|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Miałam dziś analizę kolorystyczną.Ło matko!
Witam Piękne Panie. Chcę się z Wami podzielić ciekawym, frustrującym, budującym przeżyciem z dnia dzisiejszego. Wybrałam się na profesjonalną analizę kolorystyczną, a wysłał mnie na nią.... mój chłop!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Miałam dziś analizę kolorystyczną.Ło matko!
jaki jest koszt takiej analizy?
![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Pewno nie mało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, pytania podstawowe: ile taka "impreza" kosztuje i gdzie można sobie taką analizę sprawić? U kosmetyczki czy w jakimś specjalnym gabinecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chcemy wiedziec dokladnie, a nuz sie kiedys poddamy ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Generalnie wygląda to tak. Analiza kolorystyczna jest pierwszym etapem całej zabawy, potem będzie lekcja makijażu z doborem kosmetyków, potem analiza sylwetki pod kątem fasonów ubiorów i na końcu podsumowanie i opracowanie. Można to wszystko robić w "zestawie", bo wyjdzie taniej. Jeśli osobno, rozłożone na dłuższy okres czasu to ceny kształtują się następująco:
analiza kolorystyczna 450,- nauka makijażu dziennego 450,- analiza sylwetki 650,- Na pewno nie jest to impreza tania, zwłaszcza tu, we Wrocławiu, zwłaszcza u tych pań, które mają b. dobrą renomę (za to też się płaci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Wow,ale ceny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
O! Cena rzeczywiście nie mała
![]() A czy to naprawde dużo daje? Chodiz mi o analizę kolorystyczną?
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
neith
jesli tyle zapłaciłaś to faktycznie dużo, ja się ostatanio trochę interesowałam tego typu 'usługami' i przeglądałam ceny w Warszawie - i było nieco taniej, nawet znalazłam super babkę z agencji doradczej - taki full serwis można sobie zamówić - nauka ruchu, logopeda i inne atrakcje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
A ja chciałabym zapytać czy to rzeczywiście coś daje...?Pomaga..?Bo jakoś sceptycznie jestem nastawiona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Generalnie staram się nie dać zwariować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Pluszynko, nawiązałam kontakt z panią wizażystką z Warszawy, która ten sam zestaw, za który ja płacę 1350 zł robi za 500. Różnica kolosalna, ale pani zaznaczyła, że musiałaby dojechać do Wrocławia samochodem (wiezie całą masę rzeczy ze sobą), co cenowo już nie byłoby takie atrakcyjne. Poza tym większość wizażystek (tu, we Wrocku) przychodzi na sesje do mieszkania (a ja nie dysponuję odpowiednim lokum). Stąd też mój wybór. Mam tylko wielką nadzieję, że nie okaże się to totalną pomyłką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
no to rzeczywiście neith nie masz co żalować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja nie robiłam analizy kolorystycznej, bo swój typ urody znam i wiem mniej więcej, w tym jest mi dobrze. makijaże też lubię robić, ale byłam ciekawa, jaki makijaż zaproponuje mi wizażystka. za zrobienie 2 makijaży i ogólne porady odnośnie pasujących kolorów i technik wykonania makijażu zapłaciłam 80 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
justa ja tez jestem z gdanska - gdzi robiłaś ta analize skarbie - poprosze adresik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Neith
zaintrygowałaś mnie (pomijając koooolosalną cenę tego full servisu - ale jakbym miała kasę to pewnie też bym nie jęczała, bo są z tego korzyści) - ale intryguje mnie - po co Ci to?? czy zawsze Cię to ciekawiło, czy jakaś olbrzmia zmiana w karierze zawodowej to spowodowała?? Sorka za wścibstwo, ale mam jeszcze małe pytanko - a jakieś inne kursy też zakupiłaś, np. samoprezentacji itp., pytam z ciekawości hmm zawodowej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Pluszynko! Nad analizą kolorystyczną i profesjonalną lekcją makijażu dumałam już od dłuższego czasu. Niestety jestem niepoprawną pudernicą, która na dodatek kupuje pod wpływem impulsu, a potem nie umie się tym co kupiła umalować, lub, co gorzej, źle w tym wygląda. To samo z ciuchami, mam ich całą szafę, a chodzę w kilku i tyle. Analiza na pewno pomoże mi w bardziej racjonalnym wyborze ubrań i kolorówki, co powinno ograniczyć mi wydatki
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i ściskam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Jeśli się odważę, to po całej sprawie wkleję zdjęcia przed i po, i powiecie mi czy nie wywaliłam kasy w błoto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za Ciebie, zebys ich tam wszystkich na kolana powalila!!! I koniecznie zdjecia! Jestem ciekawa metamorfozy!! czasem warto zaoszczedzic i wydac pieniazki "raz a dobrze" ![]()
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam za ciebie kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
aaa i pamietaj, ze najwazniejsze jest samopoczucie! Piekno bije od srodka
![]()
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Neith
Podobnie jak dziewczyny trzymam kciuki, samą urodą rodziny nie olśnisz - ale ta metamorfoza to pewnie będzie niezły podbijacz samooceny, a ja od siebie dodam - że możesz się chwalić do woli taką cechą jak wytrwałość i konsekwencja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki! Wielkie dzięki za wsparcie i trzymanie kciuków! Już sam fakt, że się na to wszystko zdecydowałam bardzo poprawił mi humor
![]() ![]() ![]() karmeleiro: "aaa i pamietaj, ze najwazniejsze jest samopoczucie! Piekno bije od srodka " Zgadzam się w zupełności ![]() pluszynka: "Podziwiam konsekwencję - no i Amerykanom też się ta cecha podoba pozdrawiam." Tak...... coś mi się widzi, że obok Żubrówki i czekolady, Polki to nasz główny towar eksportowy za ocean ![]() Bardzo dziękuję Wam wszystkim za wsparcie, chyba nic tak nie czyni dobrego humoru jak kilka ciepłych słów. Ściskam mocno i wybaczcie to nieudolne cytowanie, nie doszłam jeszcze do "prawidłowego" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Musialabym byc bardzo zdesperowana, zeby wydac tyle kasy na takie "cos" (oczywiscie nie twierdze, ze Ty jestes zdesperowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
neith - jesli chodzi o ciuszki, to zawsze jak kupisz, mozesz w ciagu ilus tam dni oddac, lub wymienic, wiec nie ma z tym problemu. Kupujesz, bierzesz do domu i sparwdzasz, czy wszystko pasuje
![]() oj, ale teraz bez Twoich zdjec sie nie obejdzie!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Karmeleiro, masz rację, od czego są zwroty i wymiany? Jakoś nie wpadłam na to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.