Nowe forum Emigrantki? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-25, 22:03   #1
svenja
Wtajemniczenie

Nowe forum Emigrantki?

Watek emigrancki rozwinal sie do niebotycznych rozmiarow, wiec pomyslalam, ze dobrze byloby zalozyc moze forum emigranckie, o ile kolejne forum nie wywoluje automatycznej wysypki u pana admina
Emigrantek jest tak sporo, ze takie forum pomogloby nam siebie wzajemnie odnalezc W takim forum wyladowalyby rowniez wszelkie tematy zwiazane z wyjazdem za granice, itd. Co admin na to?
Stary 2005-08-25, 22:06   #2
Magda.
Zadomowienie

Dot.: Nowe forum Emigrantki?

Maja sie Emigrantki podpisac pod petycja czy urok osobisty Svenji wystarczy?
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-25, 22:22   #3
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magda.
Maja sie Emigrantki podpisac pod petycja czy urok osobisty Svenji wystarczy?
Ohh, smiem watpic czy wystarczy, bo nie wiem czy nim dysponuje Ale koniecznie dziewczyny musza sie wpisac Bardzo bym chciala takiego forum, zeby i kobity na wygnaniu mialy swoj kacik a nie walaly sie po roznych watkach
Stary 2005-08-25, 22:27   #4
Magda.
Zadomowienie

To moze napisze jak to bylo ze mna i z Wizazem i dlaczego osobne forum dla Emigrantek jest wskazane. Gdy zawitalam tu po raz pierwszy chyba gdzies na poczatku funkcjonowania strony, mieszkalam w Polsce i znalazlam tu duzo tematow dla mnie. Pozniej nie przychodzilam gdy juz sie wyprowadszilam z kraju, poniewaz nie zawsze moglam znalezc podobne kosmetyki, problemy tez inne sie zrobily. Okazuje sie, ze jest tu pokazne emigrantek, ktore aktywnie uczestnicza w zyciu forum, a wiadomo ze z osobami w podobnej sytuacji znajduje sie latwo jezyk, m.in. dlatego tez wciaz tu jestem. Pojawilo sie kilka watkow dla i o emigrantkach, czasem inne Wizazanki pytaja o nas o kosmetyki dostepne za granica i latwiej byloby nas znalezc na osobnym forum, albo chociaz podforum plotkowego.
Stary 2005-08-25, 22:37   #5
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magda.
Pojawilo sie kilka watkow dla i o emigrantkach, czasem inne Wizazanki pytaja o nas o kosmetyki dostepne za granica i latwiej byloby nas znalezc na osobnym forum, albo chociaz podforum plotkowego.
Proponuje jednak osobne forum, gdyz poruszane w nim tematy wychodzilyby poza ramy plotkowego. Jedno forum w ta, czy inna strone... co za roznica dla admina, prawda?

Dodatkowo forum mialoby jeszcze inna wazna role: czesto dziewczyny mieszkajace za granica szczegolnie cenia sobie taki kontakt, takie miejsce, w ktorym moga pogadac, bo czasem zycie za granica rozowe nie jest. Ja bardzo bym chciala miec takie miejsce. Jasne, ze wizaz jest calosciowo wspanialy pod tym wzgledem, ale na takim forum emigranckim poczulabym sie jak w domu
Stary 2005-08-25, 22:53   #6
bunny-pie
Zakorzenienie

Juz byla kiedys taka propozycja, i jedna wizazanka dostala maly ochrzan za pomysl Zaraz poszukam
Stary 2005-08-25, 22:54   #7
bunny-pie
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=emigrantki
Stary 2005-08-25, 22:54   #8
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez svenja
Proponuje jednak osobne forum, gdyz poruszane w nim tematy wychodzilyby poza ramy plotkowego. Jedno forum w ta, czy inna strone... co za roznica dla admina, prawda?
No obojetne mi, byle bylo cos dla nas.
Stary 2005-08-25, 22:56   #9
bunny-pie
Zakorzenienie

Nie spodziewalabym sie ze nas az tyle, wiec ja jestem za, jezeli nas emigrantek jest wystarczajaco
Stary 2005-08-25, 22:56   #10
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
Juz byla kiedys taka propozycja, i jedna wizazanka dostala maly ochrzan za pomysl Zaraz poszukam
Zwracamy sie z prosba do admina, nie innych uzytkowniczek forum.
Stary 2005-08-25, 22:58   #11
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
Zwracamy sie z prosba do admina, nie innych uzytkowniczek forum.
Wiem wiem

Stary 2005-08-25, 23:00   #12
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
Ech, nie rozumiem. Dziewczyn wcale tak malo nie jest, a moze wiecej by ich sie odezwalo, gdyby zalozyc osobne forum? Tu nie chodzi o izolowanie sie, tylko miejsce, gdzie moznaby poruszac sprawy bliskie emigrantkom, czesto wspolne dla nich wszystkich.

