Prezent na obrone pracy inż. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 19:01   #1
Alicjone
Raczkowanie

Prezent na obrone pracy inż.

Mój chłopak za dwa tygodnie ma obronę pracy inżynierskiej, jest na wydziale mechanicznym.
Czy macie pomysł co mogłabym mu dać w prezencie? Czy w ogóle okazja pracy inż. jest tak samo ważna jak mgr?
Odpadają parkery bo na pewno to dostanie od rodziców..
Myślałam o butelce jakiegoś droższego alkoholu, lub upieczeniu tortu.. sama nie wiem.
W ogóle to kiedy dawałyście prezent swoim? odrazu po obronie, czy w domu? Niestety nie bede przy jego obronie bo w tym samym czasie mam egzamin..
Alicjone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 14:34   #2
Alicjone
Raczkowanie

Dot.: Prezent na obrone pracy inż.

nie wierzę, że TŻ żadnej z Was nie bronił się i nie szykowałyście z tej okazji żadnego upominku..
Stary 2013-01-23, 16:00   #3
amarela
Zakorzenienie

Ja bronię inż bardzo nie długo i w sumie nie wydaję mi się, żeby to była aż taka okazja do prezentów jak na przykład mgr. W sumie to bardziej niż jakieś prezenty możesz zorganizować coś w stronę wspólnego świętowania. Zamówić jakiś tort (albo zrobić) z napisem inż, kupić jakiś alkohol który lubicie, zaprosić znajomych, albo zrobić rezerwacje w jakimś klubie. Dużo zależy od tego po pierwsze co lubicie, po drugie ile chcesz wydać kasy.
amarela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 16:50   #4
marcia45
Zadomowienie

Ja siostrze sprezentowałam pieczątkę z odpowiednim tytułem, to samo planuje dla przyjaciółki.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 21:52   #5
karolkao89
Zadomowienie

kiedys w sklepie z upominkami widziałam :statuetki a la oscar, tylko ze mgr z odpowiednia czapką- wersja meska i damska, koszulkę z napisem super magister i postac supermnea, koszulki z napisem pani amgister, pani inżynier, ale to takie zwykle o wiele bardziej podobała mi się taka skrzyneczka(wersje dla inż i mgr) z antyramą, w srodku siekierka i podpis Stłuc, w razie obrony magistra. Ale to raczej przed obrona powinno się dać
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 22:00   #6
Pani_Migotka
Raczkowanie

GG do Pani_Migotka

Kup mu pióro. Piękne, złote bądź srebrne pióro. Każdy mężczyzna sukcesu powinien pisać piórem. Dołącz do tego list w którym napiszesz, że to pióro ma mu służyć w jego sukcesach zawodowych
Pani_Migotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:27   #7
badumi
Raczkowanie

Ja dostałam po obronie licencjatu taką koszulkę z nadrukiem: Data+ po obronie. Rysunek przedstawia dziewczynę, która wygrała walkę bokserską teraz bardzo miło wspominam tamten czas, jak tylko na nią spojrzę.
badumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 03:25   #8
Juss
Raczkowanie

ja nic nie dostałam, facetowi też nic nie dałam (pierwsze słyszę o takim zwyczaju)
najlepiej mu zorganizuj jakąś imprezę, albo jakiś wspólny wyjazd w ramach odstresowania i zapłać za jego nocleg
Juss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 07:57   #9
oineso
Raczkowanie

Ja mojemu narzeczonemu - jest po budownictwie na Politechnice Gdańskiej podarowałam koszulkę " mów mi magister inżynier" i się bardzo z tego cieszył Może coś w tym stylu?
oineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 12:58   #10
MoniaS93
Rozeznanie

też mam podobny problem, tż broni się za kilka dni na wydziale informatycznym i właśnie zamiast prezentu planuję zorganizowanie wspólnego opijania tego faktu w gronie najbliższych znajomych ewentualnie fajny pomysł z tą koszulką ale nie wiem gdzie mogłabym taką znaleźć? może na rynku?
MoniaS93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 16:02   #11
oineso
Raczkowanie

Ja zrobiłam koszulkę na zamówienie u kolesia, który się zajmuje fotografowaniem, kręceniem filmików, reklamówek, plakatami, albumami pamiątkowymi i właśnie nadrukami na materiałach. Koszt to z tego co pamiętam ok 35 zł
oineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 18:09   #12
karolkao89
Zadomowienie

taka koszulke można samemu zrobić kupić markery do tkanin, jeden okolo 7 zł), na dobrej bawełnianej koszulce. Albo w sklepie internetowym z koszulkami, nie pamietam jaka to strona, ale wpisujac w google na pewno znajdziesz
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 19:19   #13
Alicjone
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedzi chyba bedzie lepiej jak zaczekam z takim konkretnym prezentem na obrone pracy mgr, zeby nie dublowac np koszulek z napisem czy dlugopisów/piór. (najpierw inz a potem mgr). A niestety opijanie to on juz sam zaczal organizowac wiec nie ma szans na taka impreze-niespodzianke
Stary 2013-02-04, 19:28   #14
Polka na rowerze
Przyczajenie

Myślę, że na pewno miłym akcentem byłoby, gdybyś upiekła/zamówiła tort na którym było by napisane np. "Pan Inż. (tu imię Twojego chłopaka)". Będzie fajna niespodzianka, a potem można zjeść go w rodzinnym gronie
Stary 2013-04-05, 12:32   #15
yazeer
Przyczajenie

a nie myslalyscie o spinkach do mankietow? mysle ze to dobry pomysl i sam chcialbym dostac. szukalem jakis czas temu spinek do mankietow i znalazlem fajne spinki z firmy Lilou, tradycyjne, ale z mozliwoscia dodania graweru co wydalo mi sie czyms innym i niespotykanym. wyglądają tak jak na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spinki.jpg (39,3 KB, 23 załadowań)
yazeer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 17:56   #16
simple9
Raczkowanie

ja jak obroniłam inż. to dostałam od znajomych piękny KASK który sami wykleili wzorkami i napisali na nim "inż." Leży u mnie na honorowym miejscu
simple9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:12   #17
Lhot
Przyczajenie

inżyniera stosunkowo dużo osób broni i nie jest to trudne, stąd chyba mniej celebrowane niż późniejszy dyplom mgr (w systemie bolońskim). ja chyba dostałam tylko dwie litrowe butelki martini od Rodziców

Lhot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 13:51   #18
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alicjone Pokaż wiadomość
nie wierzę, że TŻ żadnej z Was nie bronił się i nie szykowałyście z tej okazji żadnego upominku..
Moi znajomi bronili się... w rodzinie też... i szło się do knajpki na piwo, drinki, pizze, prezentów nie pamiętam.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości