![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Trwały (!!!) lakier do paznokci
Dziewczyny, poradźcie mi proszę naprawdę trwały lakier do paznokci. Te, które do tej pory stosowałam i stosuję na drugi dzień już odpryskują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Trwały (!!!) lakier do paznokci
Ja jeszcze takiego nie spotkałam. Ale ja ich rzadko urzywam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
dziewczyna napisał(a):
> Ja jeszcze takiego nie spotkałam. No własnie ![]() Ale może ktoś ma lepsze doświadczenia z lakierami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
niestety na naturalnej płytce paznokcia lakiery trzymają się krótko, a jeszcze przyspieszają to codzienne zajęcia (mycie rąk, kąpiele, mycie naczyń itp)
ja robie tak: odżywka, później maluje pazurki tak jak sobie danego dnia wymyśliłam i na to utwardzacz. Następnego dnia kłade kolejną warstwe utwardzacza... i tak robie do czasu aż nei zacznie sie odpryskiwać... pomaga (przynajmniej w moim przypadku) Używam różnych lakierów ale najwięcej mam Inglota ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja od niedawna testuje nailfinity max factora http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=6093
i musze przyznac, ze sie nawet trzyma, ale nic by pewnie z tego nie bylo gdyby nie moje sprzety domowe ![]() Paznokcie beda dluzej nosic lakier jak nie beda zbyt dlugie (o wygladzie migdalka) i przed lakierowaniem dokladnie wypolerujesz i odtluscisz plytke. Jesli nie uzywam tego max factora to dobry jest tez na pomalowany paznokiec utwardzacz revlona http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4770 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio uzywalam bordowego lakieru Terranova i nawet trzymal sie okolo 5 dni. Kosztuje 10 zl.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja używam raczej tych z górnej półki, ale one też nie są doskonałe.
Stosuję taki trick - żadnych baz pod lakier bo wtedy faktycznie odpryskuje i nie chce zaschnąć porządnie. Kładę kolorowy lakier, z regóły 2 warstwy i potem maluję pazurki Sally Hansen Diamond Shine. Fantastycznie przyspiesza schnięcie lakieru, utwardza go i pazurki ślicznie sie błyszczą. Wiele kobiet myśli potem, że mam tipsy i pyta mnie w którym gabinecie je robiłam, a ja w życiu tipsów nie miałam ![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Często problemem jest nierówna płytka paznokciowa.Ja od czasu do czasu stosuje blok (ale nie czesto bo "odchudza" płytkę) i przed każdym piłowaniem poleruje paznokcie.Może Tobie to też pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam czerwienie...wszelakie i prawie zawsze maluje paznokcie na czerwony, bordowyt itp. Przetestowalam ogromniasta liczbe lakierow i ostatnio policzylam, ze samych czerwonych/bordowych mam 25
![]() ![]() Ostatnio na targach zaopatrzylam sie w kolejne kolory lakierow Golden rose..po targach od razu jednym z nich pomalowalam i na razie nie ma sladow 'zmeczenia' lakieru na moichpaznokciach. Dlatego przestalam kupowac lakiery za 85zl na rzecz Golden Rose. Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
dla mnie metoda to malowanie lakierem zaraz po zmyciu poprzedniego: płytka jest wtedy idealnie odtłuszczona dzięki zmywaczowi, i lakier trzyma się zdecydowanie lepiej. Ostatnio najtrwalszy, jaki mam, jest L'oreal Ceramide Resist. Trzyma się dłużej od Lancome
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A znasz może YSL Nail Lack 28? Albo Matador Chanel? To moje ukochane czerwienie, szczególnie YSL (teraz wprowadzają nową kolorówke i boje sie że go wycofają - niecierpię T. Forda
![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, mam problem, co zreszta wydaje sie oczywiste, skoro odwazylam sie rozpaczac watek. Maluje paznokcie rzadko i zazwyczaj kiedy pragne poprawic sobie humor, ale efekt utrzymuje sie zazwyczaj kilka godzin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: lakier szybko odpryskuje
a uzywasz utwardzacza??
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
No niestety uzywam. Przez kilka lat zdazylam wyprobowac kilku, ale moze istnieje ten najlepszy a ja o nim nic nie wiem. Wiesz utwardzacz przedluza mi zywotnosc lakieru o kilka godzin.Naprawde nie wiem co robic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Staraj sie zawsze aby przed nalozeniem lakieru paznokcie byly jak najbardziej odtluszczone. Zwroc uwage na zmywacz, bo teraz wyszly juz takie natluszczajace. Uzywanie utwardzacza tez pomoze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jeżeli znajdziesz jakiś dobry utwardzacz, to chyba pomoże, ale chyba nie na długo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
No nie wiem sama. Wczoraj pomalowane wieczorem, potem dwie warstwy utwardzacza Killys a dzis po poludniu"kiszka" - tzn lakier odchodzi platami.Powoli zaczynam sie wsciekac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Przed pomalowaniem paznokcie przetrzyj zmywaczem z acetonem następnie nałóż na płytkę podkład pod lakier - odżywkę, ewentualnie utwardzacz (jak najcieńszą warstwę) a na to lakier równiez jak najmniejszą warstwę.
