![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Wiarygodne perfumerie internetowe
Aktualna lista wiarygodnych perfumerii internetowych:
Perfumerie polskie:
Sklepy zagraniczne:
Perfumerie nie polecane:
Jednocześnie przypominam o korzystaniu z wyszukiwarki przed zadaniem pytania o daną perfumerię - tłumaczenie się "brakiem czasu" albo chęci na przeczytanie tego co zostało już napisane, jest zdecydowanie najgorszym z możliwych ![]() W przypadku wątpliwości dot. już zakupionych flakonów, odsyłam do wątku: Jeżeli chodzi o zakupy na Allegro, polecam lekturę następujących tematów:
I mała uwaga, niezależnie od tego czy korzystamy z perfumerii internetowej czy sprzedawcy z Allegro: przed zgłoszeniem reklamacji i odesłaniem problematycznego zakupu, gorąco polecam zrobić dokładne zdjęcia jako dowód, zarówno flakonu, jak i paragonu. ![]() Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2012-10-12 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Wiarygodne perfumerie internetowe
Szukalam juz w naszym nowym forum
![]() Podajcie tez jakies nowe adresy jesli znacie. Wpisuje te podane juz wczesniej: www.esentia.pl www.e-perfumy.pl www.perfland.pl www.asteria.pl www.mada.top2.pl www.amour.pl www.eperfum.pl Wiec ktora jest najlepsza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Osobiście kupowałam w esentii wiele razy, ale nigdy perfum
![]() Perfumy kupowałam w: - www.pedet.pl - www.dionet.pl - www.e-perfumy.pl Nie zaliczyłam żadnych wpadek. Ale historie krążą różne. Również i takie, że najbardziej wiarygodny sklep czyli Pedet, wysłał komuś podróbkę. Lubiłam kiedyś bardzo kupować w dionecie, mieli rewelacyjne ceny na początku. Potem było już gorzej i standard obsługi się obniżył, coraz więcej osób się żali na długi czas oczekiwania itd. W zesżłym tygodniu kupowałam w e-perfumy.pl. Obsługa - rewelacyjna. Jestem pod wrażeniem. Chyba zostanę ich stałą klientką! Błyskwicznie odpowiadają na maile (pisane w nocy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam jedynie w Dionecie i byłam bardzo zadowolona.To było już prawie rok temu, ale od tamtej pory trochę się zmieniło, tak jak pisze Smoczyca.Mają teraz drożej, kiedyś ceny były naprawde bardzo atakcyjne + np.promocja w postaci gratisowej przesyłki i zniżki przy zakupie drugiego flakonu.Teraz już nie ma tak dobrze.
![]() Poza tym,kiedyś mnie wkurzyli, kupiłam perfumy w zasadzie juz niedostępne, czekam i czekam i nic.Po kilku dniach przychodzi wiadomość, że nie mają tych perfum.To po co widnieją w spisie i można je kupić? Zwodzenie klientów. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dla nieuprzedzonych do internetowej płatności kartą kredytową (może być przedpłacana, wtedy znika ryzyko, że ktoś nas podstępnie oskubie):
www.strawberrynet.com Kupowałam już u nich kilkukrotnie, w tym dwa zapachy i zawsze byłam zadowolona: ceny przystępne, częste promocje, na paczkę czekam najwyżej 10 dni (no, chyba że UC przetrzyma, co raz niestety miało miejsce). |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki, Smoku! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No, też właśnie przeglądałam ofertę i jestem zaskoczona ile fajnych rzeczy mają.Staram się bardziej nie wgłębiać, bo i tak moja "lista życzeń" perfumowych niebezpiecznie duża się zrobiła, wolę jej już nie powiększać.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Polecam Lumiere.pl. Co prawda ceny wysokie, ale zawsze dorzucają próbki, a raz, kiedy przesyłka opóźniła się z ich winy, -zestaw miniproduktów. Poza tym raz przysłali mi prezent imieninowy : kosmetyczke i miniprodukty Givenchy.
![]() Obsługa jest kompetentna, szybko odpowiadają na zadane pytania, jesli jest problem z dostępnością produktu - telefonują. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki za informacje, dziewczyny
![]() Ja mialam zle doswiadczenie ze sklepem e-kosmetyki (kosmetyki nie doszly, nikt nie odbiera tel, brak reakcji na maila..) Ale tym razem bede kupowac az 2 zapachy niedostepne juz w perfumeriach, wiec musze byc pewna. Dzieki jeszcze raz ![]() PS. e-perfumy faktycznie maja swietna oferte a do tego sa juz przez was sprawdzone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Aha - jeśli ktoś chce porównać zdjęcia z aukcji/sklepu z tzw pewnym źródłem to tu:
http://store.nordstrom.com/category/...origin=leftnav są duże zdjęcia i baaardzo dokładne ![]() PZDR ![]()
#11 |
Rozeznanie
|
Przed chwilą znalazłam, więc nie mogę ręczyć za wiarygodność
www.escentual.co.uk Zapowiada się ciekawie, ale na tej stronce pobuszuję już jutro ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Tak lumiere rowniez i u mnie mial poslizg. Nie bylo jednak stresu bo przesylka byla za pobraniem, no i co wazne potrafili sie zrehabilitowac. Dodam jeszcze moje sprawdzone adresy
www. amour.pl i www.flakonik.pl Na Kenzo swego czasu ceny mieli tansze niz testery na allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam DIONET, kupowalam wiosną, szybko i miło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Czy perfumerie internetowe dodają do zakupów próbki albo gratisy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Hej
Dziewczyny, ale powiedzcie mi jedno - jak to jest z cenami tych perfum? Dla porównania - Hugo Boss Hugo Woman 125ml woda toaletowa kosztuje: - na e-perfumy 200zł - na dionet 197zł - a na lumiere 300!!! Na e-perfumy czy na dionecie to małutka róznica 3zł, a na lumiere aż 100zł. O co chodzi z tak dużą róznicą cenową na lumiere? http://www.lumiere.pl/index.php?acti...id=93&cat_id=1 http://www.e-perfumy.pl/linia.php?sid=12297424148&l=167 http://www.dionet.pl/main1.asp |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Jak dotąd kupowałam perfumy tylko raz na Dionecie i byłam zadowolona. Tylko że na przesyłkę czekałam ponad tydzień ale biorąc pod uwagę śmieszną cenę tej wody było warto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam szczerze, że ja też nie wiem o co chodzi z różnicą cenową na Lumiere ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ta praktyka, Olu, dotyczy nie tylko perfumerii. Już wcześniej spotkałam się z sytuacją gdzie ten sam produkt kosztował drożej w sklepie internetowym niż w zwykłym (róznica ok 60 zł nie licząc kosztów przesyłki). Nie wiem co prawda z czego to wynika ale tak jest czasem.
