|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gra w odchudzanie- grupa Warszawa
Hey
Założyłam temat, ponieważ kilka razy już próbowałam odchudzać się udzielając się w tutejszych wątkach, ale niestety nie motywowało mnie to w wystarczającym stopniu ![]() Stwierdziłam, że aby wreszcie schudnąć potrzebuję czegoś odrobinę innego- być może szczypty rywalizacji?? Najlepiej z nagrodą na końcu ![]() Stąd ten wątek- szukam kilku dziewczyn- optymalnie 4-5, max 6, które chciałyby się do mnie przyłączyć i zacząć się razem odchudzać, trochę w formule tych programów z TVN Style o odchudzaniu, które każda z nas na pewno widziała. ![]() Reguły gry: 1. najlepiej 4-6 osób 2. ustalamy termin- np: finał- koniec czerwca 3. wymieniamy się między sobą numerami telefonów na prv- chodzi o to, żeby się w trakcie nie wycofywać, a kontakt osobisty nas lepiej do tego zmotywuje 4. przed rozpoczęciem odchudzania spotykamy się całą 6 (czy ile nas tam będzie)- żeby się poznać osobiście i poustalać szczegóły- dlatego szukam osób z Warszawy 5. każda ustala ile kg chce zrzucić przez te 4 miesiące- każda wyznacza sobie własny cel 6. we wszystkich programach o odchudzaniu każdy odchudzający się ma swojego osobistego trenera- będziemy same dla siebie TRENERKAMI! Na zasadzie: osoba 1 motywuje 2, osoba 2 motywuje 3 itd, żeby zrobił się łańcuszek (bo kiedy dobieramy się w pary, żeby się nawzajem motywować, częściej się demotywujemy ![]() 7. NAGRODA- dla dziewczyny, która: -zrealizuje swój cel -której podopieczna (jako trenerki) też osiągnie swój cel Złożymy się np: na jakiś ciuch dla zwyciężczyni?? ![]() 8. I zaczynamy się odchudzać!!! - raz na 2-4tyg spotykamy się całą grupą, żeby się grupowo poważyć i pomierzyć - opisujemy wszystko na Wizażu w tym wątku - nie oszukujemy- bez diet<1000kcal, specyfików itd ! - może udać się umawiać czasem np: na wspólne ćwiczenia czy gotowanie zdrowych potraw? ![]() Żeby łatwiej było nam się zgrać, powinnyśmy być w podobnej sytuacji życiowej ![]() Mam nadzieję, że komuś się ten pomysł spodoba i będzie chciał dołączyć ![]() Zapraszam- zgłoszenia tutaj lub na prv, będę koordynować działania
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gra w odchudzanie- grupa Warszawa
pomysł spoko, tylko wiesz, zawsze się może znaleźć taka, która jest na tyle zdesperowana, że będzie jechać na wodzie i sałacie, żeby tylko wygrać, takie wiesz, Krzywe Zwierciadło pełną parą..
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hej, ja ważę dużo więcej ale też mam 25 lat i jestem z wawy,bez rodziny,za to z pewnymi problemami zdrowotnymi (wiec rywalizacja nie będzie wyrównana), ale chętnie bym zawarła pakt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mogę się dołączyć. Mam trochę więcej do zrzucenia. Niestety chwilowo nie mieszkam w Wawie (może za pół roku - rok znów już tam będę). Ale bywam co jakiś czas
![]() Jeśli jesteś zainteresowana to odezwij się na priv ![]() Edytowane przez vandes Czas edycji: 2013-02-21 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ja też chętnie !
