|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kto szykuje Wam kwiaty na salę?
- Czy macie taką usługę wpisaną w cenę "od talerzyka" od hotelu/dworku/restauracji? Czy oferują Wam ją jako dodatkowo płatną? Czy według Was to się opłaca? Czy zrobią to profesjonalnie?
- Czy kupujecie i układacie kwiaty same? Jedziecie po nie na giełdę kwiatową? Wypożyczacie/kupujecie hurtowo wazony, czy właściciele sali zaoferowali Wam je do kwiatów? Jak szacujecie koszta samodzielnego wystrojenia sali kwiatami? Kiedy planujecie zająć się strojeniem sali? O której będziecie musiały wstać w dniu ślubu, by to zrobić? - Czy wynajmujecie dekoratora? A może tylko florystę? Zdajecie się na jego gust, czy wskazujecie mu konkretną paletę kolorystyczną? Ile kosztuje taka usługa florystyczna w Waszej okolicy? Ja muszę przyznać, że baardzo się waham. Mam kilka gotowych pomysłów na aranżacje kwiatowe, ale czy uda mi się profesjonalnie skomponować bukiety z żywych kwiatów? Powinnam skorzystać z uprzejmości właścicieli dworku i zdać się na ich dekoracje kwiatowe? Wynająć florystkę? Jak to wyglądało/ wygląda u Was?
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kto szykuje Wam kwiaty na salę?
Ja robię wesele w hotelu sieciówce i oni tam od razu gwarantują już w cenie za "talerzyk" całą dekorację kwiatową sali, więc kompletnie się tą sprawą nie przejmuję
![]() ![]() A i wystroje sali robią piękne, więc tak - opłaca mi się to ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Salę dekorowałam sama w piątek, kwiaty też zostały przywiezione już w piątek. W sobotę nie musiałam już tam zaglądać ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja chcę mieć piękne kwiaty na weselu bo poza tym nie będzie żadnych innych dekoracji więc zdecydowałam się na florystkę ![]() ceny są oczywiście baaardzo różne: jedne firmy życzą sobie za całość ok 2 tys zł; inne chcą za taką samą (czy na pewno ![]() My wydamy na kwiatową dekorację sali ok 1000-1200 zł: bukiet przed młodymi oraz ok 8 wysokich szklanych tub z dosyć dużymi bukietami ![]() ustalam z florystką kolorystykę bukietów i z grubsza jakie kwiaty mają być użyte - reszta w jej rękach ![]() a! i jeszcze wazony ona nam wynajmuje bo te co są na sali nie podobają mi się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Sale gdzie wynajmujemy właściciel może też udekorować żywymi kwiatami i u niego taka dekoracja to koszt 1700zł !!!
Odrazu z tej opcji zrezygnowałam po co mi tyle żywych kwiatów, sama na własną rękę załatwiam w kwiaciarni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
U nas też żywe kwiaty w cenie "od talerzyka" ale jeszcze nie wiem jak z wykonaniem, ale pani zajmująca się obsługą wesela jest mega kontaktowa i pewnie nie będzie problemu z tym, że połączymy nasze wizję z jej doświadczeniem w organizowaniu takich imprez.
Tylko salę we własnym zakresie musimy udekorować - wszystko jest, tylko nie ma komu tego zakładać, ale to nawet lepiej bo zawsze zaangażuje się więcej rodziny i będą dumni, że brali czynny udział w organizacji ślubu ![]()
![]() |
#7 |
BAN stały
|
U mnie dekoracja jest w cenie talerzyka,więc problem z głowy
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
My sami będziemy dekorować...Właścicielka Sali daje nam do dyspozycji jakieś świeczniki, wazoniki itp...Ale Sala jest na tyle ładna, że nie chcemy żeby zginęło jej piękno pod wielką ilością kwiatów...Na pewno będziemy mieć dekorację na stole przed nami (stół gdzie siedzą Państwo Młodzi i świadkowie)...
