![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Abdykacja papieża a przepowiednie :)
Temat oczywiście na luzie.
Jak odbieracie zapowiedzianą abdykację Benedykta XVI? Oczywiście już pojawiły się głosy o spełniających się proroctwach ![]() Nie ukrywam, że sama pierwsze co pomyślałam ze śmiechem: " Ooo czyli następny będzie czarny papież " ![]() Ja, jako ateistka, nie podchodzę jakoś poważniej do tego, ale lubię czytać różne teorie spiskowe. Jadna z takich ciekawostek ![]() Jesteśmy również informowani o zbliżającym się wybuchu wojny nuklearnej. Rosja i Chiny połączą siły, Europa znajdzie się pod ich wpływem i z powrotem zapanuje komunizm, prześladowani będą ludzie wierzący, kościoły będą zamykane. Chiny już obmyślają plan tej wojny i zniszczą miasta na Zachodzie. Wielkim Babilonem (Bestią z dziesięcioma rogami) - miastem które zostanie zniszczone, opisanym w Apokalipsie św. Jana będzie Unia Europejska, która upadnie i znajdzie się pod wpływem Chin i ich sojusznika Rosji. Ludziom będą wczepiane specjalne chipy, które będą miały m. in. umożliwiać dostęp do pieniędzy, robienie zakupów, a w rzeczywistości będą służyć do kontrolowania nas. Jesteśmy ostrzegani, żeby pod żadnym pozorem się na to nie zgadzać, to będzie znak bestii opisany w Apokalipsie św. Jana. „i ze nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia - imienia Bestii lub liczby jej imienia.” Jest realizowany spisek, który ma zmusić Ojca Świętego, Benedykta XVI do opuszczenia Watykanu, będzie on ostatnim prawdziwym Papieżem, a na jego miejscu pojawi się fałszywy prorok. Informują nas również o pojawieniu się antychrysta, istnieniu światowej grupy bardzo wpływowych ludzi, która zamierza wprowadzić Nowy Porządek Świata, rozwoju konfliktu na Bliskim Wschodzie oraz zagrożeniu wojną nuklearną w Iranie. Prześladowania te nie będą trwać długo, zło zostanie ostatecznie pokonane, a Jezus Chrystus powróci w Chwale na ziemie. PS. Aaaaha i teraz "na czasie" są przepoiednie niejakiej Marii Bożego Miłosierdzia ![]() Edytowane przez Devojce Czas edycji: 2013-02-11 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Dot.: Abdykacja papieża a przepowiednie :)
Poczekamy, zobaczymy... Tych różnych przepowiedni było już wiele... Ale przyznam, że darzę tego papieża sympatią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Mi się zbliża sesja poprawkowa a nie koniec świata :d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Naczelna Wizażanka:)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A ja powiem Wam, że trochę mnie ta informacja przeraziła.. To wszystko co się teraz dzieje na świecie nie idzie ku dobremu :/ A jak serio wybiorą następnego Papieża takiego o jakim mówi przepowiednia to już w ogóle będę panikowała :/
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Nie martw się, ja mam jutro egzamin z cyklu "koniec świata", więc chyba dlatego takie głupoty przychodzą mi do głowy
![]() Diablica z Tasmanii Cytat:
![]() Trzech potencjalnych kandydatów: http://religia.onet.pl/gallery/trzec...pabile,32.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
W Watykanie nie można było płacić kartą, teraz papież rezygnuje, olaboga!!
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- ten duchowny jest bardzo sympatyczny http://m.ocdn.eu/_m/226ad31a71942961...bdd77,51,1.jpg Wygląda albo jak Simon Schama http://files.list.co.uk/images/2008/...mon-schama.jpg albo jak Eugene Levy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
nie , co wy mówicie teraz ma być ostatni Papież. Piotr Rzymianin:P włoch
![]() ![]() a tak serio myślę , że to mądra decyzja :P mamy 21w. cierpienie w kamerach , tego chyba nikt nie chciałby widzieć , w końcu Papież ma chyba 85lat. Edytowane przez Agrh Czas edycji: 2013-02-11 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wyjdzie tu moja niewiedza... nie miałam pojęcia, że papież może abdykować. Zawsze myślałam, że to nieodwołalna dożywotnia funkcja. Jeśli się nie czuje na siłach, to fajnie, że nie robi z siebie cierpiętnika, tylko decyduje się zrezygnować i przekazać funkcję komuś silniejszemu.
