![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc
Witam
Jestem z chłopakiem półtora roku. Ja mam 19 lat a on 21. Jesteśmy razem bardzo szczęśliwi, niestety cień na nasz związek rzuca moja przeszłość. Jak się poznaliśmy on był prawiczkiem, niestety ja nie byłam dziewicą. Od razu powiedziałam mu o tym. jednak bardzo boli go ten fakt i nie może się z tym pogodzić. Dziewictwo straciłam w wieku 14 lat, było to jednorazowe. wiem że to był błąd, bardzo tego żałuję, ale czasu już nie cofnę. Później kochałam się jeszcze 4 razy z chłopakiem z którym byłam od 4 miesięcy, ale znaliśmy się kilka lat. Powiedziałam mu o wszystkim, bo chciałam być z nim szczera, teraz chyba trochę żałuję. Bardzo go kocham i nie chcę go stracić, on twierdzi że mnie też i widzę że bardzo mu zależy na mnie, bardzo chciałabym mu pomóc jakoś sobie z tym poradzić, ale nie wiem jak. Niestety wizyta u psychologa nie wchodzi w grę, ponieważ się na nią nie zgodzi. Nie rozumiem tego, że skoro od razu wiedział że nie jestem dziewicą wchodził w związek ze mną, mógł tego nie zaczynać... wiem że chce się ze mną rozstać, bo nie radzi sobie z tym...dodam że do tej pory widzieliśmy się przynajmniej raz dziennie i bardzo się do niego przywiązałam, nawet planowaliśmy wspólna przyszłość... Proszę o pomoc ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Błagam was o pomoc, nie chcę żeby coś co było kiedyś przekreśliło nasz związek, który jest bardzo udany pod każdym względem... Kompletnie nie wiem co mam robić, jestem w totalnej rozsypce Edytowane przez problem_problem Czas edycji: 2013-03-29 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę o pomoc
Ale rozmawialiście o tym? Mówił czemu ma z tym problem? Co go niepokoi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Rozmawialiśmy,mówi że wszystko, sam fakt że miałam kogoś przed nim, przeszkadza mu to że z kimś wcześniej to zrobiłam, i to że w takim wieku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No cóż, jeśli dawniej mu nie przeszkadzało, a teraz tak....to pozostaje albo się z tym pogodzić, albo...długo rozmawiać. Ale jak jest uparty to wiesz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przykro mi to mówić ale Ty z tym nic nie zrobisz bo problem nie jest w Tobie a w jego głowie. Co miałabyś niby zrobić, kolejne rozmowy, moim zdaniem nie dadzą wiele, poza tym co niby miałabyś powiedzieć? Że przepraszasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Przeszkadzało mu tylko mi o tym nie mówił, kiedy zaczął dawać mi to do zrozumienia oczywiście rozmawialiśmy o tym, ja odpowiadałam na jego pytania, płakałam, już było dobrze i po jakimś czasie znowu, bardzo tego żałuję ale czasu niestety nie cofnę...
nie wiem co mam zrobić, już 3 tygodnie temu chciał ze mną zerwać, dałam mu 2 dni, rozmawialiśmy powiedział że mnie kocha i że spróbuje jakoś się z tym pogodzić, teraz znowu jest to samo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Przecież byłaś z związku i miałaś prawo uprawiać seks, może stracenie dziewictwa w wieku 14 lat nie jest godne polecenia i uogólniając karalne jeśli partner był pełnoletni, ale sama mówiłaś, że szczerze żałujesz, zresztą to było dawno, a każdy człowiek popełnia błędy. Wtedy nie byłaś ze swoim chłopakiem, nie zrobiłaś mu żadnego świństwa będąc z nim z związku, więc powinien po prostu o tym przestać myśleć i patrzeć w przyszłość oraz cieszyć się tym co jest, a nie wypominać sprawy sprzed iluś tam lat, które są teraz nieważne i do niczego niepotrzebne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
wiem , ale boli mnie to że mi mówi że jak się kochamy, wyobraża sobie to że robię to z kimś innym, że czuje jakbyśmy byli w łóżku we czwórkę...
