|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy! Co robie zle w odniesieniu do diety
Witam wszystkich, kieruje sie tu z ogromna prosba o porade. Otoz chce zgubic ok 3 kg, niby nie duzo ale niesety nici z tego. Trwa tak to juz to od paru miesiecy i niestety nie wiem co robie zle. Zaczne od tego ze nigdy sie nie glodze i staram sie jesc zdrowo. Pomyslalam ze jak dam przyklad mojego dziennego jadlospisu moze jakas dobra wizazanka podpowie mi gdzie robie blad?
![]() Dodam ze mam alergie na nabilal, wiec musze tego unikac Przyklad: Sniadanie: kawalek albo dwa ciemnego pieczywa maczam w oliwce z oliwek albo jem z szynka, pasztetem na to pomidor 2Sniadanie: kawalek chleba ciemnego Obiad: kurczak albo ryba z warzywami i ryzem albo z makaronem, Czasami raz na jakis czas pare ziemniaczkow Kolacja: kromka chleba ciemnego( zalezy ile zjadlam w ciagu dnia, jem max 3 na dobe ) , czasami owoce, ostatnio soki z sokowirowki, albo jajecznica Cwicze raz w tygodniu pilates i co drugi dzien 20min na orbitek albo biezni Co myslicie dziewczyny? Pozdrawiam Edytowane przez Angel05 Czas edycji: 2016-04-10 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomocy! Co robie zle w odniesieniu do diety
Cytat:
Jeśli chodzi o ćwiczenia, to dodałabym jakieś treningi siłowe 2-3 razy w tygodniu
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziekuje ogromnie za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
W okresie redukcji, to ja bym w ogóle zrezygnowała z owoców,bo mają dużo cukrów,nie tylko podczas kolacji.
Wylicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne łącznie z całym makro, odwjmij z 15% max i sprawdź, czego jesz za mało, a czego za dużo. Kiedyś też byłam zielona i wyliczenie tego zajęło mi 10min.
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
ile kalorii spożywasz w porównaniu do zapotrzebowania?
po drugie - dietę masz mocno ubogą. przestań jeść tyle pieczywa to możliwe, że waga ruszy z miejsca. każdy posiłek powinien zawierać białko. nie możesz jeść nabiału, ale za to możesz jeść mięso, ryby czy jajka. jest też sporo warzyw bogatych w białko. po trzecie - zwiększ aktywność na orbitreku do godziny jednorazowo. nie musisz pędzić jak głupia, ale chodzi o wydłużenie czasu wysiłku i spalenie większej ilości kalorii.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziekuje ogromnie za porady, dzis zaczelam zmiane diety a od jutra zwieksze czas cwiczen. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wg mnie jedna, podstawowa kwestia - trzy posiłki dziennie to nie jest dobra metoda, powinnaś jeść 5 razy dziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Za duzo makaronow ;p xza malo np kaszy bogatej w rozne skladniki. Wiecej warzyw i owocow.
Poza tym pilates wzmacnia miesnie srodka ;p tylko i wylacznie. I pilates nie spala tylu kalorii.Ja uwazam,ze on jest dobry dla osob jako nawet delikatny przerwynik w cwiczeniach tygodniowych,dla osob co cwicza dosyc ciezko czyli na wysokich obrotach w tygodniu. Wiecej kardio,wiecej cwiczen takich aerobowych i odwrotnie. Wzmacniaj wytrzymalosc ,szybkosc. Mieszaj treningi ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.