![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Głośni sąsiedzi z góry
Kochane Wizażanki, może podzielicie się ze mną sposobami na głośnych sąsiadów, tym bardziej, że sprawa jest dość nietypowa... Jakieś 3 miesiące temu wprowadziła się do kawalerki nad nami para z psem i nasz spokój został zaburzony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Głośni sąsiedzi z góry
Cytat:
![]() Może pogadajcie z nimi? Chociaż skoro liścik nic nie dał, to wątpię żeby to coś zmieniło, chyba że nagle zrobi im się głupio ![]() Spółdzielnia w takiej sytuacji wg. mnie chyba jest najlepszym wyjściem, no bo oni powinni się skontaktować z właścicielem mieszkania, który pewnie przy którymś takim zgłoszeniu wkurzy się i pogada z parką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Na głośne stukanie i zwierzęta- o ile krzywda im się nie dzieje, raczej nic nie poradzisz. Takie uroki mieszania w bloku.
Ale już nocne awantury to zakłócanie nocnej ciszy -spokojnie można wezwać straż miejską, czy policję...Tyle że oni niewiele wskórają - przyjadą, spiszą może, pouczą...Ale może po kilku takich wizytach się sąsiadce odechce drzeć gębę o 3 rano. P.S. też miałam rozbujanych erotycznie sąsiadów na górze ![]() Ale jak miałam awantury, takie z rzucaniem się nawzajem po ścianach, wyzwiskami itd - tuż za cienką scianą, to nie mogłam zdzierżyć...Budzisz się, a tu: ..k...ty szma...wypie..."- od razu zwalony humor na cały dzień. Edytowane przez CATUS Czas edycji: 2013-03-24 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja też tak miałam we wcześniejszym mieszkaniu, dlatego uważam, że najlepiej pogadać osobiście albo zgłaszać do skutku spółdzielni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mi też kiedyś właściciel nie dał klucza od skrzynki.
A teraz sprawdzam skrzynkę bardzo rzadko, nigdy nie wyjmuję i nie przeglądam tej tony ulotek tylko biorę np. rachunek z wierzchu. Może powieście im jeszcze kartkę na tablicy typu "drodzy sąsiedzi z góry..."z podaniem jakichś szczegółów z ich rozmów.
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2013-03-24 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam podobny problem już od dłuższego czasu, patologia nade mną, a teraz również w mieszkaniu obok. Nie mieszkam w patologicznym miejscu, jest to centrum miasta a sąsiedzi - szkoda gadać
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Trochę patowa sytuacja, ale za każdym razem jakby się kłócili w środku nocy dzwoniłabym na policję, nawet jeśli miałoby to być dzień za dniem. W końcu dostaliby mandat za zakłócanie ciszy nocnej i może by się im odechciało. Plus dodatkowo częste wizyty w administracji bloku i naleganie na interwencję właściciela/właścicielki mieszkania.
Nie bawiłabym się w karteczki w skrzynkach ani rozmowy, bo oni raczej są świadomi, że o 3 w nocy normalni ludzie śpią zamiast "drzeć ryja". Wg mnie musisz zastosować konkretne działania, no mercy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Chyba mieszkasz obok mnie, bo my mamy taki sam problem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Karteczki do skrzynki pocztowej wrzucaliśmy im już 2 razy i zaraz znikały, więc mają klucz do skrzynki. Powiesiliśmy też kartkę na tablicę ogłoszeń na klatce, żeby wszyscy widzieli, liczyliśmy na to że chociaż zrobi im się głupio, ale tacy ludzie chyba nie mają wstydu. Kartki tego samego dnia znikały a wieczorem znowu mieliśmy koncert z góry. Zawsze z chęcią wracałam do domu a teraz nie chce mi się tu siedzieć-mamy tylko 1 pokój i nie ma dokąd uciec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Dlaczego piszecie, że policja nie pomoże? Ja mam takich beznadziejnych sąsiadów obok w mieszkaniu i wzywaliśmy do nich policję 3 razy. Za 3 razem było powiedziane, że jeszcze jedno zgłoszenie i będzie mandat. Dodatkowo inny sąsiad powiadomił właściciela mieszkania (to chyba jakieś powiązania rodzinne). Jest o wiele ciszej, chociaż nie idealnie. Jednak wolę to, niż karaoke i dyskotekę o 3 nad ranem.
Także dzwoń na policję i już.
![]() |
#14 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Tak jak pisałam, kilka interwencji i dostaną mandat.
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
Oni są właścicielem lokalu. przyjeżdża policja, puka do sąsiadów z naprzeciwka i przy tych sąsiadach pyta się, czy ci XY wam przeszkadzają, na co ci XY pokazują gest poderżniętego gardła i tamci mówią, nie, nie. Bez komentarza. Ja co chwila mam powylewane coś na balkonie, poprzepalaną pościel papierochami, bo z nimi wojuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Najgorsze jest to, że uciążliwych sąsiadów jest masa... Ja to chyba zamieszkam na jakimś odludziu, wtedy będę szczęśliwa
![]()
![]() |
#20 |
|
Pewnie kiedys tego nie wytrzymam i się wyprowadzimy, ale szkoda tych ponad 10 lat. No chyba, że się wcześniej pozabijają, ale to na parterze już było, więc nie wiem, czy i na górze się powtórzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Wtedy może się pojawić problem z dojazdem na posesję, bo np. droga przebiega komuś przez jego grunt, albo z zakładem produkcyjnym, który na tym odludziu smrodzi na potęgę. I tak dalej. Jak ma się pecha, to na środku pustyni będzie się miało uciążliwych sąsiadów. Szkoda, że policja częściej nie nakłada mandatów za zakłócanie ciszy (niekoniecznie nocnej, bo i za dnia, wbrew obiegowej opinii, nie można sobie urządzić w mieszkaniu mega głośnej imprezy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Ja to chyba jednak mam szczęście, że i wcześniej i teraz po przeprowadzce mam normalnych sąsiadów i święty spokój, jedynie z lokatorem miałam jakiś czas temu problemy, ale cóż, psychopaci też się trafiają ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
jeżeli jest to po 22giej to macie prawo zgłosić na policję anonimowo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podczas euro to mieszkanie zostało wynajęte jakiejś rodzince, z którą miałam scysję jeszcze zanim się wprowadzili. Spotkałam ich przy wejściu do klatki, kiedy to ta kobieta mnie opierdzieliła, bo myślała, że jestem jej mężem ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
W ciągu dnia też ich zgłaszam. Najbardziej mi szkoda ich psa, mają wilczura, chodzi smutny z podkulonym ogonem...Też się musi tego nasłuchać. My wszyscy mamy dość. Ale oprócz mnie nikt oficjalnie nic nie robi, tylko anonimowo, jakieś kartki, ale nie dziwię się, tak jak mówiłam, miałam już przepaloną papierochem kurtkę na balkonie i inne szkody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Słuchajcie moje drogie, bo niezłe jaja się narobiły...Jak się okazuje spółdzielnia dużo może w sprawie głośnych lokatorów. Dziś mój TŻ tam był i babeczki przy nim zadzwoniły do właściciela mieszkania. Powiedziały wszystko, tzn że są skargi od sąsiadów, że się głośno kłócą, a potem głośno uprawiają seks
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez szarri Czas edycji: 2013-03-27 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Widzisz, pisałam że trzeba działaś
![]() Bardzo fajnie, że administracja tak zareagowała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.