Ale zastanawiamy się czy na stołach Gości będziemy ustawiać kwiaty, chcę żeby Goście mogli swobodnie rozmawiać i się widzieć przede wszystkim...A nie żeby musieli kwiaty przestawiać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
U nas kwiaty (żywe) w cenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
U nas niby też, ale tylko skromniutkie i białe
![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
też myślę o storczykach,ale na szwedzki stół.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
My musieliśmy sami ozdabiać salę, na sali oferowali nam swoje dekoracje (oczywiście dodatkowo płatne) dlatego zdecydowaliśmy się na florystę ( florakreator-polecam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
u nas były w cenie, ale małe bukieciki i chyba po jednym czy po dwóch na stole(klasyczna podkowa, czyli 3 stoły). już do końca nie pamiętam. pamiętam tylko, ze dekoracje ścienne z żółtych sztucznych kwiatków nie ściągnęli i zobaczyłam je potem na zdjęciach
![]() ![]() pamiętam, że przy rozmowie z właścicielem sali mówił, że oni zapewniają kwiaty w cenie i zawsze były to goździki w danym kolorze ![]() ![]() ![]() wesele miałam 2,5 roku temu. to było moje pierwsze, na którym byłam i wszystko pamiętam (nie liczę tego w wieku lat około ośmiu, gdzie byłam trochę, ale nic nie pamiętam). nie miałam jakiegoś doświadczenia, nie widziałam wystroju innych sal, nie wiedziałam na co zwrócić uwagę, na ile mogę sama coś zmieniać, praktycznie wszystkiego dowiadywałam się z internetu. nie przywiązywałam takiej wagi do kwiatów, ale dobrze, że pomimo że prosiliśmy o kupony lotto zamiast nich, to sporo osób je kupiło. nawet nie wiem kto wpadł na pomysł, by je wszystkie postawić przed naszym stołem-one bardziej ożywiły to wnętrze ![]() szczerze mówiąc wtedy nawet nie znałam pojęcia florysta na zasadzie osoby urządzającej wystrój sali, dla mnie florysta to była osoba pracująca po prostu w kwiaciarni. nie wiem, albo się to pojawiło potem, albo mieszkam w tak małej miejscowości, że u nas takiej osoby nie ma ![]() ![]() edit: w załącznikach moje foty. jak patrzę na "teraźniejsze" wystroje, to ten mój to masakra była ![]()
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2013-02-21 o 00:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
zwykle są w cenie, z wazonami, ale nie ma, co liczyć na oryginalne kompozycje... standardowo kilka kwiatków (zwykle róż) i dużo "zielonego". nie ma kto się tym zajmować. lepiej chyba samemu dopilnować i wydać kilka groszy na ładne dekoracje. to na sali goście spędzają najwięcej czasu...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Część dekoracji kwiatowej zrobiła właścicielka sali, drugą część stanowiły nasze bukiety ślubne, które były za nami. Dodatkowo nie płaciliśmy.
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
U nas w cenie są tylko pojedyncze róże w wazonach, więc chcieliśmy sami sobie robić dekoracje, ale wyszło w końcu tak, że za kwiaty zapłacę dekoratorce a ona za darmo zrobi mi kompozycje. Chcę tylko jakieś niskie i ładne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Nie widze sensu bardziej bogatego zdobienia sali. Beda jeszcze kwiaty od gosci zapewne jak zwykle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Aby zmniejszyć koszty wesela można do dekoracji Sali zatrudnić utalentowaną koleżankę. Wiele osób ma wyobraźnię i potrafi przepięknie udekorować salę, wystarczy razem zaprojektować i wykonać. Najpiękniej oczywiście wyglądają świeże kwiaty i tu proponuję giełdy kwiatowe takie jak np. w Krakowie na Bronowicach, gdzie są ceny hurtowe i tu właśnie zaopatrują się same kwiaciarnie.
Trochę pracy przy tym jest, ale satysfakcja ogromna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
mi się podobają pojedyńcze kwiatki w wąskich przeźroczystych wazonikach i takie planuję zrobić.
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- nie mogę znaleść takiego wazonika jak chcę ale daję podobne https://www.google.pl/search?hl=pl&c...%3B2560%3B1440 ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150563/ ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10067655/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.