|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Nowy chłopak
Witam.
Od wczoraj jestem z moim chłopakiem. To był mój przyjaciel. I tak się składa że już dziś się 'lizaliśmy'.Jesteśmy przyjaciółmi od listopada. Wiem co sobie pomyślicie, łatwa jestem...ale to nie tak. My się chyba na prawdę kochamy...No i tu się rodzi kilka pytań: 1.Czy to nie za duża różnica wieku 3 lata? 2.Kiedy powiedzieć o tym mamie? 3.Jak powiedzieć o tym mamie? 4.Czy to nie było głupie zachowanie że się już ten tego?/
Wenn Gehirnen leiden kaufe sich die Schneide kaufe sich die, kaufe sich die , kaufe sich die Schneide Wenn Gehirnen leiden kaufe sich die Schneide kaufe sich die, kaufe sich die , kaufe sich die Schneide kaufe sich die Schneider, wenn gehirnrn leiden, kaufe sich die schniede, |
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nowy chłopak
z tego co doczytałam w poprzednich wątkach masz 14 lat tak? masz 14 i masz chłopaka, z którym "przelizałaś" się już drugiego dnia od którego postanowiliście być razem, który był Twoim "przyjacielem" od listopada? swoją drogą szybko stwierdziłaś że to przyjaciel, a tym bardziej szybko go "pokochałaś".
może 3 lata to nie dużo, ale w Twoim wieku zajęłabym się prędzej nauką i szkołą, a nie starszymi chłopakami i "lizaniem" się. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Ale jak się lizaliście? Tak po twarzy, po rękach, czy gdzie jeszcze się lizaliście? Bo np. psy czasem sie liżą po.............
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie uważam, by to było za szybko na całowanie się. Jesteście parą od wczoraj, ale znasz tego chłopca od kilku miesięcy, skoro uważasz go za przyjaciela to najwyraźniej jesteś z nim blisko - czemu więc się nie całować? To normalne, że osoby w związku się całują, nawet tak młode. Pocałunek to nie zbrodnia
![]() Trochę martwi mnie ta różnica wieku - 3 lata na tym etapie życia to dość sporo. Czternastolatka to dziewczyna dopiero u progu dojrzałości, dopiero zaczynająca się rozwijać. To taki delikatny wiek, gdy nie jest się już małą dziewczynką, ale jeszcze nie jest się kobietą. To cudowny okres w życiu każdej z nas, tylko trzeba pamiętać, by postępować mądrze i niczego nie przyspieszać, zdobywać swoje doświadczenia powoli. Chłopiec mający 17 lat może mieć już za sobą pierwsze doświadczenia również seksualne, może starać się naciskać, nakłaniać cię w kierunku seksu - ja nie mówię, że będzie cię zmuszał czy coś, ale chłopcy w tym wieku są dość pobudzeni ![]() Możesz napisać, jak twój chłopak cię traktuje? Jak się do ciebie zwraca, jak o ciebie dba? Czy jest czuły i delikatny, czy może jego ręce wędrują w niepokojące rejony twojego ciała? Czy nie naciska za bardzo? Pamiętaj, że jesteś młodziutka. Co do powiedzenia mamie - ja jestem zwolenniczką mówienia od razu bez żadnych wielkich deklaracji typu "mamo, kocham go, znalazłam swoją drugą połówkę!" tylko zwyczajnie "mamo, pewien chłopiec poprosił mnie o chodzenie. Bardzo go lubię, więc się zgodziłam. Jest miły i sympatyczny, chciałabym ci go przedstawić". Większość rodziców chętnie pozna partnera swojego dziecka. Tylko uważaj na wielkie deklaracje uczuć itd. Jesteś jeszcze młoda, dopiero poznajesz ten damsko-męski świat, będzie jeszcze czas na słowa "kocham", a na razie po prostu dobrze i miło spędzaj czas, pielęgnuj waszą przyjaźń, dbaj o chłopaka
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 i 3. normalnie, mamo, mam chłopaka, a kiedy powiedzieć, to zalezy od ciebie, mi by było głupio oświadczać mamie że od dwóch dni mam chłopaka i kocham go na zabój możesz po prostu powiedzieć że zaczęłaś się niedawno spotykać z chłopakiem, który do niedawna był Twoim przyjacielem, opowiedzieć coś o nim jesli mama go nie zna.4. jak czujesz że było głupie, to pewnie było głupie.
