![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Polki w Sheffield?
Hej wizazanki
![]() W Anglii mieszkam od kilku lat, ale w Sheffield dopiero od pol roku i jak do tej pory nie bardzo mialam okazje poznac inne polki. Tak wiec jesli sa tu jakies rodaczki mieszkajace w Sheffield, nie ukrywajcie sie! Chetnie z kims poplotkuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Polki w Sheffield?
Hej
![]() Co Cie przywiodlo do Sheffield? Praca? Nauka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej, super, ze sie odezwalas. Ja do Sheffield przeprowadzilam sie tylko dlatego, ze w koncu zdecydowalam sie na studia. Jednak jak na razie srednio mi sie podoba, szczegonie jesli chodzi o pogode... Dlugo jestes w Anglii? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
W czerwcu bedzie 5 lat
![]() Ja przeprowadzilam sie poniewaz rodzice tu pracowali i to byla raczej ich decyzja, na poczatku bylo trydno ale teraz jestem szczesliwa, znalazlam tu hobby i prace ( teraz staram sie to polaczyc ![]() A co do pogody to masz racje.. Czasem potrafi czlowieka zdolowac :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A, to przypuszczam, ze jestes jeszcze mlodziutka i przyjechalas do Anglii jako dziecko/nastolatka?
Ja mam 24 lata a w Anglii jestem od prawie 7, ale chyba sie juz nie przyzwyczaje do zycia tutaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jak sie przeprowadzilismy mialam 15 lat i jeszcze chodzilam do szkoly w Anglii przez 2 lata, potem 2 lata w college'u a teraz mam 20 i moglabym studiowac ale musialabym dojezdzac do Leeds bo nigdzie blizej nie ma interesujacego mnie kierunku ( lotnictwa ) wiec zdecydowalam sie poszukac pracy.
Jakie studia wybralas? I gdzie wczesniej mieszkalas, gdzies w okolicy czy w innej czesci kraju? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja studiuje jezyk angielski i jezykoznawstwo. Kurcze, ale lotnictwo to dosc niespotykane hobby czy ewentualny wybor kierunku na studia...
![]() Wczsniej mieszkalam w Lincolnshire, czyli troche daleko. Tez chcialam wybrac jakis uniwersytet blizej domu i rodziny, ale wyszlo jak wyszlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No kawałek drogi jest
![]() A co do mojego zainteresowania to często ludzi zaskakuje i szczególnie od panów słyszę: Co? Lotnctwo? DZIEWCZYNA?!!?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Znajomi i tak sie w wiekszosci rozjechali po calym kraju, ale tam mieszkalam z rodzina, w domu pelnym ludzi. Tutaj jestem tylko z chlopakiem, wiec to duza zmiana.
Dobrze, ze sie wyrwalam z malego miasteczka, w ktorym mieszkalam wczesniej, ale Sheffield nie jest najwspanialszym miejscem w Anglii, niestety ![]() A wiadomo, ludzie zaskoczeni. Ja tez nie znam zadnej innej kobiety, ktora interesowalaby sie lotnictwem ![]() A skad taka pasja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak to jest mieszkac w Sheffield ale przez 2 lata bylam tam 4 razy w tygodniu i podobala mi sie nauka w tym miescie. Wiekszy wybor kieronkow, w tym moje lotnictwo. W okocily ten kierunek oferowal jeszcze college w Nottingham ale nie bylo porownania z Sheffield. A tak poza tym to centrum miasta mi sie podoba
![]() ![]() A zainteresowanie lotnictwem wzielo sie chyba stad ze po jakis 10 lotach zauwazylam ze lubie latac (i jako jedyna w rodzinie sie nie boje a wrecz przeciwnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Moze jakies kursy z lotnictwa, zeby nie przerywac tej nauki?
