|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
fashion mama - odzież ciążowa z prawdziwego zdarzenia
witam wszystkie mamy!
jestem mamą pracującą i to w bardzo "ważniackim" biurze gdzie dress code to podstawa wizerunku firmy; nie mogę sobie pozwolić na "zastępcze ciuchy" bo ulgi dla mnie w tym temacie nie ma; firma ma styl jaki ma (czyli top trendy zespół młodych ludzi i podobne bzdury) i muszę się dostosować; temat pytanie - gdzie robicie zakupy? bo sądzę że nie jestem jedyna, która dzień w dzień nieskazitelnie musi przylegać wyglądem do reszty? no ale jest brzuszek....i jak tu być fashion mama? we Wrocławiu ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: fashion mama - odzież ciążowa z prawdziwego zdarzenia
Witaj!
Generalnie to ciężko z tym ubieraniem w ciąży.Ja szukałam bardzo długo sukienki na ślub cywilny i nic nie mogłam znaleźć ![]() ![]() Jeżeli chodzi o ubrania do pracy to możesz poszukać w zwykłych sklepach np.koszul odcinanych pod biustem itd. Ps.Ja sie bardzo cieszę,że nie musiałam zbytnio zwracać uwagi na strój chodząc do pracy bo byłby problem.Życzę zatem powodzenia! ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
na traugutta otworzyli ostatnio nowy sklep z odzieżą ciążową, taki dość elegancki z zewnątrz więc chyba ciuchy tez ładne mają,
nie byłam w środku ale codzinnie obok przejeżdżam samochodem ![]() sklep jest na końcu ulicy po lewej stronie, jak się jedzie od centrum, kawałek za szpitalem ... tylko nie pamiętam jak się nazywa, jakis czarny szyld mają i nazwę z tekstem po angielsku ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja sobie taka koszulę upolowałam
![]() http://www.bella-mamma.pl/RYANNE_bia...azowa-757.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
co ja mogę polecić dobrą krawcową
![]() dodatkowo niezmiennie h&m internet to potęga np http://www.modanaciaze.pl/index.php/moda ja dodatkowo kupowałam sporo rzeczy w normalnych sklepach tylko odpowiednio skrojonych do ok 7 m ciąży sprawdzały się idealnie ![]() ![]() myślę że jesli masz fundusze spokojnie jak to ujełaś "się dostosujesz" ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
La Moderatoiure
|
W Mothercare widziałam ciuszki dla kobiet w ciąży. W H&M też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
wszystko super, ale internet jakoś mi nie służy, co zamówiłam to albo zły rozmiar wycelowałam, albo dobry ale fason nie ten, fajne sklepy to w Krakowie są chodziłam z koleżanką jak byłam u niej bo "zaciążyła", a teraz to potrzebuję w ogóle elegancką kieckę bo mamy wizyte prezesów, chyba wolne wezmę na chorowanie bo nie wydam majątku na 2 wizytacje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
kurcze dałam się nabrać na reklame sprytnie ukrytą
![]() no cóż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Przyznaję, że ubrani ciążowe to u nas duży problem. Ja na szczęście, nie musiałam się jakoś specjalnie ubierać (wystarczające są bawełniane bluzki, sweterki i bluzki koszulowe odcinane pod biustem). Gdybym musiała, to miałabym problem.
Z ubrań ciążowych zakupiłam jedynie jeansy oraz rajtuzy i legginsy w H&M. Ale i tam jest niewielki wybór. Bo i w kwestii rajtuz i legginsów producenci uznali, że kobieta w ciąży zechce nosić wyłącznie czarne ![]() Także jedyne co mogę poradzić, to wybranie się do H&M i zakup dwóch par spodni (np. jeansy i czarne) oraz czarne lub szare rajstopy. I w sklepach nieciążowych zakup bluzek odcinanych pod biustem (szczególnie białe, koszulowe) i mały oraz, wręcz przeciwnie obszerny, fajny sweter, które można założyć na elegancką bluzkę. I naturalnie zabawa dodatkami, bo fajna biżuteria oraz szal ozdobią każdy strój. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
na szczęście mój kierownik pod koniec ciąży pozwolił mi na przychodzenie do pracy w dresie i kapciach (bylebym z biura na korytarzu ludziom się nie pokazywała
![]() Tak jak pisały dziewczyny podstawą są jedne 'wizytowe' spodnie, jakieś jeansy plus leginsy, jeżeli musisz wyglądać bardzo biurowo to może jakaś ładna czarna spódnica? A do tego tuniki, bluzki odcięte pod biustem i to niekoniecznie te ze sklepów z odzieżą ciążową. Myślę że dobre ubranie to również dodatki. Jeżeli kupisz biały 'tunikogolf' i ubierzesz go do czarnych spodni to piękny naszyjnik, korale + żakiet sprzed ciąży którego przecież wcale nie musisz zapinać zapewne dadzą dobry efekt. Jeżeli chodzi o polecenie sklepów to chyb nic nie doradzę. W już wspomnianym H&M kupiłam dwie pary spodni które były moją bazą (dwie pary + spódniczkę pożyczyła mi koleżanka) a bluzki i tuniki o były zdobycze w second hand-ach oaz na dworcu Świebodzkim ![]() ![]()
Mówią że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
szeryfcio
|
Najpiękniejsze ubrania ciążowe jakie widziałam to firmy 9 fashion. Oni mają właśnie dużo eleganckich ciuszków. I bardzo dobre jakościowo. Tyle, że drogie niestety.
![]() |
#14 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
To nie takie trudne być fashion mamą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.