Guzek w piersi + bolące sutki, co to może być :/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-24, 13:25   #1
la_meilleure
Raczkowanie

Guzek w piersi + bolące sutki, co to może być :/

Dziewczyny proszę o pomoc bo nawet nie wiem do jakiego lekarza się z tym wybrać...

2 miesiące temu wyczułam spory, twardy guzek w piersi. Poszłam na USG, lekarz powiedział że to nic takiego (pewnie jakiś włókniaczek), nie stwierdził 'odgraniczonej struktury' jak to powiedział, i nie ma się czym martwić, nie wysłał mnie do innego lekarza powiedział że wszystko w porządku...

Guzek był i wciąż jest taki sam. A dodatkowo zaczęły mnie boleć piersi - 'pieką' mnie w środku, to samo z sutkami...

Okres dopiero za 2 tygodnie (przyjmuję tabletki), przed tabletkami miałam takie bóle, ale odkąd je przyjmuję to nigdy...

Jak myślicie, co mam zrobić? W mojej rodzinie był 2 przypadki raka. Ale nie w wieku 20 lat! Iść do lekarza? Ginekologa, onkologa, radiologa?

DZIĘKUJĘ za pomoc
la_meilleure jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-24, 17:56   #2
_Panther_
Raczkowanie

Dot.: Guzek w piersi + bolące sutki, co to może być :/

Cytat:
Napisane przez la_meilleure Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o pomoc bo nawet nie wiem do jakiego lekarza się z tym wybrać...

2 miesiące temu wyczułam spory, twardy guzek w piersi. Poszłam na USG, lekarz powiedział że to nic takiego (pewnie jakiś włókniaczek), nie stwierdził 'odgraniczonej struktury' jak to powiedział, i nie ma się czym martwić, nie wysłał mnie do innego lekarza powiedział że wszystko w porządku...

Guzek był i wciąż jest taki sam. A dodatkowo zaczęły mnie boleć piersi - 'pieką' mnie w środku, to samo z sutkami...

Okres dopiero za 2 tygodnie (przyjmuję tabletki), przed tabletkami miałam takie bóle, ale odkąd je przyjmuję to nigdy...

Jak myślicie, co mam zrobić? W mojej rodzinie był 2 przypadki raka. Ale nie w wieku 20 lat! Iść do lekarza? Ginekologa, onkologa, radiologa?

DZIĘKUJĘ za pomoc
Masz guza w piersi i przychodzisz z tym na forum? Nie wiesz do jakiego lekarza się wybrać? Może logopeda ci pomoże albo od razu idź do chirurga... Masz 20 lat? Jeśli wyczułaś jakąś zmianę powinnaś iść z tym od razu do ginekologa a nie po dwóch miesiącach zdecydowałaś się napisać tutaj. Lekarz musi to przebadać jeśli rzeczywiście masz guzka to pokieruję cię dalej. Jeszcze nigdy w życiu nie piekły mnie piersi ani nie spotkałam się z czymś takim.

Namieszałeś w mojej głowie jednym gestem, jednym słowem Zakochać się nie chciałam
_Panther_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-24, 19:03   #3
la_meilleure
Raczkowanie

Przecież napisałam, że byłam u ginekologa, a potem na USG. Tamten stwierdził, że nic mi nie jest... Nie mam skierowania do innego lekarza, ale chciałabym pójść gdzieś sama, tylko nie wiem gdzie -skoro ginekolog i lekarz od analizy USG nic nie stwierdzili....

Cytat:
Napisane przez _Panther_ Pokaż wiadomość
Masz guza w piersi i przychodzisz z tym na forum? Nie wiesz do jakiego lekarza się wybrać? Może logopeda ci pomoże albo od razu idź do chirurga... Masz 20 lat? Jeśli wyczułaś jakąś zmianę powinnaś iść z tym od razu do ginekologa a nie po dwóch miesiącach zdecydowałaś się napisać tutaj. Lekarz musi to przebadać jeśli rzeczywiście masz guzka to pokieruję cię dalej. Jeszcze nigdy w życiu nie piekły mnie piersi ani nie spotkałam się z czymś takim.
Stary 2013-03-24, 19:47   #4
empressofshadows
Raczkowanie

la meilleure
Ja bym Tobie radziła iść do onkologa,zarejestruj się ,pokaż wynik USG,przedstaw w czym rzecz i będziesz wszystko wiedziała.
Ja do onkologa chodzę na kontrolę od 15 lat,właśnie na kontrolę piersi,bo mają budowę dysplazją(czuć właśnie jakieś zgrubienia )
empressofshadows jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 08:32   #5
la_meilleure
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez empressofshadows Pokaż wiadomość
la meilleure
Ja bym Tobie radziła iść do onkologa,zarejestruj się ,pokaż wynik USG,przedstaw w czym rzecz i będziesz wszystko wiedziała.
Ja do onkologa chodzę na kontrolę od 15 lat,właśnie na kontrolę piersi,bo mają budowę dysplazją(czuć właśnie jakieś zgrubienia )
Onkolog od razu kojarzy mi się z nowotworem i długimi kolejkami, więc nawet o nim nie myślałam :p ale spróbuję podzwonić po przychodniach
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości