|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kierunek ścisły a praca w zawodzie
Cześć!
Studiuję na kierunku ścisłym i niestety nie mogę od dłuższego czasu znaleźć praktyk. Wszędzie odprawiają mnie z kwitkiem, ponieważ "jestem kobietą". ![]() Chciałabym spytać się Was, drogie Wizażanki, czy w trakcie lub po skończeniu studiów na kierunku ścisłym udało Wam się znaleźć pracę albo praktyki w zawodzie i czy nie byłyście potem w pracy traktowane seksistowsko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Kierunek ścisły a praca w zawodzie
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
U nas w mowie potocznej używa się słowa ścisły na każdy kierunek niezwiązany z przedmiotami humanistycznymi, a więc uzupełniając to, co napisałam wcześniej, studiuję techniczny (mechatronikę).
Mówią mi wprost, że nie szukają kobiety. Raz spotkała mnie taka sytuacja, że poszłam do bardzo renomowanej firmy w okolicy, żeby przyjęli mnie na BEZPŁATNE praktyki. Zastępca kierownika mi powiedział, że niestety mogą przyjąć tylko faceta, na to ja powiedziałam, że przecież wcale nie jestem gorsza od nich i żeby chociaż dał mi szansę. Nie zgodził się, więc podziękowałam i skierowałam się do wyjścia, w końcu jestem w stanie zrozumieć taką sytuację. Po czym zawołał mnie kierownik i mówi, że w sumie mają dla mnie pracę, potrzebują kobiety do czyszczenia toalet... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
U nas na uczelni są organizowane praktyki, jednak kilka tygodni to często za mało, żeby potem znaleźć wartościową pracę. Oferty są skierowane głównie dla informatyków albo studentów 3 roku, bądź absolwentów. Zazdroszczę Ci w takim razie (albo raczej Twoim koleżankom), że nigdy nie spotkały się z takimi sytuacjami. ![]() Tak łatwo nam ocenić powierzchownie człowieka, a tak ciężko nam zrozumieć prawdziwe jego intencje. Edytowane przez wodorotlenkowa Czas edycji: 2013-06-24 o 12:21 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.