Kto szykuje Wam kwiaty na salę? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 15:02   #1
cukraktywna
Zadomowienie

Kto szykuje Wam kwiaty na salę?

- Czy macie taką usługę wpisaną w cenę "od talerzyka" od hotelu/dworku/restauracji? Czy oferują Wam ją jako dodatkowo płatną? Czy według Was to się opłaca? Czy zrobią to profesjonalnie?
- Czy kupujecie i układacie kwiaty same? Jedziecie po nie na giełdę kwiatową? Wypożyczacie/kupujecie hurtowo wazony, czy właściciele sali zaoferowali Wam je do kwiatów? Jak szacujecie koszta samodzielnego wystrojenia sali kwiatami? Kiedy planujecie zająć się strojeniem sali? O której będziecie musiały wstać w dniu ślubu, by to zrobić?
- Czy wynajmujecie dekoratora? A może tylko florystę? Zdajecie się na jego gust, czy wskazujecie mu konkretną paletę kolorystyczną? Ile kosztuje taka usługa florystyczna w Waszej okolicy?

Ja muszę przyznać, że baardzo się waham. Mam kilka gotowych pomysłów na aranżacje kwiatowe, ale czy uda mi się profesjonalnie skomponować bukiety z żywych kwiatów? Powinnam skorzystać z uprzejmości właścicieli dworku i zdać się na ich dekoracje kwiatowe? Wynająć florystkę?
Jak to wyglądało/ wygląda u Was?

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 15:14   #2
monikkad
Wtajemniczenie

Dot.: Kto szykuje Wam kwiaty na salę?

Ja robię wesele w hotelu sieciówce i oni tam od razu gwarantują już w cenie za "talerzyk" całą dekorację kwiatową sali, więc kompletnie się tą sprawą nie przejmuję Jedyne co mam zrobić to powiedzieć im jaki chcę kolor przewodni

A i wystroje sali robią piękne, więc tak - opłaca mi się to
Stary 2013-02-12, 15:44   #3
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Ja robię wesele w hotelu sieciówce i oni tam od razu gwarantują już w cenie za "talerzyk" całą dekorację kwiatową sali, więc kompletnie się tą sprawą nie przejmuję Jedyne co mam zrobić to powiedzieć im jaki chcę kolor przewodni

Moja sala gwarantowała wazony (różne rodzaje) ale kwiaty sama kupowałam. Z racji, że nie bardzo się na układaniu kwiatów znam, to na stołach stały wysokie wazony z czosnkami ozdobnymi - gigantami a dekoracje na nasz stół zrobiła zaprzyjaźniona florystka z czosnków i kwiatów jakie miałam w bukiecie. Na szczęście wyszło to tanio i wg mnie wyglądało w porządku.
Salę dekorowałam sama w piątek, kwiaty też zostały przywiezione już w piątek. W sobotę nie musiałam już tam zaglądać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wesele (4) copy.jpg (90,6 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wesele (6) copy.jpg (79,4 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wesele (18) copy.jpg (77,3 KB, 87 załadowań)

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 16:53   #4
Anaelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
- Czy macie taką usługę wpisaną w cenę "od talerzyka" od hotelu/dworku/restauracji? Czy oferują Wam ją jako dodatkowo płatną? Czy według Was to się opłaca? Czy zrobią to profesjonalnie?
- Czy kupujecie i układacie kwiaty same? Jedziecie po nie na giełdę kwiatową? Wypożyczacie/kupujecie hurtowo wazony, czy właściciele sali zaoferowali Wam je do kwiatów? Jak szacujecie koszta samodzielnego wystrojenia sali kwiatami? Kiedy planujecie zająć się strojeniem sali? O której będziecie musiały wstać w dniu ślubu, by to zrobić?
- Czy wynajmujecie dekoratora? A może tylko florystę? Zdajecie się na jego gust, czy wskazujecie mu konkretną paletę kolorystyczną? Ile kosztuje taka usługa florystyczna w Waszej okolicy?

