|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowe forum Emigrantki?
Watek emigrancki rozwinal sie do niebotycznych rozmiarow, wiec pomyslalam, ze dobrze byloby zalozyc moze forum emigranckie, o ile kolejne forum nie wywoluje automatycznej wysypki u pana admina
Emigrantek jest tak sporo, ze takie forum pomogloby nam siebie wzajemnie odnalezc W takim forum wyladowalyby rowniez wszelkie tematy zwiazane z wyjazdem za granice, itd. Co admin na to?
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe forum Emigrantki?
Maja sie Emigrantki podpisac pod petycja czy urok osobisty Svenji wystarczy?
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale koniecznie dziewczyny musza sie wpisac Bardzo bym chciala takiego forum, zeby i kobity na wygnaniu mialy swoj kacik a nie walaly sie po roznych watkach
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
To moze napisze jak to bylo ze mna i z Wizazem i dlaczego osobne forum dla Emigrantek jest wskazane. Gdy zawitalam tu po raz pierwszy chyba gdzies na poczatku funkcjonowania strony, mieszkalam w Polsce i znalazlam tu duzo tematow dla mnie. Pozniej nie przychodzilam gdy juz sie wyprowadszilam z kraju, poniewaz nie zawsze moglam znalezc podobne kosmetyki, problemy tez inne sie zrobily. Okazuje sie, ze jest tu pokazne emigrantek, ktore aktywnie uczestnicza w zyciu forum, a wiadomo ze z osobami w podobnej sytuacji znajduje sie latwo jezyk, m.in. dlatego tez wciaz tu jestem. Pojawilo sie kilka watkow dla i o emigrantkach, czasem inne Wizazanki pytaja o nas o kosmetyki dostepne za granica i latwiej byloby nas znalezc na osobnym forum, albo chociaz podforum plotkowego.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dodatkowo forum mialoby jeszcze inna wazna role: czesto dziewczyny mieszkajace za granica szczegolnie cenia sobie taki kontakt, takie miejsce, w ktorym moga pogadac, bo czasem zycie za granica rozowe nie jest. Ja bardzo bym chciala miec takie miejsce. Jasne, ze wizaz jest calosciowo wspanialy pod tym wzgledem, ale na takim forum emigranckim poczulabym sie jak w domu
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kurcze, jest forum o paznokciach (bez urazy ), a emigrantki nie moga swojego miec? Poza tym, teraz wiele osob wyjezdza za granice, to mogloby byc i dla nich miejsce, zeby podzielic sie swoimi obawami czy doswiadczeniami.
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za-w sumie mamy tylko jeden watek ktory sie ciagnie i ciagnie i czasami spada na dol,moze jakby utworzyc takie forum to wiecej dziewczyn by sie odnalazlo bo by to bylo bardziej widoczne?Nie chodzi o izolacje
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
No i w tym naszym watku strasznie duzo róznych tematów jest, raz pytania o wize, potem o doswiadczenia, o ksiazkach dostepnych za granica i jeszcze chyba kosmetykach...
przydaloby sie to forum
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Poza tym argument o rzekomej izolacji nie ma wg mnie sensu - wypowiadamy sie w wielu miejscach na forum, tak samo jak np. mamy z "Mamy z klasa" czy 30-latki. Po prostu tak jak one potrzebujemy miejsca na omawianie spraw typowych dla nas.
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Wtajemniczenie
|
z
Cytat:
Moze by wiecej wizazanek z Niemiec sie ujawnilo? Bo dominuja glownie panie z juesej
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez prosze o zalozenie podfora dla nas
emigrantek..
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
I ja tez sie podpisuje obiema nogami proszac o nowe forum
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
tu nie chodzi o podzial ale np wezmy pod uwage kosmetyki, my uzywamy czesto firmy ktorych nie ma w polsce i nawet na kwc za bardzo nie mozemy ich wrzucic bo tylko grupka nas wie o nich
![]() czy o emigracji...przeciez to bardzo by nam ulatwilo o ksiazkach, szkolach, lekarzach...przeciez na wizazu jest wiele tego typu tematow prawda?ale niestety nam one nie wiele pomagaja bo dotycza sie polski ![]() czesto czytam tematy plotkowe i niestety wypowiedziec sie nie moge bo nic o tym niewiem, jak np doda czy jakies programy tv a mimo tego chcialoby sie z babkami pogadac byloby nam naprawde milo gdyby udalo sie chociazby podforum zalozyc, bo moze faktycznie na forum jest nas za malo ![]() a przeciez w kwestiach"plotkowych" i "wizazowych" i tak bedziemy sie udzielac prosimy o zrozumienie |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zgadzam sie w takim forum czy podforum bylo by bardziej przejrzyscie,czasami trezba sie dokopywac do roznych informacjii
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie pomysl nie jest zly, ale obawiam sie efektu ubocznego.. a mianowicie boje sie, ze zostalybysmy tam w bardzo zamknietym, hermetycznym gronie... jak watek jest na plotkowym to wizazanki klikaja i czytaja sobie, odzywaja sie jak nawet nie sa emigrantkami. a w osobne forum to czasem ludzie po prostu nie maja czasu wchodzic, albo nazwa odstrasza. np ja nigdy nie wchodze na mamy, na trzydziestki tez czasem zapominam, mimo, ze lubie. po prostu boje sie, ze na tym forum staniemy sie "mniej dostepne" przez co mozemy stracic bo nie bedzie tyle wkladu "swiezej krwi". no ale to tylko taka drobna uwaga.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi mi o to, ze wizazanki klikna na to forum, ktore je interesuje, takze, jesli zainteresuje je forum emigranckie, to i zaczna je czytac. Ja na przyklad nigdy nie bylam na paznokciowym, slubnym albo Zrob to sama A na 30-stke wchodze i tak, bo mowi sie tam o pielegnacji, ktora i mnie dotyczy. Po to sa fora, zeby dziewczyny zainteresowane poszczegolnymi tematami, wiedzialy gdzie kliknac, takze ja traktuje potencjalne forum emigranckie jako kolejne forum tematyczne, a nie probe zahermetyzowania grona wygnanych
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwazam, ze takie forum byloby fajne, a o zahermetyzowaniu grupy pisalam nie jako o celu, tylko jako o skutku ubocznym. wiem, ze nie jest to cos, do czego ktorakolwiek z nas dazy po prostu obawiam sie, ze bardziej wyspecjalizowane forum ograniczy mozliwosc udzielania sie ludzi, ktorzy niekoniecznie "siedza" w temacie, ale wciaz maja cos ciekawego do powiedzienia![]() no ale zawsze (prawie) sa jakies za i przeciw ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Vanilla - juz teraz duzo osob nas czyta, a udzielilo sie jedynie kilka. Moze wlasnie nowe forum zacheci do wypowiedzi, bo na obecnym watku trudno sie polapac i jego dlugosc zniecheca.
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(co ja z tymi paznokciami... )Ja wrecz jestem pewna, ze takie forum sprawi, ze pojawi sie wiecej ludzi, ktorzy maja cos do powiedzenia w kwestii zycia na emigracji Po pierwsze, watek "emigrancki los" jest pelen przeroznych informacji, wszystko przemieszane i ciezko cokolwiek wylowic. Trudno, zeby dolaczyly sie do niego kolejne osoby, bo w zasadzie nie ma jak. Forum byloby przejrzyste, umozliwiloby rozmowy na rozne tematy i latwiejsza nawigacje na stronie.
|
|
|
#28 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Kto na moda?
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

Ale koniecznie dziewczyny musza sie wpisac 

), a emigrantki nie moga swojego miec?