![]() |
#1 |
Wizażowy Kot Igor
|
Chamy, chamki i chamskie
Od pewnego czasu nosiłam się z zamiarem napisania tego postu, bo od pewnego czasu słowa wymienione w temacie widuję w postach przy okazji różnych tematów i w różnych wątkach. Nie tak dawno cała grupa Wizażanek została określona mianem "chamek" a ich wypowiedzi były ocenione jako" chamskie" przez Autorkę wątku tylko dlatego, że dziewczyny szczerze wyraziły swoje zdanie w prezentowanym przez Nią zagadnieniu/problemie. Proszę mi wybaczyć, że nie podam linka do tego wątku ale nie piszę tego postu po to, by kogoś ośmieszyć i nakręcić forumowy flame a zainteresowane Wizażanki zapewne i tak pamiętają ten wątek.
Drodzy Państwo! Droga społeczności Wizażowa! Jestem tu osobą stosunkowo nową, choć tylko niewielka ilość postów dzieli mnie od grupy z nazwą :"rozeznanie". Uważam forum Wizaż i jego Uzytkowniczki za mądre babki, a samo forum za jedno z nielicznych, które w chłamie innych for jeszcze trzyma jakiś poziom. Poruszane przez Was tematy bardzo często sklaniają do refleksji, do zastanowienia się nad sobą i porównania własnych doswiadczeń z doświadczeniami innych dziewczyn. Można tu znaleźć wsparcie ( wbrew pozorom czasem lepiej wypłakać się i poszukać rady u osób nieznajomych, którzy nie są zaangażowani w sprawę, stoją z boku i widzą daną rzecz obiektywniej niż bliscy), pomoc, wspólnie się wyżalić, posmiać, ponarzekać. I to jest piękne. Jeśli więc mogę o coś prosić to proszę o rozważenie słów, których używamy. Nie chodzi mi o to, by wzajemnie sobie słodzić skoro prosimy o szczerość. Ale, proszę- unikajmy słów i epitetów o zabarwieniu negatywnym czy obraźliwym. Zwłaszcza, że mówią one więcej o osobie, która ich używa niż o adresacie tych słów. Nawet najgłębszą dezaprobatę da się wyrazić bez nich. Moim celem nie jest niszczenie miłej atmosfery, ktora tutaj panuje ale to, by ta atmosfera właśnie taka pozostała. Jeśli ktoś napisze w komentarzu:" Twoja wypowiedź jest chamska" to po jednej Uzytkowniczce spłynie to jak woda po kaczce. Ale inna poczuje się urażona. Niestety, ja nie umiem przejść do porząku dziennego nad takim zarzutem, tym bardziej, że czytając gros wypowiedzi nie zauważyłam, by ktokolwiek tutaj dawał powód do takiej oceny. Czasem wypowiedź bywa ironiczna, niektóre Wizażanki mają taki styl pisania ale ironia jest jak pieprz- doskonała w wyważonych dawkach i osobiście nie widzę powodu by mylić ironię z niegrzecznością. Jeszcze raz proszę: zwracajmy uwagę na słowa, które kierujemy do adwersarzy. Dziękuję za uwagę. ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Chamy, chamki i chamskie
Cytat:
od pilnowania tu porządku sa moderatorzy i robią to doskonale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;42798463]czy tego typu problemy wymagały aż założenia wątku?
od pilnowania tu porządku sa moderatorzy i robią to doskonale.[/QUOTE] Ależ oczywiście. Chciałam jedynie podzielić się refleksją a nie krytykować pracę moderacji ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wizażowy Kot Igor
|
Jeśli moderacja uzna wątek za zbędny, z pewnością go usunie. Prawo moderacji.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
oj tam, to jest troszkę syndrom "nowego użytkownika". kwestia obycia z forum i sposobami komunikacji na nim. wątek niczego nie zmieni, a wizaż będzie żył swoim życiem dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Niestety, na tym polega internet, że ludzie są do pewnego stopnia anonimowi i wypisywanie opinii bądź spostrzeżeń, bądź zwykłych chamskich uwag właśnie, przychodzi bardzo łatwo - i na ogół osoby te raczej nie byłyby w stanie powiedzieć tego komuś w twarz - brak odwagi cywilnej niezwykle często idzie w parze z chęcią poprawienia sobie samopoczucia przez głupkowatą osobistą wycieczkę. Są ludzie i parapety.