Ja muszę przyznać, że baardzo się waham. Mam kilka gotowych pomysłów na aranżacje kwiatowe, ale czy uda mi się profesjonalnie skomponować bukiety z żywych kwiatów? Powinnam skorzystać z uprzejmości właścicieli dworku i zdać się na ich dekoracje kwiatowe? Wynająć florystkę?
Jak to wyglądało/ wygląda u Was?
u nas sala standardowo daje albo żywe kwiatki - dosłownie 2-3 w wazoniku albo "piękne" sztuczne bukiety
ja chcę mieć piękne kwiaty na weselu bo poza tym nie będzie żadnych innych dekoracji więc zdecydowałam się na florystkę
ceny są oczywiście baaardzo różne: jedne firmy życzą sobie za całość ok 2 tys zł; inne chcą za taką samą (czy na pewno ) usługę 500 zł.
My wydamy na kwiatową dekorację sali ok 1000-1200 zł: bukiet przed młodymi oraz ok 8 wysokich szklanych tub z dosyć dużymi bukietami
ustalam z florystką kolorystykę bukietów i z grubsza jakie kwiaty mają być użyte - reszta w jej rękach
a! i jeszcze wazony ona nam wynajmuje bo te co są na sali nie podobają mi się

nowy login - stara wizażanka
Anaelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 08:49   #5
paula1109
BAN stały

Sale gdzie wynajmujemy właściciel może też udekorować żywymi kwiatami i u niego taka dekoracja to koszt 1700zł !!!
Odrazu z tej opcji zrezygnowałam po co mi tyle żywych kwiatów,
sama na własną rękę załatwiam w kwiaciarni
paula1109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 18:43   #6
puchaczmalinowy
Rozeznanie

U nas też żywe kwiaty w cenie "od talerzyka" ale jeszcze nie wiem jak z wykonaniem, ale pani zajmująca się obsługą wesela jest mega kontaktowa i pewnie nie będzie problemu z tym, że połączymy nasze wizję z jej doświadczeniem w organizowaniu takich imprez.
Tylko salę we własnym zakresie musimy udekorować - wszystko jest, tylko nie ma komu tego zakładać, ale to nawet lepiej bo zawsze zaangażuje się więcej rodziny i będą dumni, że brali czynny udział w organizacji ślubu

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 20:38   #7
laska4
BAN stały

U mnie dekoracja jest w cenie talerzyka,więc problem z głowy
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 15:21   #8
myszeczka87
Zadomowienie

My sami będziemy dekorować...Właścicielka Sali daje nam do dyspozycji jakieś świeczniki, wazoniki itp...Ale Sala jest na tyle ładna, że nie chcemy żeby zginęło jej piękno pod wielką ilością kwiatów...Na pewno będziemy mieć dekorację na stole przed nami (stół gdzie siedzą Państwo Młodzi i świadkowie)...
Ale zastanawiamy się czy na stołach Gości będziemy ustawiać kwiaty, chcę żeby Goście mogli swobodnie rozmawiać i się widzieć przede wszystkim...A nie żeby musieli kwiaty przestawiać...
myszeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 15:43   #9
lala2506
Zakorzenienie

U nas kwiaty (żywe) w cenie
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 21:21   #10
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
U nas kwiaty (żywe) w cenie
U nas niby też, ale tylko skromniutkie i białe

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-18, 11:47   #11
paula1109
BAN stały

też myślę o storczykach,ale na szwedzki stół.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 16:23   #12
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
U nas niby też, ale tylko skromniutkie i białe
A my mozemy wybrać jakie chcemy w zaleznosci od sezonu
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 17:33   #13
mariii90
Przyczajenie

My musieliśmy sami ozdabiać salę, na sali oferowali nam swoje dekoracje (oczywiście dodatkowo płatne) dlatego zdecydowaliśmy się na florystę ( florakreator-polecam ) i byłam bardzo zadowolona z tej decyzji - wszystko było stonowane i minimalistyczne tak jak lubię, z florystą świetnie się dogadaliśmy, a on miał tak nieziemskie pomysły że chciałoby się mieć jeszcze ze dwa śluby
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stol1.jpg (93,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stol2.jpg (91,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stol3.jpg (84,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stol4.jpg (106,4 KB, 33 załadowań)
mariii90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 00:41   #14
bezaczek7
Zakorzenienie

