|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Vichy czy Elancyl ??
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Vichy czy Elancyl ??
a czy ten Vichy LIPO-METRIC to nie jest wyszczuplający?LIPOCURE chyba jest na celulit
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Allo..! Dziewczyny! poradźcie cosik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Czyli co? Żadna nie może się wypowiedzieć na temat tych kosmetyków?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie stosowala ani tego ani tego...postawilabym na naturalne kosmetyki a nie chemie
![]() moge polecic kosmetyki do cellulitu firmy Tołpa...jest tam kilka kosmetykow z kuracji borowinowej, ktora dziala silnie antycellulitowo (kosmetyki dostepne w wiekszosci dobrych aptek i na stoiskach w supermarketach). Poza ty, moja droga, samymi kosmetykami to ty niewiele zdzialasz...jesli masz ladna figure a dokucza ci tylko cellulit, to idz na rower!! pol godz. dziennie wystarczy by po ok.1-2m-c zauwazyc efekty. Nie licz ze kosmetyk z wyzszej polki zalatwi twoj problem... pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
No właśnie.. Z figurką wszystko gra.. tylko te ślady cellulitu na pupce ;( W takim sztucznym świetle to widać, bo w dziennym w sumie nie. Wolę rolki od roweru.. Jazda na nich chyba też korzystnie wpływa na walkę z tym paskudztwem? ogólnie to nie jem wiele, tak normalnie. I zdrowo. Piję dużo wody, jem dużo owoców.. Eh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
a ja stawiam na chemię.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
popieram. vichy jest przereklamowane - nie trafil mi sie ani jeden produkt ktory moglabym polecic. kiedys stosowalam cos na cellulit paskudna lepiaca sie maz - efektow zadnych, nie mowiac o obiecywanym wyszczuplaniu. mam wrazenie ze ta firma jedzie na przekonaniu polakow ze jak cos brzmi z francuska i jest z apteki to musi byc dobre
elancyl za to ma wiele dobrych produktow ja uzywalam serum na rozstepy efekty rewelacyjne. mysle ze z reszta kosmetykow jest podobnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, to ja chyba zaczne zbierać na Elancyl ale serum borowinowe Tołpy też kupie. Do tego odstawie słodkości :P: , będę pić jeszcze więcej wodyyy i wskakuję na roleczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
aaa! i jeszcze będę chodzić 2-3 razy w tygodniu na rowerek na siłke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz ja mam lekka niedowage, ale tez mam cellulit na udach ![]() Dlatego tez zabieram sie tej wiosny za rower ![]() ![]() ![]() pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ELANCYL-zdecydowanie,po nim skora jest wygladzona,jedrna,celluli t zdecydowanie mniejszy,wiem bo zuzulam juz chyba z 10 fiolek( a moze i wiecej).Zawsze zaczynam kuracje,w marcu zeby na lato skora byla w lepszej kondycji,w zimie nie stosuje bo jednak mniej sie odslania ciala,a produkt nie nalezy do najtanszych.Jak dobrze poszukasz to znajdziesz dobre promocje,mi udalo sie kupic np za 109 zl za 2 tubki.Polecam wszystkim moim znajomym i jak na razie zadna nie narzekala a stosowaly juz naprawde wiele roznych .
Dodatkowym atutem jest to ze stosujesz tylko raz dziennie rano,szybko sie wchlania wiec od razu mozna sie ubrac i am przyjemny zapach. Galenic to porzadna firma,chwała im za ten produkt.Naprawde polecam.
