|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Duże zmiany.
Cześć dziewczyny, mam problem.
Czuje ogromną chęć zmiany w swoim życiu, zupełnie nie wiem czemu. Mam chłopaka, raz jest lepiej raz gorzej ale to chyba normalne. Co konkretnie chciałabym zmienić ? Może to dziwne ale chciałabym rozstać się z chłopakiem. Mieszkamy razem od prawie roku, coraz częściej czuje znudzenie i monotonię. Takie myśli mam juz od dłuższego czasu i nie wiem czy mi to przejdzie czy naprawdę powinnam się spakować i zacząć nowy rozdział w życiu. Czy, ktoras z Was była w takiej sytuacji, jeśli tak to jakie kroki podjelyscie i czy nie zalujecie tej decyzji ? Pomóżcie proszę. :-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Duże zmiany.
Cytat:
Jak czujesz, że między wami sie wypaliło, to zakończ ten związek. Możesz albo tkwic w beznadziejnym związku albo to zakończyc i być może spotka cię coś fajnego w życiu ![]() kto nie ryzykuje w zyciu, ten nic nie ma.... Zostaw chlopaka jak go nie kochasz. Miej jaja i mu to powiedz.
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy tylko siedzisz,nic chlopu nie mówisz i wolisz odejsc niż spóbować nad związkiem popracowac?
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Próbowałam, mówiłam mu co jest dla mnie nie tak, a co mi się podoba. Ale nic się nie zmienia. Przychodzi np. weekend a ja juz wiem, ze spędzę go albo sama albo z koleżankami, bo on będzie oglądał mecze z kolegami i tak co tydzień. Nie pamiętam juz kiedy razem spędziliśmy weekend. Co dzień mijamy się w drzwiach, jedno z pracy drugie do pracy. Nie wiem co robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
To przykra sytuacja tak się mijać...
Niby jest się blisko, a tak naprawdę daleko... Jeśli czujesz znudzenie, to lepiej teraz to zakończyć, bo potem będzie tylko gorzej... I z dobrego związku przejdzie na toksyczny, nie do zniesienia. Póki jesteś młoda, to zmień to. Znajdziesz kogoś lepszego dla siebie, z którym sobie ułożysz życie i będzie Wam razem dobrze.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
To lepiej to zakonczyc,najwyraźniej facet uznal że bedziesz i tak nawet jak sie nie bedzie starał. Albo to go otrząsie i będzie chciał się poprawić a Ty mu dasz szanse albo znajdziesz kogos lepszego. Nie ma po co tkwic w związku dla samego bycia w zwiąku
![]() Ja miałam problem,że mialam wrażenie iż to tylko ja się staram w tym związku i zerwałam z dnia na dzień. Był tak zaskoczony,że w to nie wierzył.Gdy wróciłam po tygodniu i się z nim spotkałam przeprosił mnie i poprosił o drugą szanse. Od tamtej pory mija prawie rok a ja nie żałuje,że i zerwałam i dałam szanse.Zmienił się o 180 stopni i jest to zmiana trwała.
Akcja "pokaż kolana!" czas: do maja cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć ! 15km ![]() Edytowane przez ewa102 Czas edycji: 2013-03-13 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podjęcie decyzji zajęło mi jakieś pół roku. Po niej - ulga ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Też byłam w takim wypalonym związku. Zerwałam z chłopakiem i nie żałuję. Po rozstaniu poczułam jakby mi kamień z serca spadł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Autorko a organizujesz jakieś wspólne wyjścia? Jakieś kino, bilard, basen, spacer? proponujesz mu to? bo jeśli nie, i oczekujesz od neigo inicjatywy to to jest troche nie w porządku, bo sama tez mozesz coś wymyslec, wiec jestes sama sobie winna. Jeśli tak, a on ciągle odmawia bo woli kumpli no to już inna sprawa.
Możliwe ze facetowi jest tak dobrze, wydaje mu się, żę Tobie tez to odpowiada, no bo skoro nic nie mówisz... Spróbuj go w najbliższy weekend wyciągnąć np na basen, potem gdzieś na jakas kolacje fajna, albo do jakies kawiarni, pijalni czekolady... itd. na co masz ochote. Mnie sie zdaje ze wkradla sie rutyna, i to CIe zabija. Ja tez tak bym miala, dlatego za wszelką cenę staram się urozmaicenia w związku. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
uparta chmura
|
jestem na etapie co autorka,tzn może już krok dalej.I tak szczeze,to też troszke boje się żeby nie żałować,ale to chyba tylko dlatego,że boimy się tego nieznanego,co nas czeka,prawda? Generalnie ja jestem już po 30stce i stwierdziłam ,że szkoda czasu,naprawde tak szybko mija....nie tkwijmy w nieszczęśliwych związkach,pozwólmy sobie być szczęśliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jest także szansa, że kolejny związek wejdzie w podobną fazę, i kolejny także bo każdy kiedyś wchodzi w fazę gdy różowe okularki opadają i dopada ludzi szara rzeczywistość...i dziewczyna zamiast zapobiec stagnacji będzie szukać wciąż nowego szczęścia. Ale oczywiście to tylko jedna z możliwości. Może być i tak, że nie są dla siebie. Choć w sumie z jej postów jakiejś niechęci czy żalu bezpośrednio do niego nie wyczytuję więc może jednak warto coś pozmieniać tak, ustalić tak, aby było lepiej w obecnym związku i jednak zawalczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
No właśnie a on nie bardzo ma do tego chęci, przynajmniej tego nie pokazuje. :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
najpierw nalezy spróbować nowych rzeczy w związku a dopiero potem poza związkiem. z kolei, jeśli bardzo męczy Cię Twój chłopak i nie widzisz możliwości poprawy sytuacji - nie ma sensu męczyc się jeszcze nie wiadomo ile lat
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.