u nas były w cenie, ale małe bukieciki i chyba po jednym czy po dwóch na stole(klasyczna podkowa, czyli 3 stoły). już do końca nie pamiętam. pamiętam tylko, ze dekoracje ścienne z żółtych sztucznych kwiatków nie ściągnęli i zobaczyłam je potem na zdjęciach a moim kolorem było bordo
pamiętam, że przy rozmowie z właścicielem sali mówił, że oni zapewniają kwiaty w cenie i zawsze były to goździki w danym kolorze zgodzili się, by tym razem zamówić róże a wesel mieli naprawdę sporo już za sobą, dosyć znane miejsce w naszych okolicach
wesele miałam 2,5 roku temu. to było moje pierwsze, na którym byłam i wszystko pamiętam (nie liczę tego w wieku lat około ośmiu, gdzie byłam trochę, ale nic nie pamiętam). nie miałam jakiegoś doświadczenia, nie widziałam wystroju innych sal, nie wiedziałam na co zwrócić uwagę, na ile mogę sama coś zmieniać, praktycznie wszystkiego dowiadywałam się z internetu. nie przywiązywałam takiej wagi do kwiatów, ale dobrze, że pomimo że prosiliśmy o kupony lotto zamiast nich, to sporo osób je kupiło. nawet nie wiem kto wpadł na pomysł, by je wszystkie postawić przed naszym stołem-one bardziej ożywiły to wnętrze
szczerze mówiąc wtedy nawet nie znałam pojęcia florysta na zasadzie osoby urządzającej wystrój sali, dla mnie florysta to była osoba pracująca po prostu w kwiaciarni. nie wiem, albo się to pojawiło potem, albo mieszkam w tak małej miejscowości, że u nas takiej osoby nie ma w każdym razie do dziś nie słyszałam, by ktoś z moich znajomych mówił o wynajęciu osoby do strojenia kwiatami jakiegokolwiek miejsca, by jechać z tą osobą na miejsce, dogadywać się gdzie co postawić itp. (nawet do końca nie wiem jak wygląda taka współpraca z florystą, czuję się staro a mam 24 lata )
edit: w załącznikach moje foty. jak patrzę na "teraźniejsze" wystroje, to ten mój to masakra była
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0054.jpg (152,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0028.jpg (120,7 KB, 46 załadowań)
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35

Edytowane przez bezaczek7
Czas edycji: 2013-02-21 o 00:48
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 17:47   #15
clara099
Raczkowanie

zwykle są w cenie, z wazonami, ale nie ma, co liczyć na oryginalne kompozycje... standardowo kilka kwiatków (zwykle róż) i dużo "zielonego". nie ma kto się tym zajmować. lepiej chyba samemu dopilnować i wydać kilka groszy na ładne dekoracje. to na sali goście spędzają najwięcej czasu...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 09:20   #16
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Część dekoracji kwiatowej zrobiła właścicielka sali, drugą część stanowiły nasze bukiety ślubne, które były za nami. Dodatkowo nie płaciliśmy.
Stary 2013-02-26, 19:04   #17
misiadelko
BAN stały

U nas w cenie są tylko pojedyncze róże w wazonach, więc chcieliśmy sami sobie robić dekoracje, ale wyszło w końcu tak, że za kwiaty zapłacę dekoratorce a ona za darmo zrobi mi kompozycje. Chcę tylko jakieś niskie i ładne.
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 15:34   #18
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość

Dokladnie tak samo

Nie widze sensu bardziej bogatego zdobienia sali. Beda jeszcze kwiaty od gosci zapewne jak zwykle.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-21, 10:12   #19
Zaproszenia_KaDa
Przyczajenie

Aby zmniejszyć koszty wesela można do dekoracji Sali zatrudnić utalentowaną koleżankę. Wiele osób ma wyobraźnię i potrafi przepięknie udekorować salę, wystarczy razem zaprojektować i wykonać. Najpiękniej oczywiście wyglądają świeże kwiaty i tu proponuję giełdy kwiatowe takie jak np. w Krakowie na Bronowicach, gdzie są ceny hurtowe i tu właśnie zaopatrują się same kwiaciarnie.
Trochę pracy przy tym jest, ale satysfakcja ogromna
Zaproszenia_KaDa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 16:38   #20
paula1109
BAN stały

mi się podobają pojedyńcze kwiatki w wąskich przeźroczystych wazonikach i takie planuję zrobić.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

nie mogę znaleść takiego wazonika jak chcę ale daję podobne https://www.google.pl/search?hl=pl&c...%3B2560%3B1440

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150563/

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10067655/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości