|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zawody w branży kosmetycznej:)
Hej... Mam trochę specyficzne pytanie. Czym różni się praca kosmetyczki od wizażystki? Czy jest zawód manikiurzystki? Po jakiej szkole jest kosmetyczka? Liczę na fachowe odpowiedzi
Edytowane przez AnaTaJedyna Czas edycji: 2013-03-15 o 19:42 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zawody w branży kosmetycznej:)
Cytat:
![]() Praca kosmetyczki polega na pielęgnacji skóry, wykonywaniu zabiegów oczyszcząjących, upiększających, depilacji, masażu twarzy, wykonywaniu henny / depilacji / brwi , zagęszczanie rzęs, makijaż permanentny itp. Natomiast wizażystka to osoba, zajmująca się wizerunkiem i wyglądem naszej twarzy - wszelki makijaż, ślubny, okolicznościowy, codzienny, czy na sesje zdjęciowe. Manikiurzystka jak sama nazwa wskazuje zajmuje się dłońmi, wykonuje zabiegi na paznokciach, także je maluje i ozdabia, przedłuża. Kosmetyczka może być po studium kosmetycznym ( tytuł technik usług kosmetycznych) lub kosmetolog po studiach wyższych licencjackich lub /i magisterskich ( licencjonowany kosmetolog lub magister kosmetologii) Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
..
dodam,że wizażystka może również wykonywac henne,depilacje,niewielki e zabiegi przygotowujące skórę pod makijaż....jak również kosmetyczka mająca zdolności plastyczne może wykonywac makijaże.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Witam, czy myślicie że nie posiadając zdolności plastycznych do rysowania itp można zostać wizażystką? Nie mam problemu z wykonywaniem różnych makijaży na sobie ale nie wiem jak będzie z malowaniem innych osób. Od dawna noszę się z zamiarem zapisania na jakiś kurs makijażu ale zewsząd słyszę że tylko osoby uzdolnione plastycznie mają szanse w tym zawodzie...
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np komplenie nie mam zdolnosci manualnych i nie robie henny/manicure/pedicure czy makijazu. Nie chwytam sie tego, bo wiem, ze nie zrobie to tak jak klient by chcial i jak ja bym tego chciala. Natomiast moja siostra - pieknie rysuje, zawsze miala do tego zdolnosci. I mimo, iz nie ma nic wspolnego z kosmetologia, robi makijaze, paznokcie. I slicznie jej to wychodzi. Moze wiec rzeczywiscie jednak trzeba sie urodzic z tymi zdolnosciami... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.