|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Guzek w piersi + bolące sutki, co to może być :/
Dziewczyny proszę o pomoc bo nawet nie wiem do jakiego lekarza się z tym wybrać...
2 miesiące temu wyczułam spory, twardy guzek w piersi. Poszłam na USG, lekarz powiedział że to nic takiego (pewnie jakiś włókniaczek), nie stwierdził 'odgraniczonej struktury' jak to powiedział, i nie ma się czym martwić, nie wysłał mnie do innego lekarza powiedział że wszystko w porządku... Guzek był i wciąż jest taki sam. A dodatkowo zaczęły mnie boleć piersi - 'pieką' mnie w środku, to samo z sutkami... Okres dopiero za 2 tygodnie (przyjmuję tabletki), przed tabletkami miałam takie bóle, ale odkąd je przyjmuję to nigdy... Jak myślicie, co mam zrobić? W mojej rodzinie był 2 przypadki raka. Ale nie w wieku 20 lat! Iść do lekarza? Ginekologa, onkologa, radiologa? DZIĘKUJĘ za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Guzek w piersi + bolące sutki, co to może być :/
Cytat:
![]()
"Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wredna (...) jest początkiem i końcem" Namieszałeś w mojej głowie jednym gestem, jednym słowem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Przecież napisałam, że byłam u ginekologa, a potem na USG. Tamten stwierdził, że nic mi nie jest... Nie mam skierowania do innego lekarza, ale chciałabym pójść gdzieś sama, tylko nie wiem gdzie -skoro ginekolog i lekarz od analizy USG nic nie stwierdzili....
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
la meilleure
Ja bym Tobie radziła iść do onkologa,zarejestruj się ,pokaż wynik USG,przedstaw w czym rzecz i będziesz wszystko wiedziała. Ja do onkologa chodzę na kontrolę od 15 lat,właśnie na kontrolę piersi,bo mają budowę dysplazją(czuć właśnie jakieś zgrubienia ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.