|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Krewetkomania
Moje drogie, jako wielka fanka krewetek, chciłabym podzielić się przepisem, na który natrafiłam dość niedawno i uważam, że jest wprost fenomenalny. Prosty i pyszny! W swoim żcyiu jadłam wiele, oj wiele potraw z krewetkami, ale ta na prawdę podbiła moje serce : pierwszy przepis w tym artykule: http://wonderfulword0.blogspot.com.e...nner-ever.html naj naj naj!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Krewetkomania
Ja za krewetkami jako takimi nie przepadam, ale przemycam je na przykład w takiej paście na chleb --> http://nakrytystoliczek.blogspot.no/...rewetkami.html i w tej postaci bardzo mi smakują
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Znam ten przepis
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam krewetki do tego stopnia, ze moge jesc same tylko podgotowane.
Dobrze komponują sie z paella, z makaronem, jako aperitif, zupa krewetkowa, ja chyba lubie w kazdej postaci. Z tym ze ja po prostu lubie ryby i owoce morza. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię też na maśle z pietruchą. Często w cieście piwnym, smażone na głębokim oleju z sosem koktajlowym z chilli.
Do tego curry, zupa z mlekiem kokosowym.... Achhhh Zapomniałam dodać sushi
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
jesli reklamujesz swoj blog to zrob to normalnie a nie podstepem- dodaj link w swoim podpisie
dwa - pisanie bloga w języku nie polski uwazam za idiotyzm trzy kocham krewetki każde a poniewaz sa pyszne same w sobie wiec nie wiele potrzebuję wystarczy maslo, wino i pietruszka
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc krewetki w restauracjach często są źle doprawione.możecie polecić jakąś typową orientalną knajpę?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.