|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Raper = artysta
Witam.
Od razu mówię, że nie wiem czy w dobrym miejscu zamieściłam post, ale nigdzie nie znalazłam muzyki. Wydaję mi się, że kiedyś był na nią osobny dział? Natknęłam się ostatnio przez przypadek na artystę - Masza. Chłopak jest bardzo mało znany, w zasadzie gdzieś siedzi i sobie pisze i nagrywa, a świat w ogóle go nie zna. Co moim zdaniem jest błędem! Nie słucham rapu i zawsze uważałam go za coś bardzo płytkiego, zwykłe gadanie i banalne teksty. Nigdy się tym nie jarałam, nie interesowałam. Po usłyszeniu "oe" Masza coś mnie tknęło. Zobaczyłam, że rap może być naprawdę na poziomie. Zaczęłam wyszukiwać innych takich artystów, bo naprawdę myślę, że można tu mówić o artyzmie. Podam tu przykład troche bardziej znany : Dwa Sławy. Naprawdę to jest coś. Napiszcie co sądzicie o tego typu muzyce i jeśli Wam się podoba to promujcie dalej. http://www.youtube.com/watch?v=QZpOqXI-IlM A swoją drogą, napisałam do Niego wiadomość prywatną na YouTubie żeby udostępnił mi wiecej kawałków, bo znalazłam tylko 3. Czekam na odpowiedź. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raper = artysta
Uwielbiam hip hop, ale nie slucham kolesi z podziemia.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
ech, liczyłam na jakąś fajną dyskusję na temat tego, czy można uważać raperów za artystów, a hip-hop za kulturę wysoką, a tu tylko reklama.
Piosenka, przyznam fajna. Szału nie ma, ale chłopak fajnie śpiewa. |
|
|
|
|
#5 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale są wyjątki oczywiście. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
...
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
No nie wiem czy reklama. Nie znam chłopaka i nie dostaję nic za to. Poprostu chciałam Wam go pokazać. Nie słucham rapu i usłyszawszy go przez przypadek poczułam się miło zaskoczona.
Jak znacie podobnych artystów to przesyłajcie tu. Chętnie posłucham, zobaczę. Też chciałabym żeby dyskusja się rozwinęła! A co uważacie o raperach tworzących z bandem czyli muzyka prosto z instrumentów? |
|
|
|
|
#8 | |
|
...
|
Cytat:
.Poza tym jest już temat o hip-hopie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=650188
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
a to przepraszam jeśli jest już temat o rapie.
Upps, tylko namieszałam! edit: Więc jak coś to już przechodzę do tamtego wątku z czytaniem i wgłębianiem się w ten gatunek muzyczny i zapraszam wszystkie wprowadzone przeze mnie w błąd osoby. Edytowane przez antygonglowa Czas edycji: 2013-03-04 o 23:47 |
|
|
|
|
#11 |
|
Lena
|
też myślałam że będzie można wypowiedzieć sie jak w temacie wątku.. a tu kicha..
reklamom kolesi mówię nie! ps. i nie słucham rapu z podziemia.. gustuję w innej lidze wiekowej..
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Słucham rapu, ale z podziemia mało kogo. Tego ziomka nie znam w ogóle, nic nie słyszałam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

.