|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pytanie O Work and Travel USA .
Witam.
Chciałbym zapytać Was, drogie wizażystki oraz wizażyści które/którzy znają się trochę na podróżach a konkretnie na Work and Travel. Pytanko : chciałbym wyjechać na WaT do USA po tegorocznej maturze (mniej więcej na koniec maja) lecz po LO nie zamierzam iść na studia ponieważ chciałbym się kształcić w zupełnie innym kierunki.. Ale to już inna sprawa. Na każdej stronie o WaT znajduję informację, że programowi podlegają wyłącznie studenci? Czy to prawda, że w tak owym wyjeździe mogą uczestniczyć jedynie studenci ? Czy osoby po zakończonym LO które wybrały inną drogę zarobku (własna działalność) też mają taką szansę? Chodzi mi o wyjazd od razu po maturze jak to w WaT jest na 4 miesiące. I kolejne pytanie : jakie macie wrażenia po WaT? Zdaję sobie sprawę, że jest juz 1500100900 takich pytań ale są one "mocno przeterminowane" tj. z 2003/2004 r. Chodzi mi o informacje z 2011/2012. Jak tam teraz jest z pracą ? I ogólnie jak się żyje ? ![]() proszę o szybką odpowiedź, ponieważ jeśli istnieje taka możliwość, że na WaT załapią się nie tylko studenci to najwyższa pora zacząć się tym interesować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie O Work and Travel USA .
Jest teraz coś takiego jak Camp America , pisze na stronie Work Travel , na tym wyjezdzie pracujesz , więc nie musisz być studentem , ale doczytaj jeszcze dokładniej.
Tak naprawde wystarczy przeczytac całą stronę dokładnie , zresztą podane są dane kontaktowe , zawsze możesz napisać do nich jak masz jakies pytania. Ja napisałam na gg i odpisali mi po 5 minutach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Pytanie O Work and Travel USA .
Byłam na work and travel 3 lata temu. Z tymi studiami to też nie jest problem nie do przeskoczenia. Składasz papiery na jakiś kierunek, na który każdy się dostaje otrzymujesz potwierdzenie, że się dostałaś i teoretycznie jesteś studentką. Nie pojawisz się po prostu na żadnych zajęciach, więc po 1 semestrze skończysz studia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.