Pamietaj im cieńsza warstwa lakieru tym lepsza przyczepność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dot.: Trwały (!!!) lakier do paznokci, odpryskiwanie lakieru.
Dziekuje bardzo za pomoc.Sprobuje dzis pomalowac paznokcie wedlug rad.zobaczymy jakie beda efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Zanim nie zaczęlam nosić tipsów też miałam taki problem - lakiery ( a używałam głownie tych z górnej pólki - Helenka,Dior, YSL,Chanel) trzymały się gora 2 dni.. i nie pomagało odtłuszczanie, matowienie, mnostwo warstw bazy i utwardzacza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
wczesniej uzywalam tylko inglota-trzymal sie do 3 dni-wiadomo najgorzej wyglada odpryskujacy french.
Kupilam lakier miss selena(golden rose) trzymaja sie 5-7 dni i kosztuja tylko 2,5 dla mnie to odkrycie roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Dot.: Trwały (!!!) lakier do paznokci
Witaj, mogę Ci śmiało polecić lakiery MAYBELLINE-COLORAMA.Po nałożeniu dwóch warstw lakier trzyma się do tygodnia czasu.nie odpryskuje tylko ew.min ściera się na końcach paznokci.Lakier kosztuje ok.8 zł i jest na prawdę super,a uwierz mi,ja pracuję w rękawiczkach lateksowych które prztspieszają odpryskiwaniu lakieru.Jedyną wadą jest to że stosunkowo niewielka jest gama kolorystyczna,ale nie jest najgorzej,nawet są tam kolorki do french manicure.pozdrawiam,odpis z jak wypróbujesz
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Lakierów przetestowałam już setki,i te z najwyższej półki( YSL, Dior, Chanel) jak i te tanie (Golden Rose, Wibo, Astor, Maybelline) i szczerze mówiąc, bardzo przypasował mi lakier Wibo "Your Fantasy" ok. 5 zł.
Używam czerwonego ( nr.13) i bez żadnych baz i utwardzaczy, trzyma się na mich paznokciach ok. 6 dni.Ładnie pokrywa płytke, nie odpryskuje, i TUTAJ DUŻY PLUS, fajnie lśni. ![]() Jeżeli każdy lakier odpryskuje, a liczysz na stały efekt polecam żel ![]() Myśle jednak, że warto wypróbować ten lakier, ponieważ cena jest bardzo korzystna, a może akuratnie, sprawdzi się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ja przed malowaniem paznocki przecieram plytke odtluszczaczem ( sa tanie na allegro) do tego ze 2 wartswy lakieru i o- cala filozofia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Żaden lakier nie da identycznego efektu na dwóch osobach. Chodzi mi o prace wykonywane w domu. Swoje paznokcie maluje często, nawet codziennie. Czasami emalia nie wytrzyma nawet kąpieli, co dobija mnie najbardziej. Teraz przekonałam się do lakierów golden rose i miss sporty. Polecam stosowanie odżywek pod lakier.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
tak jak mugos już napisała, trwałość lakieru różni się w zależności od osoby, ale wydaje mi się, że ważna jest też twardość pazurków, na sztucznych paznokciach lakiery utrzymują się bardzo długo m.in. dlatego, że są twarde i nie wyginają się w trakcie jakichkolwiek prac. Ja mam dość twarde paznokcie i większość lakierów utrzymuje mi się długo. Dlatego polecam smarować paznokcie na noc maścią z wit. A (w aptece kosztuje ok5 zł) oraz malowanie wystających brzegów paznokci od spodu utwardzaczem. Powinno pomóc.
pzdr
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
a moim ostatnim odkryciem jest miss sporty ale tylko jeden kolor niestety. jest mocno wakacyjny taki intenywny pomarańczowo-rózowy.. cięzko mi określic dokladnie.. numer bodajże 28 bez baz i utwardzaczy trzyma sie spokojnie 4-5 dni a z racji zawodu czesto myję ręce, więc to nie lada osiągnięcie. Szkoda tylko, że tej samej firmy lakier koloru czerwonego nie trzyma sie juz tak długo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trwały (!!!) lakier do paznokci
Wypróbuj JOKO ceramiczna nano powłoka (koszt ok. 8,50 zł). Tanie, a przedłuży trwałość lakieru na paznokciach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Właśnie JOKO! Trwały a co najlepsze on w tym słoiczku po 2 latach jest ciągle nie zgęstniały! I jeszce Golden Rose, albo Miss Selene (takie male bardzo lakierki to są.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.