|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
mobilizacja do pracy/nauki
Jak jest u Was z mobilizacją do pracy i samodyscypliną? Czy tylko ja mam taki problem... Za miesiąc mam obronę pracy magisterskiej a owa praca jeszcze nie skończona...Dzisiejszy dzień w całości przeznaczyłam na pisanie a od rana nie mogę zacząć Nie robię nic sensownego i obiecuję sobie że już za 5 min. siadam ... i tak w kółko. A już 15.00. Niecierpię tej cechy u siebie i każdego dnia próbuję z nią walczyć ale nie mam żadnych rezultatów ... i taka jestem na siebie zła że ehhhhh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: mobilizacja do pracy/nauki
na mnie działa:
bat nad głową (umówiona prezentacja pracy, wykupion bilet lotniczy na początek lipca) oraz marchewka: i zdjęcie Grecji w rogu ekranu - jak się wyrobię do końca maja, mam obiecany wyjazd ![]() trzeba się skrzyknac w sobie i zmobilizować ![]() ale też mam z tym problem... "by nam się tak chciało, jak nam się nie chce..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Joanneo? A dokąd w końcu się wybierasz?
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
eh, długo by opowiadać
![]() pamiętasz watek o Grecji? mieliśmy jechać z rodziną na długi weekend majowy. w sobotę przeglądałyśmy z mamą oferty, i już się zdecydowałyśmy - i w tą samą sobotę okazło się, że mama musi iść do szpitala ![]() Natomiast 7 lipca wylatuję do Limy, na moje wielkie południowoamerykańskie wakacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
oczywiscie, o ile uda mi się przejśc wszystkie te cholerne szczepienia - w Polsce to zakrawa na cud, zaszczepić się w normalny sposób... ostatnio okazało się, że nie mogę się szczepic na tężec i błonnice, bo prawdopodobnie miałam takie szczepienie w liceum, które jednak nie zadbało o umieszczenie go w karcie, i teraz - liceum - twierdzi, ze nic nie wie, nie ma żadnych dokumentów. A bez tego nie chcą mnie zaszczepić w innych miejscach, bo podobno nie można podwójnie, grrrr. Paranoja po prostu, a zdobycie szczepionki na dur brzuszny graniczy z cudem jakimś... Bo wszystkie sa kojarzone z durem lub błonnicą. Osobną trzeba sobie zamówić w aptece, która żada recepty - bo sami nie wiedzą, o co chodzi. Lekarz dla odmiany nie chce mi wydac recepty, dopóki nei będę miała dokładnych danych co do preparatu, bo nie wie, co nan niej napisać. Koło się zamyka, a mnie trafia szlag. Jak na razie, szczepienia kosztowąły mnie najwiecej czasu, energi i pieniędzy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja też mam bilet lotniczy na początek lipca i mnóstwo rzeczy do załatwienia przed wyjazdem... Ale nawet ta perspektywa nie skłania mnie do wydajnej pracy, może dlatego że wciąż mi się wydaje,że jeszcze zdążę... No ale koniec z tym leniem - siadam do pisania natychmiast papa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
jeżeli mogę coś doradzić: przyczep bilet do górnej krawędzi komputera, od rogu. zawsze, kiedy będiesz sie rozpraszać, przykuje Twoją uwagę i przypomni o czasie
![]() ![]() powodzenia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki Joannea
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Oj tak... Zmobilizować się do pracy...A co to znaczy?
![]() Ja też powinnam siedzieć nad pracą magisterską, ale nie mogę się wziąć do roboty. Piszę to już chyba setny raz, tu na wizażu, wszyscy znają tę śpiewke na pamięć, a ja jestem powszechnie znanym leniem. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Re: mobilizacja - do Joannei
joannea napisał(a):
> eh, długo by opowiadać ![]() > pamiętasz watek o Grecji? No właśnie ja tak a propos ![]() > mieliśmy jechać z rodziną na długi weekend majowy. w sobotę przeglądałyśmy z mamą oferty, i już się zdecydowałyśmy - i w tą samą sobotę okazło się, że mama musi iść do szpitala ![]() Dobrze, że mama już po szpitalu, trzymam kciuki za czerwiec! ![]() ![]() > Natomiast 7 lipca wylatuję do Limy, na moje wielkie południowoamerykańskie wakacje ![]() Zazdroszczę. ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Tak na de mna musi ktoś stanąc,żebym się czymkolwiek zajał (ot taki ze mnie leniuszek)jakoś nie kwapię sie do zrobienia pracy domowej.
