![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
płaski tył głowy :(
Witam
Mam ogromny problem. Moja głowa ma bardzo brzydki kształt, patrząc na nią z boku widać, ze jest bardzo płaska ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: płaski tył głowy :(
To może słynna fryzurka "na Victorię Beckham" z bombką z tyłu?
![]() Podaję linka do wątku o tej fryzurze -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=beckham
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
zdecydowanie cieniowanie od samego czubka głowy
![]() i bedzie git ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hej! Ja też mam ten problem - w dodatku moje włosy są cienkie, szaro-bure, przetłuszczające się i nie mogę dobrać żadnej fruzury....Każda jedna jest gorsza od poprzedniej. Kładę się spać z mokrymi włosami(nie mam czasu na ich suszenie i układanie) - a gdy wstanę są trochę podniesione do góry co jeszcze bardziej wydłuża głowę
![]() Wiem że ludzie mają gorszę problemy, ale to mnie już irytuje! Jakiej długości są Twoje włosy zabajko? Ja postanowiłam moje, równo ścięte włosy do ramion spinać w kok, który przełamuje trochę tą "płaskość". Ale od niego z kolei boli mnie głowa a od noszenia go od wielu miesięcy włosy się połamały i wychodzą ![]() Chodzenie w rozpuszczonych włosach odpada...Wyglądam jak kosmita w peruce ![]() Jeżeli jeszcze ktoś ma taki problem to piszcię i mówcie jak sobie z tym radzicie? Bo ja sobie nie radzę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Joanne B mam włosy troszkę za ramiona z prosta grzywką z przodu, dzięki niej głowa zyskuje troszkę więcej kształtu, ale i tak z rozpuszczonymi włosami raczej nie chodzę. Spinam włosy klamrą skręcając je w coś w rodzaju "banana" dzieki temu włosy z tyłu unoszą się kamuflując płaska głowę. Noszę taką fryzurę juz wiele lat bo tylko w takiej czuję się w miarę dobrze ale najblizsi mówią mi że wyglądam jak szara myszka i żebym w końcu zmieniła fryzurke na coś nowego - pytanie tylko na co. Gdyby nie ten chol...ny defekt robiłabym sobie najbardziej wymyslne fryzurki. zawsze zazdroszczę dziewczynom które mają ładny kształt głowy ( a jest ich zdecydowana większość) Jestem w rozpaczy i uważam ze to wcale nie jest jakiś mały problem. To tragedia. Wstydzę się iść do fryzjera bo mam wrażenie, że zaraz sobie pomyśli "o matko jaki łeb"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Odnawiam wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
długie włosy niestety nie zakamufluja problemu :-(
mam taki sam problem, do tego długi nos !!!! mam teraz fryzure dosyc krótką, z gęsta grzywka, troche na bok, a z tyłu sa bardzo mocno wycieniowane, od połowy głowy poczynając, długość z tyłu do połowy szyi i naprawde ładnie sie układaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
po co zwracacie uwagę na wasze defekty, róbcie sobie fryzurki jakie wam się podobają i nie przejmujcie się tak
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ten sam problem , płasko , po skosie takie wgłebienie w czaszce, inne dziewczyny z tyłu taka ładną okrąglutką mają i woski ładnie im się układają!
a mi?? no cóż nie koniecznie! ścięcia włosków wypróbowałam chyba wszystkie.. dodam, że mam cienkie włoski jest ich mało i tragicznie cokolwiek zrobić, żeby ładnie wyglądało ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Nigdy bym nie wpadła na to, że płaski tył głowy może być (jak to określiłyście) "defektem"
![]() Ja mam stosunkowo płaski tył głowy i z reguły mam rozpuszczone włosy, długie (czyli mniej więcej do ramion), wycieniowane i nie sądzę, bym źle w nich wyglądała ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
można tez lekko natapirowac wloski z tyłu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja też mam płaski tył głowy, a włosy cienkie, rzadkie, proste i niepodatne na układanie, w związku z tym zazwyczaj noszę je upięte. Kucyk nie wchodzi w grę bo włosów mam za mało
![]() ![]() ![]() To że są cienkie i rzadkie dodatkowo utrudnia ułożenie z nich jakiejś fajnej fryzurki :/ Zastanawiam się nad zmianą fryzury, chyba nieuniknione będzie znaczne skrócenie włosów, jakieś wycieniowanie, może grzywka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja wam powiem, że też mnie to denerwowało, że mam płaską głowę i wiecie co zrobiłam?? Ściełam włosy na dość krótko i układam sobie na paście do włosów... załączyłam foto z kształtem głowy i ułożeniem włosów
![]() pozdrawiam . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
poprostu tapiroj tyl glowy a przod zostaw napewno pomoze i zaokragli glowe ; ))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
mała księżniczka
|
tez to mam... wiem o co chodzi.. włosy rozpuszczone z profila wyglądają dziwnie, dlatego nie nosze rozpuszczonych, jedyna opcja to podtapirowanie tyłu i włosy a'la lata 5ote, co wygląda w miare ok, ale że mam cieniutkie i słabe włosy zazwyczaj fryzura oklapnie w jakies 2 godizny, moje rozwiązanie?