Panna Aneszna natomiast zdaje się nie rozumieć, czemu służy forum - wątek jak każdy inny, ciekawy moim skromnym zdaniem. Jak ci się nie podoba, to po co się wypowiadasz, i to w sposób, który NIC tu nie wnosi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
nie ma idealnie
![]() ![]() żart. zluzuj gumę, po prostu, jeśli mogłabym mieć coś do dodania. ![]() Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że koleżanka nowa w internecie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja pierdziu..... Poważnie określenie ''chamska wypowiedź'', czy określenie jakiegoś zachowania mianem ''chamskie'' jest dla Ciebie takim problemem
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() No skoro ja Twoje znoszę to i Ty dasz radę! ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cherry, wiem, ze się dzieją. Wystarczyło kliknąć niedawno na link podany w jednym z postów Jamestown. Ale tak sobie myślę, że nie musimy tu powielać tego, co gdzie indziej nas drażni? Być może się mylę- nie chcę nic nikomu narzucać, po prostu podzieliłam się swoimi przemyśleniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
jestę wieszczę
|
Mówcie co chcecie, i tak najlepsze są posty w stylu "jak możecie mieć czas na faceta, studia, pracę i hobby, skoro macie wizaż, nołlajfy?"
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Właśnie co to za link? Jamestown, w jakich chamskich wątkach się wypowiadasz
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42803038]
Chamski chamie, na link czekam dalej ![]() trochę kultury! a nie od razu rózgami chcą prać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
strasznie przeżywasz, przenieś się na chwilę na karachana.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Za pozno ![]() Pierwszy raz o tym slysze. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2013-09-14 o 14:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Odp: Chamy, chamki i chamskie
Jeśli ktoś jest chamski to moderatorzy sobie z tym radzą, nie widzę problemu. Dla kogoś coś dosadnego będzie chamskie a dla kogoś nie.
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
kurde, to tak jakby powiedzieć do normalnego człowieka
"hej, ale przeżywasz, posiedziałbyś trochę w Czeczenii, to byś nabrał dystansu" ![]() ![]() karaczan to jest siedlisko syfu syfów ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-09-14 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Na rozluznienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wizażowy Kot Igor
|
O bogowie
Jamestown, padłam i leżę po obejrzeniu filmiku. Boli mnie brzuch ze śmiechu a ponieważ mam kaszel to wykaszliwuję sobie płuca ![]() Tak, Jamestown, mówię o tym z kafeterii. Zapamiętałam bo po wejściu runęła moja wiara, że internet niczym mnie już nie zaskoczy. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Drabineczko, Ty wiesz, ze Cię lubię ale nie wysyłaj mnie tam ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2013-09-14 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Młoda jesteś, przeżywasz wszystko, za parę tysięcy postów przekonasz się, że rzucanie się go gardeł jest czasem fascynującym sposobem dyskusji, a najpiekniejsze na wizażu jest, że w jednym temacie użytkowniczki się prawie nie pozagryzają, a w drugim już o tej waśni śladu nie ma i nawet potrafią sobie wzajemnie przytakiwac. Piękny jest ten dystans i niewywlekanie sporów poza obręb dyskusji (czasem, fakt, gorącej).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
oj tam, zdarza się i gorsze rzeczy przeczytać.
![]() |
#29 |
Naczelny Hipster
|
Jamestown mnie tak z sympatii
![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42803441]Na rozluznienie ![]() [/QUOTE] Widziałam ![]() Zaraz Ci podeślę, tylko zaległam w kuchni i nie mam siły się podnieść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
Edytowane przez TheKey Czas edycji: 2013-09-14 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.