|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
skraplanie się wody po oknach i szron
Witam
W pracy po oknach leje mi się woda,mało tego pamy od okien są oszronione. Ogrzewnaie gazowe mam. Może ktoś ma jakieś metody jak tego się pozbyć i co może być przyczyną skraplania się wody i szronu od wenatrz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: skraplanie się wody po oknach i szron
Jest taki wątek na pierwszej stronie.
Mam taki sam problem, tyle że bez szronu na ramach... Rozwiązaniem jest jedynie wymiana okna, co chcę uczynić... Szyby nie mają odpowiedniej termoizolacyjności, u Ciebie dochodzi jeszcze jej brak w ramach...
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mialam poodbny problem w salonie ,wychodzac wieczorem spac ,skrecalam kaloryfer aby byl letni i podnosilam rolety ,rano nie bylo na oknach nic.
a najlepiej to wymienic okna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Jakiego typu masz okno? Problem skraplania czasami pojawia się przy złej wentylacji pomieszczenia. Para wodna, która powstaje w pomieszczeniu jeżeli okno jest "za szczelne" może osiadać na szybie a następnie skraplać się.
W nowoczesnych oknach można zamontować tzw "odpowietrzniki", przez które wydobywa się nadmiar pary. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tak samo-niestety
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Witam,
pracowałem kiedys w pawilonie z aluminiowymi oknami i niestety na ten problem jedyne lekarstwo to wytrzeć. Niestety nir da się tego zlikwidować bez wymiany. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.