to w ofercie