|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak naprawić swoje życie- proszę o wskazówki
Witam. Mam rocznikowo 21 lat. Aktualnie jestem na piątym semestrze w zaocznym LO. Nie będę pisać dlaczego tak, a nie inaczej, bo to i tak myślę, że Was nie będzie interesowało. Jakiś czas temu rozstałam się z facetem po 4 latach związku. Postanowiłam, że zacznę w końcu robić coś dla siebie. Pierwszym krokiem jest dieta- już schudłam 5 kg, jest to mój mały sukces. Dziś podjęłam decyzję, że chcę podejść w przyszłym roku do matury i chcę nauczyć się języka angielskiego. Chciałabym wyjechać do pracy za granice. Mam tyle planów... tylko jak je zrealizować. Teraz pytanie do Was. Czy myślicie, że osoba, która miała długą przerwe w nauce nigdy nie była pilnym uczniem jest w stanie zdać maturę? Czy Wy na moim miejscu poszlibyście na jakieś studium, kursy, czy może wyjechali za granicę? Doradzcie coś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak naprawić swoje życie- proszę o wskazówki
Jak najbardziej jesteś w stanie zdać maturę jeśli się przyłożysz. Przed Tobą całe życie.
Do tego ja np. nie wpisuje w CV ani LO [tylko studia] ani daty urodzenia. Jeśli uda Ci się zrealizować plany to będzie tylko na plus, że udało Ci się pomimo "gorszego" startu ![]() Skończ liceum, podszkol angielski, a potem próbuj za granicą jeśli tak właśnie chcesz ![]()
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
Oczywiście, że tak. Maturę zdasz, jeśli tylko zechcesz. A co dalej? Najpierw przemyśl realnie co możesz, czego chcesz, co by ci sprawiało radość w życiu, gdybyś to robiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Całe życie jeszcze przed Tobą, maturę może zdać każdy.
Zastanów się co po LO, możesz zrobić jakieś ciekawe, przydatne kursy, szkolić w tym czasie angielski i jeśli naprawdę chcesz to potem możesz ruszać śmiało za granicę. Postaraj się znaleźć pomysł na siebie i potem rób wszystko żeby się udało ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jasne ze tak, saama w tym roku startuje po zaocznej do matury jestem w sumie w Twoim wieku :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jasne, ze mozesz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Marszałkini II RP
|
W Twoim przypadku najważniejsze jest, żebyś działała. Zamiast zastanawiać się ileś minut dziennie nad swoim życiem zamiast tego naucz się choćby kilku angielskich słówek. I nie rozpamiętuj, że masz opóźniony start. To największy frazes z możliwych, ale nigdy nie jest na nic za późno
![]() Na pewno Ci się uda, zwłaszcza, że już masz sukcesy na swoim koncie więc musisz być dalej dzielna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Nowej matury tylko kompletny idiota nie jest w stanie zdać
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Myślę jednak, że w stosunku do autorki ten komentarz był nie bardzo motywujący i niepotrzebny. Gruboskórny - ot, co. Lepiej się poczułaś?
Autorko, maturę zdasz, teraz jest czas na pomyślenie, co po niej. Bo nikt za ciebie tego nie wymyśli. Zastanów się, jak pisałam - co lubisz, czego chcesz. Marzenia zmieniaj w plany, a plany realizuj. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.