Fajnie miec zainteresowanie, ktore mozesz polaczyc z praca ![]() A tak troche offtopowo; czesto odwiedzasz Polske? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Przez pierwsze 3 lata wybieralam sie do Polski 3-4 razy w roku ale ostatnio nie mam czasu na takie czeste wycieczki i raz do roku sie wybieram. Ostatnio bylam w styczniu i nie wiem kiedy nastepnym razem sie wybiore :/
Co do tego laczenia zainteresowan z praca to juz zaczelam ten plan wcielac w zycie i w zeszlym tygodniu mialam interview z linia lotnicza ![]() ![]() Mozesz mi polecic jakis pub/ club w Sheffield? Wybieram sie w sobote z okazji urodzin do Sheffield ale nie za bardzo wiem gdzie warto isc... Bylam tylko w Plug i jeszcze jednym miejscu ktorego nazwy nie pamietam, slyszalam ze w Corp sa tanie drinki ale jest hmm powiedzmy "messy" :/ bylas moze w jakims fajnym miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Oj, pozno przeczytalam twojego posta. No nic, i tak by nie pomogla bo ze mnie zadna imprezowiczka. Jak do tej pory mialam okazje byc tylko w Plug i pubach/barach uniwersyteckich (ale to tez nie na dlugo).
A o Corp wlasnie tez slyszalam niezbyt pochlebne opinie. No a ze ty juz pewnie po imprezie, to ktory club wybralas? Moze ty mi cos polecisz na przyszlosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Wlasnie wstalam po wczorajszym wiec na swiezo moge powiedziec ze nie ma to jak Plug
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Cześć Wam
![]() cabin_crew zainteresowanie masz naprawdę ciekawe. Ja co prawda boję się latać, nawet małe turbulencje powodują, że mam najgorsze myśli :P, ale za to bardzo podoba mi się cała logistyka związana z lotnictwem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Witam estrella18
![]() ![]() Co Ciebie sprowadzilo w te strony? Tez nauka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
cabin_crew - to niezla mialas wycieczke po klubach
![]() ![]() hej estrella18 - dolaczam do pytania; co cie przywialo w te strony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Nauka, ale języka angielskiego :P Chce podszkolić ten język. Skończyłam studia I stopnia w Polsce i zrobiłam sobie przerwę, mam tu brata i udało mi się znaleźć prace. Ale zaczęłam myśleć o studiach magisterskich w Anglii, zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A to fajnie
![]() ![]() Jak ci sie podoba w Anglii w ogole? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Hej, mam na imie Agata, mam 25 lat i mieszkam w Sheffield od miesiaca dopiero i powoli poznaje miasto. Jeszcze nie pracuje i mam duzo wolnego czasu. Moge chetnie wybrac sie na kawke i poplotkowac
![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczególnie nie jestem zachwycona tym krajem, ale nie jest źle :P Najbardziej dobija mnie ta cudowna angielska pogoda i jej złośliwość. Zawsze, jak jestem w pracy, to jest ciepło, a już po lub w weekend cały czas pada i wieje ![]() Cześć Agata ![]() Ja jestem chętna na kawę i ploty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Sheffield bardzo mi sie podoba, ale ja tam mam, ze zawsze lubie nowe miejsca, wiecej bede mogla napisac po dluzszym czasie. Pogoda no fakt, nie jest wymarzona;p Wysle Ci moj adres mailowy.
![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
O, jak super, nowa Sheffildowska wizazanka
![]() Ja tez chetna na kawe, oczywiscie. Do soboty jestem w odwiedzinach u rodziny, ale po sobocie chetnie sie spotkam ![]() Mozemy zrobic grupowy wypad nawet, skoro estrella18 tez chetnie sie spotka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
OK super! Mi pasuje kazdy dzien w zasadzie, wiec sie dostosuje
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja mogę się spotkać tylko w niedziele, ponieważ od poniedziałku do soboty pracuje. Jeżeli Wam to pasuje, to może następna niedziela?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Jestem za
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
![]() ![]() Ja tez mieszkam w sheffield prawie 3 lata ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Też nie za dobrze znam Sheffield, więc czekam na Wasze propozycje miejsca
![]() Cześć olka89m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Hej, hej,
dołączam do Was i ja ![]() Co prawda nie samo Sheffield, ale bliskie okolice ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
No coz jestem Olka, mam 25 lat i jak narazie planuje zostac tutaj na stale
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.