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze, to jest takie obleśne wyrażenie - lizać się, bleee. A nie można napisać - całować się?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Pytałaś jak mnie traktuje.
Jesteśmy ze sobą blisko. Zwraca się do mnie: Oliwia, po imieniu, Kotek, Kochanie i Miśku. Jest dla mnie czuły i delikatny. Już mi powiedział że mu się z takimi rzeczami nie śpieszy. Uzgodniliśmy że jeśli cokolwiek w jego zachowaniu mi się nie spodoba, mam mu od razu powiedzieć. Nie, jego ręce nie wedruja do jak on to mówi: stref G. Dba o mnie, tłumaczy moim rodzicom każde moje spóźnienie. Jak mu czegoś odmawiam to mówi: Oki miśku. I robimy co innego. Nie naciska na seksy, nie seksy etc. Już jak wcześniej napisałam - mówił że mu się nie spieszy z takimi rzeczami. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- [1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;39584425]Kurcze, to jest takie obleśne wyrażenie - lizać się, bleee. A nie można napisać - całować się?[/QUOTE] Spoko, całowliśmy sie ![]() marchewkowe pole Mama go rzadko widuje, ale wie kim jest, ile ma lat, jak się nazywa, skąd pochodzi etc.
Wenn Gehirnen leiden kaufe sich die Schneide kaufe sich die, kaufe sich die , kaufe sich die Schneide Wenn Gehirnen leiden kaufe sich die Schneide kaufe sich die, kaufe sich die , kaufe sich die Schneide kaufe sich die Schneider, wenn gehirnrn leiden, kaufe sich die schniede, |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że masz chłopaka, mam nadzieję, że wam się uda i że będzie pięknie. Skoro mama wie kim on jest i tak dalej, to tym lepiej - łatwiej ci będzie powiedzieć, że między wami jest coś więcej ![]() Życzę szczęścia
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
1. Zależy ile masz lat. Bo po Twoich dylematach i słownictwach wnioskuję, że jakieś 15, więc teoretycznie dorosły facet i małolatka to średnie połączenie, no chyba, że wyjątkowo dojrzała jak na swój wiek.
2/3. Po prostu zaproś chłopaka do domu kiedy będziesz gotowa na to, żeby rodzice go poznali i tyle. Bez robienia zbędnych cyrków, w dogodnym dla siebie momencie. 4. Znasz chłopaka pół roku prawie, nie poznałaś go wczoraj, czułaś się gotowa, więc ja nie widzę w tym problemu. Chociaż Twoje problemy z tym związane mogą brać się z tego, że to nie był jeszcze odpowiedni dla Ciebie moment. I błagam Cię, lizać to możesz lizaka... Nienawidzę takiego "slangu". |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam dopiero 'Dumę i uprzedzenie', zachwyciłam się tą atmosferą delikatnego erotyzmu okazywanego wyłącznie spojrzeniami, tą skrywaną fascynacją, tym iskrzeniem i oczekiwaniem na moment, kiedy on zbliży się do niej na krok...