I kurcze, jest forum o paznokciach (bez urazy ), a emigrantki nie moga swojego miec? Poza tym, teraz wiele osob wyjezdza za granice, to mogloby byc i dla nich miejsce, zeby podzielic sie swoimi obawami czy doswiadczeniami.
Stary 2005-08-25, 23:05   #13
CzarnyElf
Zakorzenienie

Ja jestem za-w sumie mamy tylko jeden watek ktory sie ciagnie i ciagnie i czasami spada na dol,moze jakby utworzyc takie forum to wiecej dziewczyn by sie odnalazlo bo by to bylo bardziej widoczne?Nie chodzi o izolacje
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-25, 23:08   #14
bunny-pie
Zakorzenienie

No i w tym naszym watku strasznie duzo róznych tematów jest, raz pytania o wize, potem o doswiadczenia, o ksiazkach dostepnych za granica i jeszcze chyba kosmetykach...
przydaloby sie to forum
Stary 2005-08-25, 23:14   #15
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
No i w tym naszym watku strasznie duzo róznych tematów jest, raz pytania o wize, potem o doswiadczenia, o ksiazkach dostepnych za granica i jeszcze chyba kosmetykach...
przydaloby sie to forum
Tak tak ,czasami ktos probuje znalesc potzrebne info i musi sie przekopywac pzrez caly watek.
Stary 2005-08-25, 23:17   #16
Magda.
Zadomowienie

Poza tym argument o rzekomej izolacji nie ma wg mnie sensu - wypowiadamy sie w wielu miejscach na forum, tak samo jak np. mamy z "Mamy z klasa" czy 30-latki. Po prostu tak jak one potrzebujemy miejsca na omawianie spraw typowych dla nas.
Stary 2005-08-25, 23:31   #17
svenja
Wtajemniczenie

z
Cytat:
Napisane przez bunny-pie
przydaloby sie to forum
No widzisz, Tinkerku, sluszna jest ta nasza idea Moze by wiecej wizazanek z Niemiec sie ujawnilo? Bo dominuja glownie panie z juesej
Stary 2005-08-25, 23:41   #18
bunny-pie
Zakorzenienie

Adminy
W watku Emigrancki los tez sie dziewczyny podpisaly
Stary 2005-08-26, 00:16   #19
nineczka
Wtajemniczenie

ja tez prosze o zalozenie podfora dla nas emigrantek..
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 03:15   #20
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

I ja tez sie podpisuje obiema nogami proszac o nowe forum
Rodolphe Lindt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 04:31   #21
monis1981
Raczkowanie

GG do monis1981

tu nie chodzi o podzial ale np wezmy pod uwage kosmetyki, my uzywamy czesto firmy ktorych nie ma w polsce i nawet na kwc za bardzo nie mozemy ich wrzucic bo tylko grupka nas wie o nich
czy o emigracji...przeciez to bardzo by nam ulatwilo
o ksiazkach, szkolach, lekarzach...przeciez na wizazu jest wiele tego typu tematow prawda?ale niestety nam one nie wiele pomagaja bo dotycza sie polski
czesto czytam tematy plotkowe i niestety wypowiedziec sie nie moge bo nic o tym niewiem, jak np doda czy jakies programy tv a mimo tego chcialoby sie z babkami pogadac
byloby nam naprawde milo gdyby udalo sie chociazby podforum zalozyc, bo moze faktycznie na forum jest nas za malo
a przeciez w kwestiach"plotkowych" i "wizazowych" i tak bedziemy sie udzielac
prosimy o zrozumienie
monis1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 04:39   #22
CzarnyElf
Zakorzenienie

Tak zgadzam sie w takim forum czy podforum bylo by bardziej przejrzyscie,czasami trezba sie dokopywac do roznych informacjii
Stary 2005-08-26, 07:02   #23
vanilla_sky
Zakorzenienie

w sumie pomysl nie jest zly, ale obawiam sie efektu ubocznego.. a mianowicie boje sie, ze zostalybysmy tam w bardzo zamknietym, hermetycznym gronie... jak watek jest na plotkowym to wizazanki klikaja i czytaja sobie, odzywaja sie jak nawet nie sa emigrantkami. a w osobne forum to czasem ludzie po prostu nie maja czasu wchodzic, albo nazwa odstrasza. np ja nigdy nie wchodze na mamy, na trzydziestki tez czasem zapominam, mimo, ze lubie. po prostu boje sie, ze na tym forum staniemy sie "mniej dostepne" przez co mozemy stracic bo nie bedzie tyle wkladu "swiezej krwi". no ale to tylko taka drobna uwaga.
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 13:03   #24
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vanilla_sky
w sumie pomysl nie jest zly, ale obawiam sie efektu ubocznego.. a mianowicie boje sie, ze zostalybysmy tam w bardzo zamknietym, hermetycznym gronie... jak watek jest na plotkowym to wizazanki klikaja i czytaja sobie, odzywaja sie jak nawet nie sa emigrantkami. a w osobne forum to czasem ludzie po prostu nie maja czasu wchodzic, albo nazwa odstrasza. np ja nigdy nie wchodze na mamy, na trzydziestki tez czasem zapominam, mimo, ze lubie. po prostu boje sie, ze na tym forum staniemy sie "mniej dostepne" przez co mozemy stracic bo nie bedzie tyle wkladu "swiezej krwi". no ale to tylko taka drobna uwaga.
Ja staram sie patrzec optymistycznie Chodzi mi o to, ze wizazanki klikna na to forum, ktore je interesuje, takze, jesli zainteresuje je forum emigranckie, to i zaczna je czytac. Ja na przyklad nigdy nie bylam na paznokciowym, slubnym albo Zrob to sama A na 30-stke wchodze i tak, bo mowi sie tam o pielegnacji, ktora i mnie dotyczy.