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Roleczki fajna sprawa i już dziś chyba po nie sięgnę
![]() ![]() ![]() A więc polecają w pismach np: oczywście Elancyl Cellu Reverse, 114 zł., Vichy Lipo Metric, 100 zł., - którego nie kupię gdyż zgadzam się z opinią dominikinha co do Vichy, polecają też Żel krem Tonific Minceur NUXE, 115 zł., Krem Anty Cellulite BIOETYC, 59 zł., Ujędrniający balsam na dzień Time Wise MARY KAY, 120 zł., i Kremowe Serum Ujędrniające Expresso Slim, AA-OCEANIC, 18 zł. Firma AA też chyba ma dobre kosmetyki. Wiadomo, dobra dieta i ruch również wskazane. Ale polecają jeszcze np. Plastry antycellulitowe Good - bye Cellulite NIVEA BODY, 44 zł za 6 sztuk., Kapsułki CELLASENE, 178 zł ![]() ![]() Eh.. mieć tak kaskę na masaże 3 razy w tygodniu.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
We francuskiej aptece przesympatyczna Pani dala mi caly wyklad, a wiec:
VICHY-CHEMIA! GALENIC-MNIEJ CHEMII! CAUDALIE-NAJMNIEJ CHEMII! Wybralam Caudalie gdyz uzywalam wczesniej innych ich kosmetykow i zadzialaly - ale ze Gallenic kupuje 32,90 euro za 2 opakowania i 1 gratis czyli lacznie 3 (niestety tylko w jednej aptece w Antibes gdzie sporadycznie bywam) postanowilam gp wyprobowac . Zostawilam sobie jeden i wyprobuje jak mi sie skonczy Caudalie (mam tez zel i peeling ELANCYL Galenic'a) Slyszalam tyle pozytywnych opinii i tak schodza na allegro (co wystawie za godzine juz nie ma) ze stwierdzilam - cos w nim musi byc ![]() Wracajac do VICHY w Polsce w aptekach tez spotkalam sie z nie najlepszyli opiniami na temat tej firmy. Wiec raczej pomijam ja przy wyborze kosmetykow. I oczywiscie kremik czy serum to tylko maly upiekszajacy optycnie dodatek do diety, cwiczen i masazy - O TYM NIE NALEZY ZAPOMINAC Pozdrawiam i zycze pozytywnych rezultatow ann |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
ja wszystkim walczącym z tym kobiecym paskudztwem polecam jako doskonałe uzupełnienie masażer z galenica
link usunięty przez moderatora stosuję już go od kilku dobrych tygodni i muszę przyznac ze jest super wygładza ujędrnia poprawia krązenie a co najważniejsze nie powoduje powstawania siniaków i pękania naczynek ( a mam do tego skłonnosc) kupilam go na allegro prawie 3x razy taniej niż w zwykłej aptece Edytowane przez Ines1985 Czas edycji: 2008-04-17 o 10:06 Powód: nieopłacona reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
hej!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
up up up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Stosowałam Vichy, zużylam kilka opakowań i faktycznie – wydaje się,*że skóra trochę*poprawiła ≠ zaletą*Vichy jest chyba to, że szybko się wchłania. Ale ostatnio postanowiłam zmienić i spróbować Elancyl – nie wiem czy lepszy, bo przyzwyczajenie ma pewnie znaczenie. Elancyl z tego co wiem, ma lepsze opinie, ale wg mnie gorzej się wchłania, ma lżejszą konstystencję*i chyba mniej wygodne jest dozowanie...zobaczymy:ehe m:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
a ja używałam elancyl`u w zeszłe wakacje, zużyłam 3 tubki ( w tym jedna troszke mniejsza niż normalna pojemność, tam chyba zamiast 250ml, to 150ml, bo to była taka promacja, że drugie troszke mniejsze gratis) i co? I NIC!!!! biorac pod uwage to, ze nie mam nadwagi ani nic z tych rzeczy, poprostu mam celllulit ( i to tez nie jakis mega) ale widac, i nie wiedzialm, zadnego efektu, skora napewno stala jak po kazda takim kremie ujedrniajacym staje sie gladsza, ale cellulit jak byl tak jest, a do tego byly zimne prysznice masaze, teraz sie zatsnawiam nad kupnem tego nowego vichy 14 ndiowego cellu metric czy jakos tak.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Na razie narzekacie na pupe, a po ciazy? myslicie ze jakiekolwiek kremy wam pomoga...guzik! - ( chociaz wcale bym sie nie obrazila gdyby wymyslono w koncu jakis skuteczny kremik
![]() ![]() ja na waszym miejscu juz dawno zaczelabym cwiczyc... mysle, ze godzinka dziennie to nie wiele ![]() Powodzenia dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
alka1989, jeśli 1989 to Twój rocznik...to odezwij się za 10 lat, i pogadamy wtedy czy same ćwiczenia zapobiegły celulitowi
![]() Edytowane przez fallsi Czas edycji: 2010-06-15 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie Elancyl ja stosowałam i efekt był
stosuje się to przez cały miesiac a w drugim miesiacu mozna odstawic kosmetyk bo efekt sie utrzymuje i w 3msc znowu sie bierze w itd :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.