|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Moje poduszki - proszę o ocenę
To moje pierwsze poduszki, które szyte były na zamówienie dla znajomych. Póki co, żadnych zażaleń nie dostałam, a i podobały się.
Prosiłabym Was o spojrzenie na nie "okiem eksperta" i ocenę. Nie wiem, czy jest sens ogłaszać się w internecie i w okolicy, jeśli nie mam oceny osób znających się i dodatkowo obcych, bo wiadomo, że znajomi nie oceniają obiektywnie, bo przeważnie, nawet jeśli się nie podoba, to powiedzą, że jest super. (Zdjęcia obrabiałam w zwykłym programie, dlatego wyglądają niezbyt ładnie... ) ![]() Proszę o ocenę i rady ![]() Załącznik 5181531 Załącznik 5181532 Załącznik 5181533 Załącznik 5181534 Załącznik 5181535 Załącznik 5181536 Załącznik 5181537 Edytowane przez 1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 Czas edycji: 2013-03-28 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Moje poduszki - proszę o ocenę
Świetne te podusie
![]() ![]() Serduszko jakby trochę nieforemne ale może to wina fotografii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Śliczne podusie mnie najbardziej urzekła ta z pieseczkiem, piękne są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Bardzo ładne
![]() Pozdrawiam!
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, myślicie, że mogę się ogłaszać z szyciem na zamówienie? Tak jak pisałam, te poduszki szyte były póki co dla znajomych, a zastanawiam się czy można na tym coś zarobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Dodam jeszcze jedną, "bezimienną"
![]() Załącznik 5189911 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Co prawda na szyciu się nie znam. Tak więc mogę tylko stwierdzić tylko jako obserwator. Bardzo mi się podobają twoje poduchy. Myślę, że dobrze zaczynasz szyjąc dla znajomych. Droga pantoflowa to najlepsza reklama.
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Zawsze można spróbować własnego biznesu.Ale nie jest to łatwe.
Może się uda jeśli znajdą się nabywcy. Tylko oczywiście w naszym cudownym kraju jeśli zaczniesz się ogłaszać, szyć i sprzedawać to jesteś zobowiązana zgłosić działalność i odprowadzać pieniążki z zysku do urzędu skarbowego. Bo gdy ktoś złośliwy,zazdrosny ,że biznes ci idzie zgłosi ,że nie płacisz należnego podatku to kara od fiskusa jest duża. Słyszałam o dziewczynie, która piekła ciasta i torty na zamówienie ,wywiesiła anonse, zaczęła zarabiać. I zawistna sąsiadka .....,kontrola z urzędu skarbowego,sanepidu . Skończyło się niezbyt fajnie. Przelicz sobie jaki jest koszt poduszki, ile dziennie uszyjesz ,ile możesz sprzedać , gdzie sprzedać/ u siebie w domu?,bazarek?,allegro?ws tawianie do sklepów w okolicy? inne?/, jak poradzisz sobie z ewentualną wysyłką bo to nie są małe przedmioty,przemyśl czy to ma być tylko dodatkowy dochód czy źródło utrzymania. Większe są szanse na powodzenie jeśli mieszkasz w dużym mieście gdzie jest dużo dzieci. Może też opłaca się bardziej nawiązać kontakt z jakąś firmą i szyć jako chałupnictwo pod ich szyldem?Będą ci dostarczali towar i odbierali. Nie chcę cię zniechęcać. Podusie są śliczne , nie jeden maluszek i nie tylko byłby ucieszony z takiego prezentu. Ale trzeba przekalkulować wszystko na spokojnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Tak tak, wiem, że należy zarejestrować działalność. Póki co szukam nabywców. A o to jest ciężko, przekonuję się o tym.. W tej chwili nie myślę o tym pomyśle jako źródło zarobku, a jedynie jako coś dodatkowego.
Dzięki za oceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Podusie świetne, najbardziej podoba mi się pierwsza. Czy w środku jest watka? Naprawdę są bardzo fajne, doskonałe dla dziecka. Jesteś bardzo zdolna, brawo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
ailatan1985 tak, w środku jest watka - wypełnienie takie jak w najtańszych poduszkach z Jyska
![]() Dziękuję za opinię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.