|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() ...czym potraktowac jeczmien?
?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...czym potraktowac jeczmien?
jezeli masz na mysli ten w okolicy oka, to chyba mozna cieplym okładem z rumianku w saszetkach
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
potrzyj obraczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Imą,ale złota obrączka pomoże. Sprawdziłam to na swoim oku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mówi się, że czarna nitka zawiązana na placu też pomaga, i jak wyżej złota obrączka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Chociaż wydaję mi się, że rumianek byłby bardziej wskazany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
rob poprostu cieple oklady, zloto pomaga bo poprzez pocieranie obraczki przewodzi cieplo i jeczmien po nagrzaniu peka
![]() rumianek jest dobry ale wiele osob odradza poniewaz moze powodowac przeniesienie sie bakterii, pozaty goraca saszeta herbaty jako oklad tez pomaga...ale nie ma cieknac z tego, chodzi poprostu o dopasowanie sie tej torebeczki do oka(dlateho polecaja rumianek i herbate w torebce) pozatym jak zagotujesz kilka lyzek siemia lnianego i ta zelatynke wlejesz a na plotno i je zwiazesz bedziesz miala swietna torebeczke na oklady, a potem tylko podgrzewaj w mikrofali ![]() aaa i zdecydowanie zmien tusz i cienie ktore uzywasz bo zapalenie bakteryjne czesto dostaje sie poprzez kosmetyki...przedewszystk im tusz ja musialam wyrzucic ich wiele ale przynajmniej nie pojawil sie nastepny jeczmien |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
polecam JAJKO :P
ugotuj jajko na twardo, poczekaj aż przestanie parzyć i przez jakąś chusteczką [dla higieny] takim ciepłym jajkiem przykładaj ile się da ![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
przykladaj berdzo cieple oklady z rumianku lub swietlika- jeczmien dojrzewa w cieple a gdy peka pod wplywem ciepla dopiero wowaczas znika ;-)
mi bardzo czesto robily sie takie gulki na oku ( okolo 5 razy w ciagu 3 miesiecy ) i dopiero jak poszlam do okulisty to dowiedzialam sie ze to nie jeczmien tylko gradowka ( wypelniona ropa ) dostalam masc i krople ( lacznie za 6 zl taniocha ) i przeszlo po 2 dniach a gdy leczylam sie sama to meczylam sie okolo tygodnia ;-)
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o jęczmień koło oka to ja nic z nim nie robiłam i sam mi zszedł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Pocieranie złotą obrączką i zażycie kilku tabletek wit.A.
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
co do gradowki, czesto one wlasnie pojawiaja sie z dojrzalego nie wyleczonego jeczmienia, to jest typowo stan zapalny powieki, niestety wiem co to znaczy do tego stopnia ze w grudniu mialam usuwane chirurgicznie 3 z jednego oka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.