otłuszczone nogi... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 21:43   #1
magd102
Rozeznanie

otłuszczone nogi...

Witam
Mam 170 oraz waże gdzieś około 61kg,biore hormony na trądzik więc nie mogę ich odstawić,mam 21 lat.
A w czym problem? Otoż po operacji miałam zakaz ćwiczeń gdzie "mogłabym się uszkodzić" więc robiłam brzuszki i proste ćwiczenia leżące.Póżniej już tylko brzuszki,by utrwalic efekt...
Tyje równomiernie na cały ciele,nie ma miejsca w którym tłuszcz by się głownie odkladał.
Ale na nogi nie mogłam nić robić [poza spacerowaniem ] i aktualnie zamiast ładnych nóg, mam tłuszczową galarete zamiast mięśni.Wolałam inne sporty niż spacerowanie,a których nie mogłam przez kilka lat uprawiać i przez to się zaniedbałam... Nie zależy mi na ich rozbudowaniu,tylko na wyrzezbieniu i zrzuceniu tłuszczyku z nich

Problem mam taki,że dobrze czuje się przy takiej wadze i przy ilości tłuszczu który mam na brzuchu [uważam,że jest go idealnie - by być szczupłą i jednocześnie nie chudzielcem,a kobietą] i nie chce chudnąć! Chce się pozbyć tłuszczu na nogach i podejrzewam,że bez ogólnego schudnięcia i przejściu na jakąś diete nie dam rady tego osiągnąć.Nie widze w tym problemu,jednak później bym chciała wrócić do sylwetki na górze jaką mam teraz.Jest jakiś sposób by mieć ładne wyrzeżbione nogi,bez widocznego tłuszczu i jędrną skóre na nogach[wiadomo,ze jakiś tłuszcz zawsze bedzie ] nie ważąc minimalną wage dopuszczalną [ok.53-55kg],a normalnie 60kg ? - nie chodzi mi głównie o wage,a o wygląd w którym dobrze się czuje,wage podałam by to lepiej zobrazować.
Mam do dyspozycji rower stacjonarny,basen a jak będzie cieplej to chce biegać.Rower od kilku dni po 40 minut minimum co 2 dzień [ tyłek ma problem z przyzwyczajeniem się do siodełka i nie jestem codziennie w stanie siadać by nie bolało ]
Dieta - nie stosuje żadnej,nie jem słodyczy, mam jednak taki problem że gdy się stresuje to automatycznie mało jem i w tym momencie mój organizm potrafi ignorować potrzebe głodu - mogę zjeść 3-4 razy dziennie,albo też tylko rano i wieczorem i czuje sie dobrze.Wiem,że muszę zacząć jeść 5x dziennie.Ograniczyć chleb,ser zołty,słodkie napoje a dodać więcej owoców i warzyw.Jednak tak jak mówiłam - nie chce schudnąć ogólnie,mogę schudnąć by pozbyć się tłuszczu na nogach,jednak póżniej chciałabym wrócić do brzucha jaki mam teraz - gdy jestem szczuplejsza to uważam,że jestem za chuda i nie czuje się dobrze w swoim ciele.

Proszę pomózcie jak mam plan ułożyć by było dobrze

„Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterie; to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.”

Edytowane przez magd102
Czas edycji: 2013-02-27 o 09:39
magd102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości