|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mama szuka nowej siebie :-)
Witam serdecznie
Zacznę od tego,że rok temu urodziłam dziecko-zaraz po ciąży prawie wróciłam do swojej wagi sprzed. ale przy kontrolnych badaniach wyszło coś czego już nie mogę zmienic:chyba że w przyszłości operacja plastyczna.. Ogólnie mam obrzęk nóg-zaburzone krążenie limfy i przez to są takie a nie inne.Jest to u mnie w rodzinie dziedziczne,a hormony w ciąży też zrobiły swoje. Mam 28 lat,całe życie byłam szczupła-rozmiar s,maksymalnie małe m,a teraz muszę siebie pokochac w rozmiarze l... W każdym razie zostało mi trochę brzuszka i boczków po ciąży-ale chodzę na siłownię i drenaże limfatyczne. Całe życie miałam długie nogi-nigdy nie były bardzo szczupłe,bo mam raczej figurę gruszki.Ale teraz bardziej się to rzuca w oczy. i stąd moja prośba o pomoc-jak sie ubierac przy takiej figurze? jak zatuszowac te nogi?jakie dobrac spódnice?spodnie?jaki obcas?Gubię się w tym,bo kiedyś czego bym na siebie nie założyła,to wyglądałam dobrze i szczupło,a teraz jest inaczej i sobie z tym nie radzę. Najbardziej zależy mi na dobraniu spodni-kroju,butów jakichś wiosennych oraz kurtki wiosennej,ewentualnie płaszcza.Lubię styl tzw.miejski-czyli jakieś trampki ale mogą byc też buty na wygodnym obcasie(tak żebym mogła swobodnie bawic się z synkiem na spacerach i go gonic :P)do tego spodnie dżinsy,makijaż,fryzura,de likatna biżuteria.Lubię tshirty dosyc młodzieżowe-z fajnymi napisami,rysunkami,do tego np.kurtka dżinsowa. Będę wdzięczna za jakieś sugestie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mama szuka nowej siebie :-)
Jeżeli chodzi o spodnie , poszukaj takich o prostym kroju [ nie mega ciasnych rurek lub szerokich dzwonów] tylko normalnych spodni o prostym kroju w ciemnych odcieniach (ciemny jeans , czarne) unikaj spodni z przetarciami itd one tylko pogrubiają , no i oczywiście normalny stan a nie biodrówki,
jeżeli chodzi o spódnice , unikaj baskinek , oraz spódnic ołówkowych - obcisłych , raczej luźne klosze przed kolano (nie za i nie w bo pogrubiają), górny outfit : bluzki , koszule itd wybieraj takie które podkreślają Twoje atuty tzn masz duży biust nie bój się nosić bluzek z dekoltem (oczywiście w granicach rozsądku) , wybieraj takie które podkreślają najchudsze miejsce czyli talie (możesz ew. dodać w tali jakiś pasek itd by ją podkreślić) , u dołu najlepiej by było jeśli bluzki będą luźne tzn nie opinające ciała , no i długość unikaj bluzek które gdy się schylisz odsłaniają pół pleców , dłuższe bluzeczki i koszule będa w sam raz , jeżeli chodzi o sukienki , również , nie obcisłe i dopasowane ale klosze zaczynające się od tali którą jednocześnie podkreślają ![]() ![]() jeżeli chcesz lepszej pomocy napisz do mnie prywatną wiadomośc , podam Ci email i ewentualnie wyślę Ci kilka propozycji strojów ze znanych sieciówek w przystępnych cenach ![]()
If the food don't kill ya , the service will. Edytowane przez onanowaa Czas edycji: 2013-03-20 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.