Pozostaje tylko sprawdzać ![]() PZDR ![]()
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dwukrotnie kupowałam perfumy w Esentii, wszystko było w porządku.
Mój TŻ natomiast, Składał zamówienie w : http://www.perfumeria.pl, przesyłka dotarła bez opóźnień, perfumy autentyczne ![]()
#21 |
Raczkowanie
|
Podczepiam się z pytaniem o aktualną sytuację w Strawberrynet. Przeczytałam archiwalne wątki (także na forum Gazety) na ich temat i zraziły mnie prośby o ksero karty itp. praktyki wynikające z nieufności do klientów z naszej części Europy. Wątki te pochodziły jednak sprzed roku, dwóch lat - może coś się zmieniło? Czy trzeba się nastawić na wymianę maili z obsługą sklepu, czy po prostu można zamówić, zapłacić i otrzymać paczkę? To pytanie do Wizażanek, które ostatnio robiły zakupy w Truskawce.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=34156 Kupowałam już kilkukrotnie, żadnych maili z nikim nie wymieniałam, zarejstrowałam się, zapłaciłam i już. Weryfikacja karty to w czasach sieci globalnej nie jest dla nich żaden problem. ![]() Zamówienie jest realizowane w ciągu 7-10dni (tzn. po tym czasie dostajesz paczkę). Cło czasem UC nakłada, a czasem nie, wszystko zależy od widzimisię urzędników. Ostatnio zakupy robiłam jakieś 3 miesiące temu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź
![]() Twoje doświadczenia są bardziej zachęcające niż to, co przeczytałam w archiwalnych postach, notabene znalezionych przez wyszukiwarkę. Wpisz do niej przez ciekawość kolejno hasła "strawberry", "strawberrynet" i "strawberrynet.com". Ciekawe, czy znajdziesz tam swój post? Ja nie znalazłam. Dlatego dzięki za link - z przyjemnością przeczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za to wyrzuca inny wątek, w którym też opisywałam swoje zakupy, o ten: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=strawberrynet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie rewelacja, zważywszy głównie na ceny. Płaciłam kartą Visa. Paczka dociera w przeciągu tygodnia, żadnych kosztów wysyłki. Raz tylko czekałam 3 tygodnie ![]() ![]() Nic, tylko robić tam zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry, cześć i czołem. Pisałam recenzje, ale na forum jestem pierwszy raz. A więc tak: kupowałam w pedecie i w zasadzie nie miałam zastrzeżeń. Przed zakupem gdy pytałam o perfumy - odpowiedź błyskawiczna. Dobre jest też to, że zakładając u nich konto można na bieżąco sprawdzać co aktualnie dzieje się z moim zamówieniem, tzn. na jakim jest etapie. Aaa no i ceny bestsellerów i promocje bardzo atrakcyjne co niektóre.
Przesyłka dotarła dość szybko (zamówienie przesłałam w sobotę rano, perfumy dostałam w środę lub czwartek, nie pamiętam dokładnie)Jednak kiedy otwarłam paczkę - zamarłam ![]() "Witam Proszę spojrzeć na naklejkę od spodu flakonu. W dolnej części naklejki jest napis "Made in U.S.A.". Każda fabryka a tym bardziej w innym państwie inaczej pakuje produkty. Pozdrawiam Janusz Skoneczny " I już była to inna osoba niż ta, z którą korespondowałam wcześniej... W każdym razie perfumy oryginalne, żadne podróby (być może to tester?? czy to możliwe??). Odpowiedż mnie nie przekonała... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
czy to było Cerruti Image?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
czytałam chyba na gazecie, poza tym sama jestem właścicielką opakowania made in usa, które jest rzeczywiście ordynarnie kartonowe... ale zawartość jak najbardziej ok, i całe szczęscie, bo mi karton wisi i powiewa, gorzej jakby w środku był szit.
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Mi w zasadzie też powiewa! Ale skoro miałam wątpliwości, to perfumerii powinno zależeć, żeby je jak najszybciej rozwiać. No nic, w każdym razie perfumy są OK i mogę pedet polecić - tak ogólnie koniec końców, choć kupowałam tylko raz ( w ogóle w necie!!)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.