Jestem z Warszawy, odchudzam się już od jakiegoś czasu a taki kop motywacyjny zdecydowanie by sie przydał ![]() odezwij sie na priv, jesli chcesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hey,
dziewczyny- klaudiak96, vandes, fekete gyongy: napisałam, żebyśmy spróbowały przez 4 miesiące zrzucić 10-15kg- to jest optymalna ilość w tym czasie (po 2-3kg na miesiąc) ale wpiszcie, ile w ogóle macie do zrzucenia, i waszą wyjściową, obecną wagę. Vandes, jeśli dałabyś radę wpadać do Wawy na spotkania (powiedzmy raz na 2 tyg), to spoko. fekete gyongy, rywalizacja będzie jak najbardziej wyrównana- przez 4 miesiące każdy może zrzucić 10kg, a nie chodzi o to, żeby zrobić to jak najszybciej, tylko, żeby w ogóle to zrobić, i tą wagę utrzymać. Jeśli wszystkim nam uda się zrzucić to co zaplanujemy, wszystkie będziemy tak naprawdę wygrane ![]() Jeśli masz do zrzucenia więcej- będziesz kontynuować, a przez te 4 miesiące i zrzucenie 10-15kg na pewno cię zmotywują. O to chodzi, żeby zmienić nawyki, a to razem możemy zrobić. Thenerdqueen, może nie do końca jasno napisałam- absolutnie nie chodzi mi o żaden wyścig w odchudzaniu się! Raczej coś na kształt grupy wsparcia, a nagroda i zasady są tylko po to, żeby z grupy wsparcia w odchudzaniu nie zrobiły się po prostu pogaduszki. Nie chciałabym, żebyśmy zaczęły się nakręcać na jakieś niezdrowe diety itp, dlatego właśnie będziemy tu wszystko opisywać, i zdawać relacje swoim trenerkom- ten, kto będzie grał nie fair- odpada ![]() Masz rację, łatwiej byłoby zaangażować znajomych, ale niestety moje koleżanki nie maja problemu z nadwagą (no, może 1-2kg, ale nie 10). Poza tym, to okazja, żeby poznać parę nowych osób w realu ![]() Być może rzeczywiście przed wymianą numerów telefonów powinnyśmy spotkać się gdzieś na miecie na kawę i tam wszystko obgadać. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś się zgłosi, i będziemy planować spotkanie na powiedzmy koniec przyszłego tygodnia?? ZAPRASZAM!!! ![]()
![]() |
#7 |
Adwokat diabła
|
Wspólne ćwiczenia i inne aktywności z pewnością Wam pomogą..
ja nie mam 'goalu' schudnięcia tylko zamienienia niechcianych cm w mięśnie ![]() trzymam kciuki, jeżeli zbierzecie się większą ekipką z checią zobaczę jak Wam idzie.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Szkoda,że w Warszawie
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja też chętnie przyłącze się!!!
Mam trochę więcej kg do zrzucenia, ale gdyby udało się do czerwca te 10-15kg to byłoby ekstra! Też mam 25 lat, dzieci brak, mąż jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
może faktycznie umówimy się na mieście np: w Złotych Tarasach albo na patelni i każda z nas będzie miała w ręku np gazetę biało-czarną, co wy na to?
![]() tylko najpierw trzeba ustalić kto by w ogóle na takie spotkanie przyszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Witaj martusia15cc, super, że chcesz się przyłączyć
![]() klaudiak96, dobry pomysł z tą gazetą, rzeczywiście jakoś będziemy musiały się poznać ![]() Na razie jest nas chętnych razem 5 ![]() fekete gyongy vandes klaudiak96 martusia15cc no i ja Poczekajmy jeszcze parę dni, może zgłosi się jeszcze jedna osoba, ale i tak jest nas już dużo. Proponuję zaplanować sobie już teraz spotkanie inauguracyjne po koniec przyszłego tygodnia. Piątkowe popołudnie pasowałoby?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Hej
Ja też się z chęcią dołączę, pomysł jak najbardziej super i na pewno przyniesie oczekiwane rezultaty "Przygarnijcie kotka z nadwagą" ![]() Pozdrawiam Lusia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
mi przyszły piatek też pasuje !
![]() choć nie ukrywam że wolałabym jakieś godziny mocno południowe, tzn 18-19.. ale oczywiscie dostosuje sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Autorko chylę czoła za super pomysł! Przyjemne z pożytecznym, znajomości, motywacja i efekt.