Nie wiem dlaczego- może ja za duzo o dziewczynach myślę Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
balkanost@o2.pl napisał(a):
> Nie wiem dlaczego- może ja za duzo o dziewczynach myślę > Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
To ja się podpisuję pod wypowiedzią koko oboma rękami, nogami i jeszcze jęzorem chyba
![]() Co do mobilizacji - jak już jest ostatni dzwonek (a raczej kilka dni po terminie, w którym powinnam zacząć żeby jako tako się wyrobić) to siadam. I wtedy nic, tylko ryję. Dniami i nocami. I jakoś zawsze zdążę...
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Dot.: mobilizacja do pracy/nauki
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale wiesz co jest najgorsze??że jeśli nam coś nie wyjdzie,to potem możemy to zwalić tylko i wyłącznie na siebie.Do tej pory opłakuje to,że nie dostałam sie na magistra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
1 wrzesnia rozpoczęła mi sie klasa maturalna...
teraz powinnam wkuwac ludzi bezdomnych, a cały czas siedze w necie i nic nie robie ![]() mysle ze istnieja rowniez jakies inne motywacje anizeli tylko "wykupiony bilet lotniczy" ![]() ja czesto nie moge sie zmusic bo ciagle mnie cos rozprasza, tym agresorem jest komputer => internet, no ale co ? przeciez sie go nie pozbęde ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja sobie myśle zawsze tak, że chce być taka super pania osiagajaca sukces. taka super kobitka. Swietna matka, zona kochanka, pracownica. i dażenie do tego, by być wlasnie taka kobieta mnie motywuje. Czasem też motywuje mnie chęć bycia ideałem dla mojego TZ. Zeby był ze mnie dumny, choc i tak on juz jest i mowi, ze jestem idealem, ale ja chce byc wiekszym. Poza tym motywuja mnie kobiety odnoszace sukcesy, bo skoro one moga, to czemu ja nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Nie no jak trzeba to trzeba. Jak jest malo czasu to potrafie sie tam zmobilizowac ze wstaje rano i siadam do ksiazek i odrywam sie tylko na obiad, a potem na prysznic i kolacje. . Sil dodaje mi panika np co bedzie jak obele ? i wyobrazam sobie cała sytuacje. A przed egzaminem z chemi snilo mi sie ze oblalam, i jak rano wstalam to dziekowałam Bogu ze mam jeszcze te 5 dni
![]() zalezy tez do czego mam sie zmobilizowac.. np do posprzatania pokoju to jeszcze nie znalazłam medody innej niz koniecznosc zeby nie zamieszkac z 5 cm kurzem. Ale to tez mobilizuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja sobie wyobrazam wizje po skonczonej pracy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mnie do nauki do matury mobilizowalo przerazenie, ze NA PEWNO nie dam rady ze wszystkim sie wyrobic
![]() Wyznaczalam sobie material po kawalku - w ten sposob nie musialam siedziec nad ksiazkami calymi dniami, tylko np poltorej-dwie godziny dziennie (wtedy, kiedy mialam szkole ![]() U mnie konieczna jest iscie zelazna dyscyplina - to znaczy nie ma, ze usiade sobie przed komputerkiem i pobuszuje po wizazu godzinke, a potem pojde sie uczyc ![]() ![]() Przyjemnosc po pracy - jesli przerobie ten dzial, bede mogla posiedziec godzinke w necie, posluchac muzyki, poogladac TV... Kolejnosc ta i zadna inna, zawsze przyjemnosc jako nagroda PO nauce. Kolejna rzecz - nauczyciel od fakultetu z geografii mnie przerazal ![]() ![]() ![]() Poza tym - ja wybralam geografie na mature, bo nawet ja lubilam i nauka nie przychodzila mi tak ciezko jak, np znienawidzonej historii... Kiedy juz sie zacznie i nabierze pewnej systematycznosci, jest latwiej, naprawde. W ten wlasnie sposob udalo mi sie osiagnac to, czego nigdy wczesniej sie nie udalo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.