|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Poważny problem!
Witam! : ) Od paru minut jestem użytkowniczką tego forum i postanowiłam założyć tutaj ten wątek. Wiem, że tego typu wątki pojawiały się tutaj dosyć często i powtarzały się, lecz starannie przeszukałam forum i postanowiłam założyć go właśnie tutaj. Sprawa zaczęła się na początku grudnia. Po grubo zakrapianych zaduszkach wróciłam do domu z wysoką gorączką i tydzień przeleżałam w łóżku. Tydzień po chorobie, gdy normalnie zaczęłam funkcjonować, zaczęły się problemy. Najpierw zauważyłam, że skóra schodzi mi z palców, potem z całych dłoni. Opuszki miałam wtedy bardzo wrażliwe i niczego nie mogłam dotykać. Nie jestem zwolenniczką lekarstw, raczej wolę domowymi sposobami zapobiegać, lecz tym razem wybrałam się do apteki. Po opisaniu tam sytuacji, Pani poleciła mi używać krem Mediderm z farminy, jest to krem wskazany dla osób chorych na łuszczycę, egzemę i atopowe zapalenie skóry. Faktycznie, po jakimś czasie krem zaczął działać i problem zniknął. Jakoś tydzień później, gdy myślałam, że już po wszystkim, zaczęła mi w ten sam sposób schodzić skóra ze stóp, tym razem ciut boleśniej. Bez wahania używałam tego kremu, i problem również zniknął. Po dłuższym czasie, zaczęła mi schodzić skóra z twarzy - okolice żuchwy, powieki, broda i wokół rozpychaczy, które mam w uszach. Tym razem trochę się przeraziłam, niestety nigdy nie mogłam znaleźć czasu by wybrać się do szpitala, do dermatologa, więc postanowiłam, że po raz kolejny użyję tego kremu. Jak myślicie? Oczywiście, problem zniknął. Na wszelki wypadek, używałam go trochę dłużej niż poprzednimi razy. Od zeszłego tygodnia, Czwartku tudzież Piątku zauważyłam, że na ok. 7 paznokciach zaczęły mi się płytki rozdzielać, schodzić. Na domiar złego, zaobserwowałam, że od ok. tygodnia zaczęły mi włosy wypadać - totalna paranoja! Tylko raz w życiu pofarbowałam włosy, jakieś 3-4 lata temu. Włosy zawsze miałam w świetnej formie, były bardzo gęste i grube, aż do teraz. Dodam jeszcze, że włosy bardzo rzadko mam rozpuszczone, między innymi dlatego, że nigdy mi się nie układały, a nie jestem zwolenniczką lakierów czy innych tego typu specyfików. Proszę o pomoc, włosy przy delikatnym przeczesaniu ręką wypadają mi w dużych ilościach. Chciałabym również zaznaczyć, że staram się jeść zdrowo, nie piję kawy, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, pomimo dużego stresu. Prosiłabym również o poważne porady - wiem, że muszę wybrać się do lekarza, ale zwyczajnie mam za mało czasu. Dodatkowo nie jestem zbyt majętna - różne tabletki czy woski wypadają z gry, na razie muszę zacisnąć ''pas'' ponieważ mam złą sytuację finansową. Gdyby któraś z Was miała jakieś domowe, sprawdzone sposoby, lub jakieś niedrogie tabletki - cokolwiek! To prosiłabym o komentarz, ta sytuacja trwa już 3 miesiące i jestem tym zmęczona : )
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Poważny problem!
idź do lekarza, nie ma co zwlekać
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Nie myśl narazie co i ile będzie kosztować tylko pędź do lekarza po diagnozę! Potem szukaj pomocy, najpierw musisz się dowiedzieć co Ci dolega!
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję wam za odpowiedzi , mam nadzieje , że to nic poważnego : )
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
byloibylo na pewno biegnij do lekarza. Ja zastanawiam sie jeszcze nad jedna sprawa, jestes pewna ze na tej imprezie nikt niczego nie mogl wsypac ci do drinka. Bardzo powazne problemy zdrowotne mial moj kolega wlasnie po jakims narkotyku ktory ktos wsypal mu na imprezie do drinka. I dobrze ze trafil do lekarza ktorzy skojarzyl ten fakt ze wszystko zaczelo sie po tej imprezie. Obym sie mylila i twoje problemy zdrowotne nie byly zwiazane z imrezką
![]() Napisz jak wrocic od lekarza, ciekawa jestes diagnozy (moze to poczatek luszczycy?)
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Byłam dzisiaj u lekarza , i nie wiele musiałam opisywać z w.w objaw, lekarka podejrzewa , że po tej imprezie ( mając gorączke prawie 40 stopni ) mogłam przejść przez Szkarlatyne . Dostałam bure ( i teraz wiem, że słusznie! ) , że nie przyszłam z problemem już , gdy pojawił się problem ze schodzącą skóra na rękach , a nawet kiedy już miałam tę gorączke . W Piątek idę na badanie krwi , które ostatecznie potwierdzi co mi jest . Jestem zadowolona z tego , że będę miała te badania , ponieważ sprawdzą moje TSH i inne rzeczy , które miałam robione , gdy byłam bardzo małą dziewczynką : ) Pozdrawiam i dziękuję za pomoc : )
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
super, tzn najwazniejsze ze masz diagnoze i wiesz jak to leczyc
trzymam kcuki zeby wyniki krwi byly w porzadku
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.