|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przebywanie w pracowni RTG w ciąży
Witajcie. Postanowiłam założyc ten wątek bo nigdzie nie moge nic na ten temat znaleść. W 20 tygodniu ciazy byłam z moim dzieckiem w szpitalu i ono musiało miec zrobione zdjecie rtg płuc. Oczywiscie musiałam tam z nim pójśc.
Weszłam do pracowni rtg razem z nim i po krótkiej rozmowie pani załączyła aparat że tylko było słychac buczenie-nie robił w tym czasie zadnych zdjec, pani wypisywała karteczke a ja w tym samym momencie rozbierałam moje dziecko w pokoju gdzie przebywa radiolog w czasie wykonywania zdjecia rtg. Nastepnie wyszłam na korytarz i pani ustawiła moje dziecko do badania i zrobiono przeswietlenie. Po wszystkim pani otworzyla drzwi pracowni i poprosila mnie do środka ze mogę juz wejść ubrać dziecko. I ja teraz sie martwie czy przebywanie przed albo po badaniu w pracowni rtg może byc szkodliwe dla mojego dziecka w brzuchu. W czasie samego promieniowania nie było mnie wogóle w pracowni bo wyszłam na korytarz. I czy jesli w czasie robienia rtg napromieniowaniu ulegają takze ubrania??? Wiem ze moje pytania moga sie wydawac głupie ale martwie sie a do wizyty u lekarza jeszcze troche zostało żeby jego sie zapytac. Może ktos był w takiej sytuacji???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
damn good coffee
|
Dot.: Przebywanie w pracowni RTG w ciąży
nie ma szans
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- gdyby tak było, radiolodzy chyba świeciliby w ciemności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Szkodliwe jest bezpośrednie działanie promieni X na płód. To chyba każdy wie (piszę chyba, bo nie mam pewności
![]() Jakby promienie zastawały na odzieży to zapewne ciężarne miałyby zabroniony wstęp w pewnym obszarze od RTG ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie ma takiej opcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
maamada myslke ze nic złego nie powinno si estać , tym bardziej ze nie byłas na samym promieniowaniu. ja byłam na promieniowaniu bo musiałam kota trzymac a nie wiedziałam ze w ciązy jestem i nic sie nie stało.
nie zamartwiaj sie i dbaj o zdrówko ![]()
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gang Iren
|
Myślę,że nie masz powodu do niepokoju!
Ty sama nie byłaś poddana promieniowaniu,więc wszystko będzie dobrze ![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Nie masz powodu do niepokoju, niepotrzebnie się nakręcasz
![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2013-05-04 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.