W tv powiedzieli teraz, że to drugi papież w historii kościoła, który abdykuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko, że ostatni papież, który sam zrezygnował ze swojego stanowiska żył w...XV w. (Grzegorz XII abdykował w 1415 i to tylko dlatego by skończyć wojnę) Dlatego to taki skandal na cały świat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
zuy mod
|
Cytat:
http://www.tvn24.pl/do-abdykacji-pap...,305641,s.html Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać było po Josephie, że jest już bardzo zmęczony, ostatnio nawet z TŻ rozmawialiśmy, że chyba wkrótce będą wybierać nowego papieża.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem tego do końca. Czyli jak będzie czarny papież to świat się skończy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Pani_Migotka tak i niebo spadnie nam na głowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jedyne co mnie realnie przeraża, to Ci cali masonerzy/iluminaci.
Jakiś tydzień temu przeczytałam jak ktoś napisał, że już nie długo zacznie się właśnie Nowy Porządek Świata, a tu nagle dziś papież Abdykuje i mnie to przeraża, mój umysł nie jest w stanie tego ogarnąć :/ Bardzo się kiedyś tym interesowałam, żeby poznać i to co robi przemysł muzyczny z nami głownie w Stanach to jest jakiś kosmos.
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a, ze Chiny nas zaleja, to juz powoli to sie dzieje, przez to tez kryzys pogłebia i co za tym idzie jest coraz gorzej a wszelkie wojny zawsze były z powodu jakiejs wiary, wiec w koncu i tak kiedys to nastapi, ze sie bedzie świat "czyściło", bo coraz wiecej mutantow jest no, ale nie ma co panikować, kiedys musi dojsc do tego, ze wszytsko bedzie do nowa, bo jak napisalas, nie idzie to co teraz sie dzieje ku dobremu ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
zuy mod
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A może Benedykt XVI był czarnym papieżem
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Herb_Benedykta_XVI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiedziałam, że ktoś podniesie alarm ![]() Wielkie mi rzeczy, takie rezygnacje powinny być nawet wskazane i obowiązkowe (dla dobra przede wszystkim kosciola) zamiast męczyć starych, schorowanych, skołowanych oderwanych od rzeczywistości ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że to jest wszystko bardziej powiązane. Manipuluje falami, głosem, wplata słowa, znaki szatańskie. Wykonawcy przybierają inne nazwy - np. Rain man(Eminem), Sasha Fierce(Beyonce) jako drugie wcielenie . Polecam film "Iluminaci w przemyśle muzycznym" tzn nie wiem czy polecam do końca bo jest mocny tzn dla mnie był mocny, przerażający. Straszna sprawa, ja tego nie pojmuje, po prostu mój mózg jest za mały.
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
a mnie się zbliża ciężki egzamin i to nastąpi w pierwszy dzień wiosny święto przesilenia
![]() a tydzień po egzaminie będzie Wielkanoc święto przejścia normlanie lol |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Przepowiednia przepowiednia a tu sie okazuje że słynna brzoza była złamana dokładnie na 666- ym centymetrze
![]() A czarnym papiezem miał byc równiez Obama, co przeciwnicy równiez uzyli w kampanii wyborczej. A z przemysłem muzycznym to stara historia, podobno Stairway to Heaven puszczone od tyłu... i te sprawy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Marszałkini II RP
|
Benedykt XVI był bardzo dobrym papieżem i lepszym od naszego rodaka jako glowa Kościoła(teraz mi się dostanie).
Najbardziej mi będzie brakowało jego osobistego sekretarza, arcybiskupa Georga Gaensweina: https://www.google.pl/search?q=georg...w=1093&bih=471 Dlaczego chyba nie muszę pisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.