Sama ćwiczę codziennie od miesiąca i zaczyna mi brakować rywalizacji. Chętnie bym się do Was dołączyła ale moje założenia są raczej zbliżone do BlackAngel - zamienić nadmiar tłuszczyku w mięśnie, poprawić kondycję, samopoczucie a kilogramy i centymetry niech sobie spadają. Tzn nie obrażę się jak spadną, ale nie stresuję się tym że po miesiącu ćwiczeń stoją w miejscu tylko cieszę tym że lepiej śpię, ćwiczenia nie sprawiają mi tyle trudności co wcześniej i czuję już zarys niektórych mięśni a organizm sam z siebie domaga się tylko zdrowego paliwa ![]() Zdecydujcie więc proszę czy w tej grze bym Wam pomagała czy przeszkadzała. A może wspólna motywacja z Black Angel? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny,
Czas najwyższy ustalić datę pierwszego spotkania: ------------------> w ten piątek, miejsce i godzina na prv ![]() Mam nadzieję, że będzie Wam pasować, jak coś dajcie znać Podsumowując, na razie w grze wezmą udział: klaudiak96 lusia_89 martusia15cc i ja ???? fekete gyongy-> jeśli wciąż jesteś zainteresowana odezwij się tu lub na prv!! Nie dostałam od Ciebie żadnego info! Izaczekk -> napisałam Ci wiadomość na prv, czekam na Twoją odpowiedź Carpathia -> myślę, że ćwiczyć będziemy sporo, więc na pewno by Cię to zmotywowało, ale głównym naszym celem jest zgubienie kg i to jest podstawą rywalizacji ![]() vandes-> dostałaś moje info na prv? Aha... Przed spotkaniem proszę pomierzcie się, zważcie, mniej więcej zorientujcie się, co chcecie osiągnąć i jaka jest wasza wizja tej gry ![]() ![]() Proszę o potwierdzenie przyjścia na piątkowe spotkanie!!! Najlepiej tu na forum, żebyśmy wszystkie wiedziały co i jak ![]()
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja potwierdzam przybycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko trzeba szybko ogarnąć temat, bo już środa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chętnie jeszcze poczytam opinie czy pasuję do Waszych założeń i sama się zastanawiam czy bardziej będę Wam pomagała czy przeszkadzała ![]() Dopisano: Przemyślałam i chcę ćwiczyć z Wami. Nie mam problemu z motywacją i codziennym wysiłkiem mimo to obawiam się czy efekt będzie powalał bo nadwagi nie mam, jedynie obtłuszczone ciało tu i ówdzie. Jednak od czasów świetności mojej figury minęło 10kg i dwa rozmiary więc warto spróbować zgubić nieco cm. Czekam na szczegóły spotkania bo czas leci! Edytowane przez Carpathia Czas edycji: 2013-02-27 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Sytuacja powoli się klaruje
![]() Wygląda na to, że będziemy się odchudzać w 6 osób, następującym składzie: klaudiak96 lusia_89 martusia15cc Izaczekk Carpathia i ja ![]() Dziewczyny Izaczekk, lusia_89 i Carpathia - czekam na potwierdzenie, czy godzina i miejsce spotkania Wam pasuje (mam nadzieję, że tak, bo trudno byłoby już coś zmienić) Do jutra w takim razie ![]() Carpathia ja ma w sumie podobny problem do Ciebie, też chciałabym nosić dwa rozmiary mniej i uformować ciało na siłowni, no ale bez diety się nie obędzie, a to moja słabość ![]()
Początek - 68kg ![]() Cel I - 65kg Cel II - 63kg<- ważna granica- nigdy nie ważyłam mniej ![]() Cel III - 60kg Cel IV - 57kg Cel ostateczny- 55kg ![]() Never give up! ![]() Edytowane przez Klebsiella Czas edycji: 2013-02-28 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Termin potwierdzony na priv. Do zobaczenia z Wami wszystkimi jutro. Mam nadzieję że się poznamy bez problemu. Aha i czy mamy czekać w środku czy przed?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja również będę. Czy mamy jakiś znak rozpoznawczy czy tak po prostu ?
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Myślę, że możemy rzeczywiście wziąć gazety zwinięte w rulon
![]()
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
do zobaczenia !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Adwokat diabła
|
jestem za
![]() jak Wam dziewczęta idzie?
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Pomysł świetny zróbcie sobie na początku zdjęcia, po schudnięciu siebie nie poznacie.u mnie w mieście prowadzone są takie kursy odchudzania zdrowego odżywiania.Motywacja niesamowita, pierwsze zdjecia , co tydzień pomiary, zmiana nawykow żywieniowych nie na chwile ale już na zawsze.najważniejsze chcieć, zacząć dziś i MOTYWACJA od trenerów.Fantastyczne efekty.
życzę sukcesów, ciekawe jakie efekty już. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Ktoś tu zjechał z tematu.Ja nadal jestem ciekawa jak poszło dzuiewczynom i czy wytrwały?Dziewczyny jak wam idzie????!!!!!!
A co do zamawiania jedzenia na cały dzień hmmm... My mamy się nauczyć zdrowych nawyków żywieniowych i umiejętnie zmniejszać kaloryczność posiłków, czyli my musimy wiedzieć jak kmomponować posiłki na cały dzień a nie wyręczać się kucharzem a reszta rodziny co będzie jadła? Zmiana nawyków żywieniowych ma być nie tylko w nas, ale umiejętna zamiana produktów na zdrowe, wychodzi na zdrowie CAŁEJ rodzinie, bo chyba nie żeby nasi bliscy się źle odżywiali co nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.