|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Spotkanie z siostrą TŻ
.
Edytowane przez Vasilii Czas edycji: 2013-04-14 o 23:33 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spotkanie z siostrą TŻ
Po przeczytaniu tego mam negatywne uczucia co do.. Ciebie. Wygląda jakbyś chciała słyszeć że jesteś lepsza (ładniejsza?) od jego siostry. Cały czas się do niej porównujesz i jeszcze twierdzisz że jest obiektywnie brzydka a to Twoja subiektywna opinia.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie samo wrażenie, jak osoba wyżej.
Tak jakbyś z góry założyła, że jesteś o wiele ładniejsza od siostry TŻ i zraniło Cię to, że ona w jakikolwiek sposób negatywnie Ciebie oceniła, bo przecież to ona jest brzydka. Tak jakbyś szukała tylko potwierdzenia, że jesteś ładniejsza od niej i próbowała się w ten sposób dowartościować. Nie wiem, jak można robić problem z koloru włosów Straszny narcyzm przez Ciebie przemawia. |
|
|
|
|
#6 |
|
and cigarettes
|
Takie samo odniosłam wrażenie.
Poza tym... Spotykacie się 7 miesięcy, znasz wszystkich w rodzinie i ani raz nie udało Ci się spotkać siostry? Twój chłopak nie mógł przez te 7 miesięcy doprowadzić do Waszego spotkania (x - y chce cię poznać, kiedy będziesz w domu? y - przyjdź jutro, x będzie), a teraz nagle chcesz się z nią zaprzyjaźnić i jak przyszłaś raz ona ma wszystko rzucić i plotki sobie urządzać? Skoro Twój chłopak ochoczo opowiada Tobie wszystko, co siostra robi - może jej opowiada o tym, że twierdzisz, że jest strasznie brzydka i nie dziwisz się, że nie ma zdjęcia na fejsie. Ja się dziewczynie nie dziwie, że nie ma wielkiej ochoty na super przyjaźń z Tobą. Obgadujecie ją sobie z chłopakiem, a potem dziw, że jej się to nie podoba. Zajmij się chłopakiem i pozwól siostrze być brzydką i siedzieć w spokoju w kuchni. |
|
|
|
|
#7 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie miała ochoty się wypowiadać na Twój temat, może się jej nie spodobałaś i nie chciała mu tego mówić i jeszcze mogę dużo wymieniać. Zaciekawiła się tym czy to Twoje naturalne włosy czy nie, to zapytała.Cytat:
Roguc mym Bogiem, Coma nałogiem, muzyka postawą, koncerty zabawą narCOMAnka http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach Edytowane przez _Desolation Czas edycji: 2013-04-14 o 17:00 |
||
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego czepiać? Z tego co napisałaś najpierw zapytała o te włosy, może zwyczajnie była ciekawa. ![]() I jakich "takich" rzeczy? Zwyczajna ludzka rzecz, nie wiem co w tym dziwnego.
Roguc mym Bogiem, Coma nałogiem, muzyka postawą, koncerty zabawą narCOMAnka http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach Edytowane przez _Desolation Czas edycji: 2013-04-14 o 17:07 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Copyraptor
|
A moim zdaniem siostra faktycznie ma kompleks na punkcie swojej urody
wiecie, moim zdaniem są ludzie, którzy obiektywnie są po prostu nieatrakcyjni zbytnio...a jeżeli ktoś jeszcze ma na tym punkcie kompleks, to dość łatwo to zauważyć. Może mama ją w te kompleksy wpędziła (co to za uwaga o włosach ze zdjęcia ze studniówki?) może brat (jak mógł powiedzieć, że tylko włosy dobrze wyglądają), kto wie.Ale nikt mi nie powie, że chowanie się za lodówką i nieodzywanie ani słowem jak się poznaje dziewczynę swojego brata jest normalne Autorko, dla mnie to wygląda tak, jakby ta dziewczyna od początku była do Ciebie uprzedzona z powodu wyglądu. Być może rodzina coś jej nawkręcała i nastawiła się od razu do Ciebie negatywnie, a przy spotkaniu tylko usiłowała tę ocenę potwierdzić. Może spróbuj to zmienić, podejdź do niej po prostu a nie obserwuj, jak się chowa za lodówką, spróbuj doprowadzić do sytuacji 1 na 1 i porozmawiaj z nią o pierdołach, zapytaj o tę maturę, o plany na studiach, bądź miła po prostu i spróbuj zmienić jej postrzeganie siebie
|
|
|
|
|
#12 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Dopiero co napisałaś do wielu, wielu ludzi, którzy otworzą ten wątek, że jest brzydka, ma zapadnięte policzki i coś tam jeszcze. A jak raz Cie spotkała to o czym innym miała mówić? O Twoim charakterze? O waszych wspólnych przygodach? Tak naprawdę tylko Cię widziała i tyle mogła powiedzieć.