Po to sa fora, zeby dziewczyny zainteresowane poszczegolnymi tematami, wiedzialy gdzie kliknac, takze ja traktuje potencjalne forum emigranckie jako kolejne forum tematyczne, a nie probe zahermetyzowania grona wygnanych
Stary 2005-08-26, 18:20   #25
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svenja
Ja staram sie patrzec optymistycznie Chodzi mi o to, ze wizazanki klikna na to forum, ktore je interesuje, takze, jesli zainteresuje je forum emigranckie, to i zaczna je czytac. Ja na przyklad nigdy nie bylam na paznokciowym, slubnym albo Zrob to sama A na 30-stke wchodze i tak, bo mowi sie tam o pielegnacji, ktora i mnie dotyczy.

Po to sa fora, zeby dziewczyny zainteresowane poszczegolnymi tematami, wiedzialy gdzie kliknac, takze ja traktuje potencjalne forum emigranckie jako kolejne forum tematyczne, a nie probe zahermetyzowania grona wygnanych
hehehe, ja mam sklonnosci do czarnowidztwa
ja uwazam, ze takie forum byloby fajne, a o zahermetyzowaniu grupy pisalam nie jako o celu, tylko jako o skutku ubocznym. wiem, ze nie jest to cos, do czego ktorakolwiek z nas dazy po prostu obawiam sie, ze bardziej wyspecjalizowane forum ograniczy mozliwosc udzielania sie ludzi, ktorzy niekoniecznie "siedza" w temacie, ale wciaz maja cos ciekawego do powiedzienia
no ale zawsze (prawie) sa jakies za i przeciw
Stary 2005-08-26, 18:32   #26
Magda.
Zadomowienie

Vanilla - juz teraz duzo osob nas czyta, a udzielilo sie jedynie kilka. Moze wlasnie nowe forum zacheci do wypowiedzi, bo na obecnym watku trudno sie polapac i jego dlugosc zniecheca.
Stary 2005-08-26, 19:03   #27
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vanilla_sky
hehehe, ja mam sklonnosci do czarnowidztwa
ja uwazam, ze takie forum byloby fajne, a o zahermetyzowaniu grupy pisalam nie jako o celu, tylko jako o skutku ubocznym. wiem, ze nie jest to cos, do czego ktorakolwiek z nas dazy po prostu obawiam sie, ze bardziej wyspecjalizowane forum ograniczy mozliwosc udzielania sie ludzi, ktorzy niekoniecznie "siedza" w temacie, ale wciaz maja cos ciekawego do powiedzienia
no ale zawsze (prawie) sa jakies za i przeciw
Jasne, tak samo jak sa za i przeciw co do istnienia forum paznokciowego (co ja z tymi paznokciami... )
Ja wrecz jestem pewna, ze takie forum sprawi, ze pojawi sie wiecej ludzi, ktorzy maja cos do powiedzenia w kwestii zycia na emigracji Po pierwsze, watek "emigrancki los" jest pelen przeroznych informacji, wszystko przemieszane i ciezko cokolwiek wylowic. Trudno, zeby dolaczyly sie do niego kolejne osoby, bo w zasadzie nie ma jak. Forum byloby przejrzyste, umozliwiloby rozmowy na rozne tematy i latwiejsza nawigacje na stronie.
Stary 2005-08-26, 19:12   #28
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Kto na moda?
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 19:15   #29
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Kto na moda?
ja
Stary 2005-08-26, 19:16   #30
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svenja
Jasne, tak samo jak sa za i przeciw co do istnienia forum paznokciowego (co ja z tymi paznokciami... )
Ja wrecz jestem pewna, ze takie forum sprawi, ze pojawi sie wiecej ludzi, ktorzy maja cos do powiedzenia w kwestii zycia na emigracji Po pierwsze, watek "emigrancki los" jest pelen przeroznych informacji, wszystko przemieszane i ciezko cokolwiek wylowic. Trudno, zeby dolaczyly sie do niego kolejne osoby, bo w zasadzie nie ma jak. Forum byloby przejrzyste, umozliwiloby rozmowy na rozne tematy i latwiejsza nawigacje na stronie.
racja, racja, tez mnie ostatnio frapowalo to, ze emigrancki los ma juz 12 stron
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości