|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki studiujące pedagogikę - łączmy się :)
Tak jak w tytule
Wszystkie dziewczyny po pedagogice lub na pedagogice. Opowiadajcie. Podobają Wam się studia? Jakie macie zajęcie? Zaliczenia trudne? Gdzie odbywacie praktyki? Wreszcie jak czujecie się w swoim kierunku i jak patrzycie na sprawę "bezrobocia" po pedagogice? I jaka specjalizacja?
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kobitki studiujące pedagogikę - łączmy się :)
Może zacznę... od października zaczynam 3 rok licencjatu...czyli w tym roku pisanie pracy licencjackiej
. Na 2 roku miałam wybór specjalizacji i choć nawet nie myślałam o tej specjalizacji: Edukacja i rehabilitacja osób niepełnosprawnych...to właśnie ją wybrałam. Dopiero przed wyborem specjalizacji zorientowałam się jak dużo wokół mnie jest niepełnosprawnych... Zawsze marzyłam o poradnictwie, ale mała miejscowość = brak perspektyw na pracę w zawodzie. Póki co miałam jedną praktykę, 50 h i odbyłam ją w przedszkolu, bowiem akurat w tym czasie pracowałam w przedszkolu.Odnośnie pracy w zawodzie....mam nadzieję, że coś się znajdzie, jestem dobrej myśli choć rzeczywistość jest brutalna. Nie dość, że dużo mgr pedagogiki jest na rynku to akurat w mojej okolicy liczą się w większości i na pierwszym miejscu znajomości... A Ty na jakiej specjalizacji jesteś? |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja dopiero od pazdzienika zaczynam pierwszy rok studiów. Jeszcze nie wiem jaką specjalizację wybrać. Myślę o terpii z profilaktyką społeczną i ją chyba wybiorę. Olingofreno. odpada, bo jakoś boję się niepełnosprawnych umysłowo:/
Też mieszkam w małej miejscowości i daleko mam do dużego miasta = brak perspektyw, na razie mam lekkiego doła bo boję się że wydam kupe kasy na studia a nigdy nie dostanę pracy w zawodzie. ale na pewno to jest kierunek który da mi satysfakcję.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Nie masz co się zamartwiać, że nie dostaniesz pracy... to coraz częściej spotykane u nas
Studia dadzą Ci patrzenie na świat z innej perspektywy... U mnie akurat takiej specjalizacji nie było... choć może jest ale pod inną nazwą? ![]() Praca z niepełnosprawnymi na pewno jest ciężka, ale w życiu nie ma lekko nikt z nas, dlatego takim osobom też należy pomagać... a jak w rzeczywistości będzie... czy będę się nadawać do tej, tak specyficznej pracy to nie wiadomo...wszystko wyjdzie "w praniu". Chciałabym po mgr zrobić podyplomowo wczesnoszkolną z przedszkolną - o ile jeszcze te dwie specjalizacje będą połączone ze sobą... To dałoby mi większe możliwości w poszukiwaniu pracy... W jakim trybie będziesz studiować? Dziennym/zaocznym? |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
W trybie dziennym . A Ty w jakim studiujesz?
![]() A tak to jeszcze mam pytanie czy można zrobić magistra z innej specjalizacji pedagogiki czy jeśli mam terapię licencjata to musze mgr tez mieć z terapii? I jesli zrobię podyplomowe to takie po magisterce tak? I jak zrobię tylko podyplomówke z wczesnoszkolnego to moge pracować w klasach 1-3 tylko po samej podyplomówce? Sorry, ale ja nie orientuje się w tych tematach ;p
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja w zaocznym... nawet nie składałam papierów, choć na pierwszym roku żałowałam bo miałam prawie taką samą ilość godzin jak dzienni... zjazdy co tydzien piątek, sobota, niedziela... zmęczenie dawało w kość bo dochodziła jeszcze praca na 2 zmiany w tygodniu
ale gdy trzeba to wszystko można pogodzić...Po podyplomowym wydaje mi się, że bez problemu można pracować w danym kierunku - część przedmiotów powtarza się na większości specjalizacji w pedagogice, np. historia/teoria wychowania, dydaktyka, to także największe "kobyły" . A sprawdzałaś czy nie ma już takiego tematu? (0 pedagogice)
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Sprwdzałam i nic nie znalazłam konkretnie o samej pedagogice jak tam jest na studiach . Tylko ogolnie o kierunkach przynoszących "bezrobocie" w którym to pedagogika była wytłuszczona
(
|
|
#8 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200303&page=39
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2010-08-04 o 23:19 |
||
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ja już po studiach i jestem mgr własnie z pedagogiki
Ukonczyłam na UKSW w Wawce ten kierunek... ale pracuje w zupełnie innym zawodzie, po drugim kierunku, ponieważ nie oszukujmy się pedagodzy nie mają łatwego zycia w tym kraju, przede wszytkim ciezko z pracą , studiowałam dla przyjemnosci... pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Kobietą nie jestem, ale co tam dopisze się
![]() I dołączam szczere pozdrowienia dla koleżanek po fachu Student III roku Resocjalizacji i Pomocy Społecznej się kłania