A a chwilę weszłam na wizaż i czytam o liżących się czternastolatkach. God why? |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przypominam sobie że w tym wieku tez tak mówiłam i wydawało mi się to strasznie HOT ![]() ale teraz jak słyszę to okreslenie to mi się flaki wywracają
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Też mam alergię na to określenie..
|
|
#16 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
ja również go nie znoszę. jest ohydne i odarte z intymności.
dlaczego niektórzy nie mówią "całować się"? no, dlaczego? :P |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie wyrastają z takich głupot Autorka nie wygląda mi na kolejną HOT13, tylko na raczej rozsądną dziewczynę wchodzącą w swoją pierwszą relację z chłopcem, nie ma co demonizować ![]() A "Duma i uprzedzenie" to oczywiście piękny film (jak i książka) ale jednak fikcja. Nie idealizujmy dawnych czasów, bo nie wszystkie panienki były wtedy tak niewinne i delikatne, a erotyzm miał się dobrze - zarówno na wsi, na sianie, jak i odpowiednich ku temu przybytkach
|
|
|
|
#18 | |
|
Pani żona :)
|
Cytat:
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
1. Zależy od dojrzałości no i wg mnie w Twoim wieku taka różnica jest dość spora, tzn nie ma w tym nic szokującego, ale po prostu to dziwne, ze 17 letni zaraz dorosły chłopak "liże" dziewczynę co niedawno jeszcze w podstawówce była :P
Reszta nei wiem, nie znam Twojej mamy ani relacji z nią. Nie to nie głupio. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie uważam sie za dorosłą, ale patrząc na zachowanie niektórych moich rówieśniczek, jestem przyzwoitą kobietą. Nie szukam chłopaka dla statusu na fb, nie piszę mojemu chłopakowi na tablicy: Kochanie3 moj3, jak ja Ci3 bardzo kocham ** mój mój mój ** - skopiowanie z profilu mojej koleżnki na fb. Jestem stała w uczuciach i co najważniejsze jestem dziewicą...bo mam w klasie 3 koleżanki które niedawno się ''przespały'' i teraz robią tym SZPAN 100% juhuu...LOLNo więc uważam siebie za chociaż trochę bardziej rozsądną.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
jesteś ''przyzwoitą kobietą'' bo:
- nie piszesz swojemu chłopakowi na tablicy fb słodziutkich wyznań -jesteś w gimnazjum i jesteś dziewicą!!!! (pogratulować przyzwoitości czy coś?) przepraszam, może jestem wredna ale kurcze, litości.
|
|
#23 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet widać jak się wypowiada
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Tak, nie chcę się kłócić, ale litości, nie wiesz jak jest w moim gimnazjum więc się nie wychylaj.
|
|
|
|
#25 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
'więc się nie wychylaj' ... to, że w twoim gimnazjum jest patologia oznacza, że możesz być dumna bo jakimś cudem tą patologią nie jesteś? jak ktoś napisał przede mną, LITOŚCI, równaj w górę.
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
Litości każdy z nas kiedyś był w gimnazjum! Większość z nas jest chyba trochę starsza niż ty i ten straszny etap mamy za sobą. Skończyłam liceum 4 lata temu i uważam, że okres gimnazjum to najdurniejsze lata.
Jesteś dziecinna, te 'lizanie się'- okropne stwierdzenie. Sugerujesz się, że jesteś taaaaka dojrzała bo jesteś wciąż dziewicą. Znaczy, że mamy już klaskać? |
|
|
|
|
#29 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko wątku, poczytaj trochę książek i wzbogać słownictwo, bo teraz chociażby za jego sprawą jawisz się jako ktoś mało dojrzały jak na swój wiek. Nie upatruj również dojrzałości w tym, że nie wyprawiasz jakichś orgii, czy nie robisz głupstw, jak inne osoby z Twojego otoczenia. Staraj się również poznawać nieco bardziej ambitne towarzystwo. I nie dawaj się namówić na coś, do czego jeszcze Twoja psychika nie dorosła. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

super, że masz chłopaka, mam nadzieję, że wam się uda i że będzie pięknie. Skoro mama wie kim on jest i tak dalej, to tym lepiej - łatwiej ci będzie powiedzieć, że między wami jest coś więcej 

** mój mój mój