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roguc mym Bogiem, Coma nałogiem, muzyka postawą, koncerty zabawą narCOMAnka http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach Edytowane przez _Desolation Czas edycji: 2013-04-14 o 17:15 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
No bo skoro autorka sądzi, że problem jest na tle urody, to jakoś musi to opisać, i wychodzi na to, że ona jest och-ach a siostra potwór ale o czym ma pisać, o swoich i jej hobby, skoro nie tego problem dotyczy?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Ech Dziewczyny przesłaniem mojego wątku nie miało byc to , że brzydka siostra chłopaka zazdrości mi urody absolutnie.Bo naprawde nie chce mi sie wierzyc , że to o to chodzi . Macie racje niepotrzebnie komentowałam tutaj jej wygląd bo swojemu tez mam wiele do zarzucenia dlatego jakos nie chce mi się wierzyć w zazdrość jak juz to moze prędzej o brata . Szczerze mowiąc poczułam sie przez nia ignorowana bardzo a na koniec jeszcze rzuciła dziwnym dla mnie komentarzem
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może przez to jest źle nastawiona do Ciebie i nie chce Cie poznać. Tak jak któraś wyżej napisała, spróbuj następnym razem do niej zagadać, zobaczysz jak zareaguje.
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie są zabawni, na siłę szukają problemów
![]() Masz jakieś kompleksy że przejmujesz się słowami osoby, której praktycznie nie znasz? |
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Tak jak pisałam była dosć ciekawa mnie często o mnie pytała wiec troche jej dziwne zachowanie mnie zaskoczyło. Calkowicie inaczej je sobie wyobrażałam a poczułam sie totalnie olana .Nawet jak wychodziłam to sie nie pokazała więc tak mało sympatycznie.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem obydwie się dziwnie zachowałyście.
Ona mogła się odwrócić, a nie siedzieć tyłem czy też chować się za tą lodówką. A Ty widząc ją mogłaś też zagadać np Hej jestem X fajne wreszcie Cie poznać. W końcu to Ty przyszłać do nich z wizytą. Noo chyba, że tak jak piszesz poznałyście się w windzie.... Edytowane przez gatka_84 Czas edycji: 2013-04-14 o 18:16 |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę bez sensu ten długi opis wyglądu jej i Twojego.
Myślę, że dziewczyna mogła być onieśmielona. Sama czuję się trochę skrępowana, jak brat przyprowadza znajomych, bo dla mnie mimo wszystko, to są obcy ludzie na moim terenie
|
|
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
Myślę, że to zakompleksiona osoba, która z góry zakłada, że spodobać się nie może. Więc atakuje, sądząc, że się broni.
A co twój facet mówi o tym spotkaniu?On przecież lepiej zna swoją siostrę? Ja bym olała, nie wracała do sprawy i próbowała "dzikuskę " oswoić dobrym podejściem i niezauważaniem jej zakusów. Bo wynikają z jej problemów. |
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
A może siostra jest po prostu bardzo nieśmiała, dlatego unikała rozmowy?
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
może faktycznie tylko tyle miała do powiedzenia na Twój temat?