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od października zaczynam pierwszy rok. A specjalizacja to "edukacja przedszkolna i opieka nad dzieckiem". Studiował ktoś to?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja, o ile nam nie zamkną tego wątku bo już inny jest
Skończyłam pedagogikę o specjalności opieka i wychowanie z profilaktyką społeczną. Wybieram sie na studia II stopnia na oligofrenopedagogikę
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem na drugim roku ped. opiekuńczo wychowawczej i melduję się u was...
![]() Nowy wątek jest, ale już przeterminowany, nikt tam nie zagląda
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaczynam 1 rok opieki i wychowania z profilaktyką...
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem trochę zawiedziona tymi studiami, we wrześniu zacznę trzeci rok, a takich praktycznych informacji które przydałyby się w pracy zawodowej jakoś jak nie było tak nie ma...
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Hej Wszystkim
Od października zacznę 2 rok na APS w Warszawie. Wybrałam andragogikę i doradztwo zawodowe. jak na razie jestem zadowolona ze studiów i uczelni Wszyscy mówią, że dobrze wybrałam bo podobno jest zapotrzebowanie na andragogików i doradców ale jak będzie to się okaże w przyszłości ![]() Zawsze marzyłam o pracy z dziećmi, a tu proszę, praca z dorosłymi niepełnosprawnymi. Ale najważniejsze żeby robić wszystko z pasją
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Ja od pazdziernika zaczynam podyplomowe studia właśnie z pedagogiki
Mozna je zrobic w rok lub dwa w zależnosci od ilosci chętnych, wolałabym jednak w rok wtedy bym skończyła równo ze studiami. A jak wyglądają praktyki? Obserwuje sie lekcje czy trzeba też prowadzić ??
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że to zależy od opiekuna praktyk i od posiadanej przez nas wiedzy...a także która to z kolei praktyka
.
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
dołączam się, ponieważ studiuję pedagogikę resocjalizacyjną III rok, piszę pracę licencjacką. Studiuję w trybie dziennym
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
fajnie, ze jest taki wątek!ja od pazdzr.bedę na 2roku PSIS na UZ.......szukam bratniej duszy ze specjalności pomoc społeczna/praca socjalna i socjoterapia |
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Ja zaczynam w tym roku pedagogike w zakresie rozwoju regionalnego. Jakos nie mogę znaleźc na wizazu osoby która byłaby na takiej specjalizacji
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam na forum i na moim pierwszym wątku
![]() w związku z rozpoczęciem roku akademickiego czas na dobre rozbujać nasz pedagogiczny wątek. Jestem na drugim roku pedagogiki o specjalizacji opiekuńczo wychowawczej. Nie wiem gdzie wyląduje po zakończeniu studiów , na chwilę obecną pracuje w przedszkolu. WITAM! raz jeszcze hallo! jest tu kto!!??? potrzebuję pomocy. Na ćwiczenia z przedmiotu METODY BADAN PEDAGOGICZNYCH muszę przygotowac własną propozycje koncepcji badan. wybrac temat, pytania, przedstawic jeden głowny problem i 2 szczególowe .....ehhhhh;/ robiła to któraś z was...pomocy! nie wiem nawet jak sie do tego zabrac, niby mam notatki jak to ma wygląac ale nie mam pomysłu zadnego a w necie ciezko znaleźć Edytowane przez _Angelina_ Czas edycji: 2012-10-08 o 18:49 |
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Coś tu cicho.
Może czas odnowić wątek w końcu pedagożek nie brakuje. |
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Witam, W związku z przeprowadzanymi badaniami do pracy licencjackiej zwracam się z prośbą o wypełnienie ankiety http://ankiety.interaktywnie.com/ankieta/51f6b67a4fe41/ Ankieta dotyczy wpływu bajki na rozwój dziecka w wieku przedszkolnym. Wszystkim, którzy zdecydują się wypełnić ankietę bardzo dziękuję
|
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
Ja idę na pedagogikę od października i szczerze mówiąc wali mnie, czy będę mieć pracę czy nie. Studiuję, bo chcę, bo chcę się uczyć, a nie pod pracę. Specjalizacja resocjalizacja i opieka społeczna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

Wszystkie dziewczyny po pedagogice lub na pedagogice. Opowiadajcie. Podobają Wam się studia? Jakie macie zajęcie? Zaliczenia trudne? Gdzie odbywacie praktyki? Wreszcie jak czujecie się w swoim kierunku i jak patrzycie na sprawę "bezrobocia" po pedagogice? I jaka specjalizacja?

. Na 2 roku miałam wybór specjalizacji i choć nawet nie myślałam o tej specjalizacji: Edukacja i rehabilitacja osób niepełnosprawnych...to właśnie ją wybrałam. Dopiero przed wyborem specjalizacji zorientowałam się jak dużo wokół mnie jest niepełnosprawnych... Zawsze marzyłam o poradnictwie, ale mała miejscowość = brak perspektyw na pracę w zawodzie. Póki co miałam jedną praktykę, 50 h i odbyłam ją w przedszkolu, bowiem akurat w tym czasie pracowałam w przedszkolu.

ale gdy trzeba to wszystko można pogodzić...
(