|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
rozsadzenie gości przy stole/stołach
Nie wiem gdzie dodać ten wątek, więc w razie pomyłki proszę o przeniesienie go we właściwe miejsce
![]() Dziewczyny, jaki macie sposób na rozsadzenie gości, gdzie są długie, połączone stoły np. w kształcie litery U? Czy nie ma zamieszania podczas szukania swoich miejsc przez gości? Myślałam nad wykonaniem tablicy informacyjnej przed wejściem, ale nie wyobrażam sobie jak mogłaby wyglądać przy takim ustawieniu stołów :/ Jeszcze jedna opcja, nad którą myślałam to rozsunięcie stołów (zostawienie pojedynczych prostokątów) i usadzenie gości po 10 przy stole i wtedy tablica informacyjna jak w załączniku. Ale czy to nie będzie głupio wyglądało (prostokątne stoły ustawione "na wzór" okrągłych)??? Jeśli macie jakieś rady to chętnie ich "wysłucham" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: rozsadzenie gości przy stole/stołach
A może poustawiasz na stołach numerki? I wtedy do każdego numerku będzie przypisane 10 osób, co 5 miejsc kolejny numerek. Przy wejściu będzie stała osoba z listą gości i informacją, do jakiego numeru są przypisani. Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Sama planuję tak u siebie, tylko, że u mnie będą okrągłe stoliki. Tzn będzie jeden rząd prostokątny przy którym zmieści się ok. 40 osób i tam też bym chciała ustawić numerki. Żeby zminimalizować ryzyko chaosu ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
możesz rozrysować plan stołów i rozpisać gości - niezależnie od układu jaki wybierzesz każdy szybko znajdzie swoje miejsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
U mnie to ja wymyśliłam że będzie tak,stoły ustawione w literę U.Przy wejściu będzie rozpiska coś w tym stylu nr.2 i nazwiska osób,nr.3 i nazwiska osób i tak dalej.Te numery będą z tego że będą stały kwiaty na stołach a w kwiatach bedą duże widoczne numery,goście bedą wiedzieli pod jakim numerem szukać swojego miejsca.Świadkowie też będą mieli takie listy i pomogą gościom
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Myśmy uradzili wiekowo. Świadkowie, rodzice wskazywali miejsca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zobacz, jak mógłby wyglądać taki plan - to oczywiście prowizorka zrobiona na szybko ale chyba wiadomo o co chodzi.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Miałam ustawione stoły dokładnie, jak mezaga wrzuciła do posta ![]() Powiem tak, to nie jest takie trudne i polecam rozsadzenie gości na sali, a nie planowanie, bo i tak zmieni Ci się plan w trakcie rzeczywistego usadzania ![]() ![]() Usadziliśmy rodziców bliżej Naszego stołu i mniej ważnych gości dalej w kierunku sali. Powodzenia!!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dzięki Dziewczzyny za podopowiedzi i pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Ja widziałam coś podobnego jak wyżej, tylko, że zamiast napisów stół A, B było "rodzina panny młodej" "pana młodego" "przyjaciele", ale to tylko w wypadku gdy chcesz ich tak rozsadzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
A ja się zastanawiam nad wyborem stołów - okrągłe czy w podkowę? W restauracji polecają mi okrągłe, są bardziej eleganckie, zresztą takie najbardziej mi się podobają, ale mam wielki problem, żeby rozsadzić do nich gości. Zawsze zostają jakieś osoby, których nie mam z kim posadzić. A wy co radzicie? Jakie stoły są lepsze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Z tych samych powodów jestem za "podkową". Dodałabym jeszcze, że przy takim układzie nikt nie siedzi tylem do Młodych ani tyłem do parkietu (jeśli parkiet jest na tej samej sali, tak jak u nas), czyli każdy widzi wszystko. W przypadku okrągłych stolików jest problem z rozdzielaniem gości na grupki o konkretnej liczbie osób. Jest mnieszy wybór jedzenia w zasięgu ręki, bo raczej nikt nie będzie podchodził do sąsiednich stolików. W takim przypadku dobrym rozwiązaniem jest dodatkowy szwedzki stół na zimną płytę, ciasta, owoce, alkohol inny niż wódka itp.
Edytowane przez betterw Czas edycji: 2012-05-17 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja tez powoli zastanawiam sie nad tym, ale sadze, że na wesela to tylko U a nie osobne stoliki. Wg mnie dziwinie to bedzie wygladac, ludzie musza pogadac zintegrowac sie ze wszytekimi itp
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Beterw z tym siedzeniem tyłem się nie zgodzę. Jeśli stoły są w podkowę wkoło części tanecznej to i tak cześć ludzi będzie tyłem. Przecież wewnątrz podkowy tez są miejsca siedzące. Goście siedzą po obu stronach stołu.
Wiadomo każdy ma inne upodobania co do usadzania gości. Mi bardziej podobają się okrągłe stoliki, gdzie goście siedzą w niewielkich grupach, blisko siebie. Łatwo przy takich stolikach rozmawiać. Byłam na weselach i z podkową i małymi stolikami i zdecydowanie przy tych drugich konwersacja była wygodniejsza. Dostanie się do na przykład patery z owocami czy ciastami było też o wiele łatwiejsze.
![]() |
#16 |
Erudycja
|
Witam, ja już mam wybrane stoły okrągłe na weselu, 10-cio osobowe, ale tu pojawia się problem z usadzeniem gości. Początkowo chciałam winietki, później zdecydowaliśmy się na tablicę i numerki przy stołach, ale gdy zaczęłam układać listę gości, kto z kim ma siedzieć... To wyszło mi, że na moje 20 kilka osób z rodziny potrzebowałabym chyba ze 4 stoliki. A dlaczego? Dlatego, że nie każdy z mojej rodziny się lubi lub powinien koło siebie siedzieć ( możliwe kłutnie po alkoholu lub ogólnie pijaństwo). Taka mam niestety rodzinę. Tylko przy rodzinie mojego Tż raczej nie byloby tego problemu. Nie chcę żadnych awantur, wiec co ja mam zrobić?
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przydzielajcie do stołów, bez konkretnych miejsc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Erudycja
|
Tak własnie chcieliśmy, bez usadzania w konkretne miejsce, tylko przypisując do stołów. Jednak pomieszanie jest ciężki, bo nasze rodziny się nie znają i nie wiem czy bedą się dobrze czuli od początku jeśli ich pomieszamy.
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-06-30 o 07:09 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.