![]() bo nie miałyście okazji pogadać z różnych tam powodów. Cytat:
pójdziesz tam następnym razem to zagadaj do niej, cokolwiek. i też jak dla mnie bez sensu jest to że o to ze zapytała o włosy zrobiłaś halo. mnie codziennie ludzie pytają o to czy mam naturalny kolor włosów i mam się z tym świetnie. może dlatego że są naturalne, nie tknięte farbą
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem Twój facet jest średni, że powtarza Ci teksty o odrostach, nie przedstawił Was sobie oficjalnie przez tyle czasu i do tego ma paskudne plotkarskie zacięcie. Po co nastawia Was przeciwko sobie, zamiast wszystko załagodzić? Przecież ewidentnie to podkręca.
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pogrubionego - wygląda na to, że jednak to jest ten problem . Z tym wzrostem sama się nakręcasz, może jeszcze jak napiszesz, że ma krzywe zęby i ukrytego zeza to wyładujesz trochę złości .Poza tym ciężko się czyta, brakuje przecinków, kropek...
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Vasilii wolałabym żeby siostra mojego TŻ rozmawiała z nim o tym że zauwazyła odrosty niż to jak mnie oczernia w oczach rodziców TŻ i przed samym TŻ. Prócz tego jak już nie ma nowej historyjki o mnie to nawija, że to nie sprawiedliwe że ja mam takie duże cycki.
A ja mimo, że TŻ mi wszystko mówi co siostrunia na mój temat wymyśla i że generalnie jestem zła i nie dobra to udaje że tego nie zauważam i jestem taka milutka że aż do porzygania (i nie złośliwie). Chcę żeby mnie lubiła, chociaż nie zakładam że będziemy wielkimi przyjaciółkami |
|
|
|
|
#29 |
|
BAN stały
|
Co 60 sekund a Afryce mija dokładnie jedna minuta, a Wy macie takie problemy...
![]() Ja widzę to podobnie jak dziewczyny. Może nie pomyślałaś, że siostra TŻ-ta jest brzydka, ale tkwi to w Twojej podświadomości i mimowolnie podzieliłaś się z nami tą jakże interesującą rewelacją. Poza tym napisałaś, że siostra zachowywała się jak dzikuska... chwila, chwila. Ona nie miała obowiązku przychodzić do Ciebie, witać się z Tobą. Jesteś gościem, ale co z tego? Mam jedną siostrę, jest 8 lat starsza w naszym domu było od groma facetów. Nie wiem, czy poznałam chociaż 4,5. Ona nie ma żadnego obowiązku rozmowy z Tobą, a Ty się oburzasz, że nie przyszła do Ciebie sama. Może się wstydzi siebie? Swojego wyglądu? Jeśli rzeczywiście jest aż tak brzydka jak nam tutaj mówisz, to może ma kompleksy przed poznaniem nowych osób. Jednak morze jest szerokie i głębokie, więc zamiast strzelać fochy na forum warto by było zadzwonić do niej (numer wziąć od TŻ-ta) powiedzieć, że nie miałyście okazji porozmawiać i umówić się na zakupy, kawę? Serio, to nie takie trudne. |
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie to jest dziwne, że najpierw mówi że chce cię poznać a tak.to się chowa bez przesady to że jest brzydka nie tłumaczy jej zachowania. Jaka by nie była makijażem można.sobie pomóc to raz a po drugie to. możesz nią.pogadać jak jesteś u tz ale nie wymagaj tego żeby rzuciła wszystko i zajęła sie rozmowa z tobą może raz tylko odpowie na pyt i rozmowa się skończy ale z czasem to się zmieni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

Może nie miała ochoty się wypowiadać na Twój temat, może się jej nie spodobałaś i nie chciała mu tego mówić i jeszcze mogę dużo wymieniać. Zaciekawiła się tym czy to Twoje naturalne włosy czy nie, to zapytała.

wiecie, moim zdaniem są ludzie, którzy obiektywnie są po prostu nieatrakcyjni zbytnio...a jeżeli ktoś jeszcze ma na tym punkcie kompleks, to dość łatwo to zauważyć. Może mama ją w te kompleksy wpędziła (co to za uwaga o włosach ze zdjęcia ze studniówki?) może brat (jak mógł powiedzieć, że tylko włosy dobrze wyglądają), kto wie.

może dlatego że są naturalne, nie tknięte farbą