|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jaki sposób na włochaty brzuszek ?
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jaki sposób na włochaty brzuszek ?
Dlaczego odpadają depilatory, albo kosmetyczka ? Boisz się bólu? Kremy do depilacji rozpuszczą skutecznie włosy więc po co kombinować z domowymi, troche drastycznymi jak na moje sposobami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Boje się, wstydze i nie mam kasy .. a czy kremy nie spowodują że włosy beda potem grubsze i mocniejsze gęstsze ? bo mam zielony z veet z takim dozownikiem ale on chyba do nóg jest tylko bo na brzuch sie go boje ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
gdzieś tam słyszałam, że kremy rozpuszczają keratynę nawet w cebulce, czyli budulec włosa i znacznie go osłabiają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
W stanie międzywojennym te co bardziej eleganckie kobiety ścierały sobie zbędne owłosienie papierem ściernym. Nie chcę nic sugerować, ale to pierwsze co mi się nasunęło na myśl czytając twój pierwszy post, autorko tematu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Kochana... koszt depilacji woskiem u kosmetyczki to naprawdę nie będzie katastrofa dla Twojego portfela.... gorzej będzie jeśli wprowadzisz w życie te "cudowne" pomysły... szorstka gąbka... papier ścierny...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A ja używam plastrów z woskiem i sprawdzają się dobrze
![]() ![]() ![]() Ps. Nie ma sie czego wstydzić! Sama mam włosy na brzuchu i do tego wasika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Kaoru22 ma rację, jeżeli szukasz tańszego sposobu na pozbycie się włosków, to wybierz depilację woskiem, jednak po pierwsze pamiętaj o nawilżaniu skóry, tak aby zapobiec ewentualnym podrażnieniom lub jeśli to możliwe umów się na depilację woskiem u kosmetyczki, która się na tym zna, tak byś oszczędziła sobie ewentualnych niepożądanych skutków.
pozdrawiam kosmetolog Anna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.