koczek 1) wersja ładniejsza i efektowniejsza - na noc włosy po myciu na papiloty, rano te loczki spinam ok 10 wsuwkami (bez gumki) w artystyczny nieład dość wysoko... Włosy wyglądają o dziwo zdrowo, czaszka ma ładny kształt 2) wersja dla leniwych, proste włosy ściągam wysoko w kucyk i zakręcam go w koczka w wersji na prima ballerinę, też jest nieźle.. na pewno lepiej niż w rozpuszczonych, ale wersja 1 jest the best.. ja polecam ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
moze dacie znac dziewczyny jak najlepiej najlatwiej tapirowac wloski, moze jakies sposoby macie dobre? bo mi jakos to lipnie wychodzi i nic z tego dobrego raczej nie mam... ;p
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Heh, mogłabym tapirować tył, ale przy moich cienkich i słabych włosach takie tapirowanie pewnie szybko pogorszyłoby ich stan...
![]() Co do koczka - wersja 1-sza brzmi zachęcająco ![]() ![]() ![]() Ja czasem czeszę się w warkocza związanego wysoko, luźno go zaplatam i wtedy nie widać że mam cienkie włosy no i ten tył głowy jest taki mniej wyraźny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
do zapadniętej tylnej części głowy a nawet jeśli zapadłośc byłaby z przodu padują krótkie fryzurki mocno wycieniowane tak aby mozna było włosy w domu samemu unieść żelem i zakryć niedoskonałości. Duuzo pazurków które naprawde świetnie to ukrywają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja susze tyl glowy na grubej okraglej szczotce, przod zostawiam przylepiony do glowy
![]() Kucyk nie wchodzi w gre chyba ze wlosy mam podtapirowane z tylu. Tez mam ten kompleks nieksztaltnej glowy do tego stopnia ze jak fryzjer chce mi zrobic masaz glowy podczas mycia to sie nie zgadzam... Duzo polek ma taki ksztalt i mysie cienkie wlosy. Przy okazji postanowilam poraz n-ty nie farbowac i chodze w 4 cm mysim odrostem ![]()
Jestes tym co jesz ![]() Edytowane przez Caramel Babe Czas edycji: 2009-05-08 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
![]()
siemka wszystkim:p powiem wam że ja tez mam ten problem ;-/ nie moge robic sobie fajnych fryzur bo wyglądam jak deska z moją głową
![]() ![]() ale! nie można spać na plecach;-/ ja juz sie nauczyłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
tez mam płaski tył głowy, tłuste i cienkie włosy, na dodatek jeszcze długi nos i wade zgryzu i sie nie przejmuje
![]() ![]()
Edytowane przez Amaranthis Czas edycji: 2009-12-27 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Hehe ale sie usmialam z niektorych wypowiedzi ale ja mam ten sam problem z ktorym walcze kazdego dnia.Krotko mowiac moj leb z tylu wyglada jakby mi ktos przywalil zelazkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
słuchajcie ! a nie da sie tego defektu jakos chirurgicznie skorygować ?
![]() ciekawe czy mozna zrobic na to operacje plastyczną, czy niesie duze ryzyko i czy jest droga ? czy w ogóle jest mozliwe np. podskórne wypełnienie jakimś silikonem ?? czy moznaby wtedy położyc sie na plecach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Taa, już to sobie wyobrażam, głowa jak balon albo jak piłka ![]() To już lepiej jakiś implant kości wstawić czy coś w tym stylu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
nie znam sie na tym, tak tlko dywaguję
![]() ale chyba implant kości to jednak bardziej inwazyjna metoda niz silikon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się że obie metody są dość inwazyjne... Jakby nie było to jednak głowa i trzeba by rozciąć skórę a ewentualny silikon/implant umieścić z tyłu czaszki, jakoś go tam przymocować itd. Faktycznie silikon wydaje się bardziej "bezpieczny" bo go nie trzeba przykręcać na śrubki i takie tam
![]() ![]() ![]() O matko, jakie my głupoty wypisujemy ![]() ![]() A tak poważnie - chyba trzeba to po prostu zaakceptować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
ja juz zaakceptowałam, bo użalac sie szkoda jak to nic nie daje
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
ale jakby miec taki silikon, to nie trzeba by juz używać poduszki do spania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Hahahaaa, ale sie usmialam. Moja walka z plaskoglowiem ciagle trwa. Wlasnie zauwazylam swojego posta z maja zeszlego roku i musze powiedziec ze z 4cm odroztu zrobilo sie w sumie jakies 12cm
![]() ![]() Problem plaskiej glowy ciagle jednak jest. Marzy mi sie fryzura z gladko zaczesanymi wlosami do tylu i spietymi w kucyk, fajnie tak przyczesane i nablyszczone wlosy jak modelki nosza. Albo jak ktoras wizazanka pisala na balerine... Marzenie. Jedynie tapir dziala, wlosow mam 5 w 8 rzedach, kucyk grubosci cienkiego palca i przeswity na glowie no i plaskacza ;-)
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Uśmiałam się....... zwłaszcza z tej propozycji chirurgicznej korekcji płaskiej głowy
![]() Też mam płaską głowę! I co z tego ? Jedyne czego nie mogę zrobić to bardzo krótki jeżyk ![]() Niby dlaczego nie można nosić rozpuszczonych? Przecież nikt Was nie ogląda wyłącznie z profilu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.