ja naprawdę chce mu pomóc jakoś z tym żyć tylko nie wiem jak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja osobiście nie chciałabym być z kimś, kto mnie ocenia na podstawie kawałka błonki, ale różni są ludzie. Swoją drogą, po co zdradzałaś mu szczegóły swej seksualnej przeszłości? po co mówiłaś, z kim i kiedy To są twoje prywatne sprawy, nie musisz się nikomu z tego zwierzać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
dopytywał mnie o to przez cały czas więc mu powiedziałam, teraz tego żałuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech idzie do psychiatry, bo to jest NIENORMALNE.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem, że go kochasz ale pomyśl logicznie że już nie masz na to wpływu. Nie cofniesz się w czasie, co mu miałaś powiedzieć na pewno powiedziałaś powtarzanie tego tylko i wyłącznie pogorszy sytuację, nic więcej nie zrobisz to on sam ze sobą musi sobie albo z tym poradzić albo odejść. Rozumiem, że to frustrujące ale nic nie zrobisz, możesz mu dać czas, ale nie wieczność, tylko jakiś okres tego czasu na zastanowienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc przestań już tak bardzo podkreślać, jak bardzo żałujesz straty cnoty z innym, bo to nie jest sednem problemu. Bywa- to twoja przeszłość, byłaś młoda, niedoświadczona, każdemu zdarza się popełnić błąd i żałować. Krzywdy mu tym żadnej nie zrobiłaś, więc po co ty go ciągle przepraszasz i zapewniasz, że żałujesz? PO CO się przed nim płaszczysz? Dziewczyno, dałaś się wpędzić w poczucie winy, choć nic złego nie zrobiłaś. Nie skrzywdziłaś go, nie okłamałaś. Zrozum to wreszcie. To TY powinnaś mieć do niego pretensje, nie on do ciebie.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No cóż, masz nauczkę na przyszłość, żeby nie ulegać takiemu wścibstwu. Swoją drogą, ja tego naprawdę nie toleruję, takiego niezdrowego zainteresowana przeszłością łożkową partnera, gdzie, kiedy, z kim, jak - ohyda ; / W ogóle nie wiem, po co to komuś wiedzieć ; /
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Też tak uważam. To co jest teraz się liczy a nie jakieś wyliczanki z iloma gdzie i w jaki sposób, to chore. Ale jeszcze pół biedy jakby ten chłopak się dowiedział co miał dowiedzieć i zrezygnował, ok, jego wybór. Ale takie coś, że najpierw mu niby nie przeszkadzało a nagle zaczęło to już jest szczyt lub raczej dno.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby aż tak przeżywać brak cnoty dziewczyny... Chłopak się jakiejś choroby psychicznej przez to nabawi. Nie, nie przez ciebie autorko ![]() Niektóre laski pewnie by to wzięły za troskę, że facet tak przeżywa ich brak błony ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Według mnie jeśli facet w takim stopniu (że potrzeba by była pomoc psychologa) nie potrafi sobie poradzić z faktem, że jego dziewczyna miała innych partnerów seksualnych przed nim to znaczy, że jest zakompleksionym frustratem. Szkoda tylko, że przy tym wpędza Cię w poczucie winy...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A zapytaj go może o coś takiego: jesli się rozstaniecie, to on będzie miał następną dziewczynę. I chciałby żeby ta następna go zostawiła tylko dlatego że Ty byłaś przed nim?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Jeszcze dopisze od siebie - dziewczyny nie oceniajcie i nie krytykujcie faceta. Nie wystarczy napisac, ze Autorka nie ma sobie nic do zarzucenia, a to facet ma problem i juz?
Autorko - moim zdaniem moze byc po prostu zazdrosny i czuc sie gorszy. Przesadnie, bo przesadnie, ale jeśli Ci na nim zalezy, a jemu na Tobie, to jedynym rozwiazaniem jest bycie cierpliwa i zapewnianie go, ze to totalnie nie ma juz znaczenia, ze go kochasz, ze jest Ci z nim dobrze, ze bardzo duzo osob zanim pozna tego jedynego czlowieka jest w zwiazku z kims innym i tez uprawia seks. Wy teraz tez uprawiacie seks, ze to wszystko jest normalne. Ze po prostu teraz nie ma co myslec o tym co bylo, tylko cieszyc sie tym, ze jest Wam dobrze i planowac fajna przyszlosc. Powtarzac do skutku, az pomoze, jesli masz taka cierpliwosc i chcesz go dowartosciowac. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
To już nie jest normalne... On się sam nakręca w tym wszystkim i wyolbrzymia sprawę do rangi katastrofy narodowej. Ja rozumiem gdybyś robiła to z pierwszymi lepszymi, ale uprawiałaś seks ze swoimi partnerami z przeszłości, a też nie było ich stu,żeby miał poczucie, że jego dziewczynę pół miasta obleciało.
Prawda jest taka, że Ty z tym nic nie zrobisz. możesz go jedynie zapewniać, że on jest tym naj, że z nim jest Ci najlepiej, a co on z tym zrobi to już jego biznes. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
PO pojawieniu się tego: Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi sie wydaje, ze bez przesady ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko wątku, jeżeli facet nie potrafi nad tym przejść do porządku dziennego, to będziesz miała ciężko z nim. To Twoja sprawa kiedy i czy się z kimś kochałaś. Nie powinno być to powodem ani do dumy, ani do smutku, czy wyrzutów sumienia. Twój facet nie jest OK wypominając Ci to. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja z poprzednim chłopakiem miałam "ponowienie pierwszego razu". Po prostu nie powiedziałam,mu,że miałam swój pierwszy raz,bo wiedziałam,że on prawiczek tego nie zrozumie. Ale nie skleił nawet,że dziewicą nie byłam
![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez doradorka Czas edycji: 2016-05-26 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
tak idealny koleś.... a jedna błona świadczy o wartości człowieka. Przeszłość to przeszłość, dlatego jestem za tym żeby trzymać ją dla siebie.
![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Gość ma jakieś problemy emocjonalne, może ma jakiś uraz z dzieciństwa dotyczący seksu, albo coś. Może pochodzi z jakiej mega konserwatywnej rodziny, albo wyznaje jakieś mega konserwatywne poglądy (tudzież katolicyzm).
Choć sądze, że może dlatego, że jest prawiczkiem powoduje takie jego zamnieryzowanie (nie oznacza to, że jest to jedyny powód). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ewentualnie (w co wątpie) może boi się, że w łóżku wyjdzie słabo i Ci nie dogodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.