|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
On wdowiec
Jakiś czast temu poznałam mężczyznę.. tzn znaliśmy się z widzenia ale mieliśmy okazję poznać się osobiście i dość dobrze. Coś tam pomiędzy nami drgnęło ale nie bardzo wiem jak się zachować... on od 9 miesięcy jest wdowcem. jak wy byście do tego podchodziły?
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Jak wy byście się zachowywały? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: On wdowiec
Normalnie, przeszkadza Ci że jest wdowcem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ale Autorka pisze że drgnęło, a to jak dla mnie daleka droga do angażu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dopiero albo aż 9 miesięcy. Nie wiadomo ile czasu byli razem, jakie relacje były między nimi, jak on podchodzi do tego. Mnie by chyba sam fakt, że jest wdowcem nie przeszkadzał, a Tobie autorko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja bym zachowała dystans i nie naciskała.. on przeżył traumę więc trzeba być cierpliwym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
dopóki on nie przepracuje straty, nie warto się angażować w nic poważniejszego. no chyba, że chce się robić za zapchajdziurę.
![]() |
#8 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Wdowiec też człowiek i może potrzebować oderwać się od wyrazów współczucia, anemicznych uśmiechów znajomych, albo wspominków typu - znałam żonę, taka młoda /tu westchnienie/... ![]() Zacząć coś tam na stopie przyjacielskiej i czekać w co się rozwinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Stąd też moja odpowiedź. Najlepiej zachowywać się normalnie=naturalnie, bez zbędnych pytań, ciągłego okazywania współczucia czy innych tego typu rzeczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Moja mama poznała faceta w klubie seniorów 9 miesięcy po śmierci mojego taty. Pomalutku, powolutku widzę wreszcie, że jest w humorze, spotyka się, rozmawia z nim przez telefon...on nie naciska, ja - przekonuję samą siebie, ze to dobrze.
Autorko, 9 miesięcy to i mało, bo wspomnienia wciąż żywe i dużo, bo już człowiek zaczyna myśleć, że jednak może będzie żyć, bez tej drugiej osoby. Powolutku i nic na siłę. Po prostu spotykajcie się, rozmawiajcie, zabawcie gdzieś.Z czasem sytuacja sama się wyjaśni i unormuje. Jak u mojej mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.